Prospect Grassolind Neutral

Grassolind neutral

Pansament impregnat cu parafină

Instrucţiuni de utilizare

Grassolind neutral este un pansament nemedicamentos, cu parafină, indicat în tratamentul plăgilor.

Compoziţie

Tul din bumbac impregnat cu substanţă grasă, anhidră, ce conţine: vaselină albă, ester diglicerol al acidului dicarboxilic şi monocarboxilic, parafină.

Proprietăţi

Tul-ul permite trecerea exsudatului prin ochiurile reţelei sale în pansamentul absorbant de deasupra, prevenind maceraţia. Substanţa grasă păstrează marginile plăgii suple, stimulând formarea ţesutului de granulaţie şi epitelizarea şi prevenind aderarea pansamentului de plagă.

Pansamentul poate fi schimbat fără durere şi fără să distrugă ţesutul de granulaţie şi epiteliul nou format.

Indicaţii

Pentru tratamentul genera! a! plăgilor, în special pentru plăgile exsudative (abraziuni, dilacerări, plăgi tăiate, arsuri cu lichide fierbinţi, arsuri acide, pentru acoperirea site-ului donor sau acceptor în grefele de piele, în chirurgia cosmetică şi plastică, extracţia de unghii, circumcizii etc).

Datorită proprietăţilor neutre ale substanţei grase nemedicamentoase de bază, Grassolind este indicat în mod particular în dermatologie, la pacienţii cu piele sensibilă şi la alergici.

Mod de aplicare

Scoateţi pansamentul din ambalajul steril, păstrând ambele folii protectoare aplicate. Ajustaţi-I la dimensiunea plăgii dacă este necesar. După îndepărtarea uneia dintre foliile protectoare, aplicaţi pansamentul pe plagă, apoi îndepărtaţi cealaltă folie protectoare. Pentru absorbţia exsudatului din plagă se recomandă aplicarea unui pansament steril absorbant secundar. în afară de cazul în care există o recomandare a medicului, Grassolind se schimbă ori de câte ori se pansează.

Grassolind Neutral Prospect
Grassolind Neutral Prospect

Contraindicaţii şi efecte adverse

Nu au fost observate efecte adverse .

Instrucţiuni generale

Conţinut steril dacă ambalajul nu este deteriorat. Depozitare în poziţie orizontală, la temperatura camerei (nu mai mult de 30°C).

Forme de prezentare

Ambalat steril, individual, în folie de aluminiu 5 x 5 cm              cutie cu 50 pansamente

7,5 x 10 cm              cutie cu 10 sau 50 pansamente

10 x 10 cm               cutie cu 10 pansamente

10 x 20 cm               cutie cu 30 pansamente


 

Acum se mai citeste