Prospect Ibuprofen 400-600 – Poliartrita Spondiloza Sciatica

Sharing

Poliartrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, spondiloza cervicala. Luxatii, contuzii, leziuni accidentale, traume operatorii. Dureri lombare, fibrozita, sciatica, bursite, tendinite.

IBUPROFEN 400 – 600

Ibuprofen

Compoziţie

Un comprimat filmat conţine ibuprofen 400mg si excipienti: nucleu – amidon, lactoza, metilceluloza, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, film – hipromeloza, talc, dioxid de titan (E 171), propilenglicol, colorant “Erytrosine Supra” (E 127).

Grupa farmacoterapeutica: antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene, derivaţi de acid propionic.

 

Ibuprofen Prospect
Ibuprofen Prospect

 

Indicaţii terapeutice

Poliartrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, spondiloza cervicala. Luxatii, contuzii, leziuni accidentale, traume operatorii. Dureri lombare, fibrozita, sciatica, bursite, tendinite. Dureri dentare, proceduri chirurgicale stomatologice si extractii dentare.

Amigdalita, faringita, laringita, sinuzita, rinita, bronşita, celulita si alte afecţiuni inflamatorii de origine infectioasa, ca adjuvant al tratamentului de baza. Afecţiuni inflamatorii pelvine, dismenoree.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate cunoscuta la ibuprofen sau la oricare dintre excipientii produsului.

Astm bronsic, polipoza nazala, edem angioneurotic sau alte manifestari alergice la administrarea de acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Ulcer gastro-duodenal activ. Insuficienta hepatica si/sau renala. Insuficienta cardiaca severa. Lupus eritematos sistemic. Trimestrul III de sarcina.

Precauţii

Pacienţii ce prezintă semnele unui teren atopic (astm bronsic, polipoza nazala, rinite, sinuzite, etc.) au un risc crescut de apariţie a manifestărilor alergice la administrarea de acid acetilsalicilic sau AINS. Administrarea de ibuprofen trebuie facuta cu atentie si sub stricta supraveghere medicala in cazul pacienţilor cu antecedente patologice digestive. Fenomenele hemoragice sau ulceraţiile gastro-intestinale se pot produce in oricare moment al tratamentului chiar fara semne de avertizare sau fara ca pacientul sa prezinte antecedente patologice. Riscul de producere a acestor evenimente este mai crescut la pacienţii care urmeaza tratament concomitent cu anticoagulante sau cu antiagregante plachetare. In cazul apariţiei fenomenelor hemoragice gastro-intestinale administrarea de ibuprofen trebuie imediat intrerupta.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlării simptomelor. Deoarece conţine lactoza, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveţi intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Interacţiuni

Administrarea de ibuprofen in asociere cu acid acetilsalicilic sau alte AINS poate avea ca rezultat creşterea riscului de producere a ulceraţiilor si fenomenelor hemoragice digestive. Administrarea de ibuprofen in asociere cu glucocorticoizi poate avea ca rezultat creşterea riscului de producere a ulceraţiilor digestive. Administrarea de ibuprofen in asociere cu anticoagulante sau antiagregante plactretars lîoiţe avea ca rezultat creşterea riscului de producere a fenomenelor hemoragice digestive. Administrarea de ibuprofen in asociere cu diuretice poate avea ca rezultat scaderea efectului diuretic. Administrarea de ibuprofen in asociere cu beta blocante poate avea ca rezultat scaderea efectului antihipertensiv.

Administrarea de ibuprofen in asociere cu digoxina, fenitoina sau litiu poate avea ca rezultat creşterea concentraţiilor plasmatice ale acestora din urma, cu posibilitatea apariţiei fenomenelor toxice. Administrarea de ibuprofen in asociere cu metotrexat poate avea ca rezultat creşterea toxicitatii acestuia din urma.

Administrarea de ibuprofen in asociere cu ciclosporina poate avea ca rezultat creşterea efectului nefrotoxic, mai ales la vârstnici.

Atentionari speciale

La începutul tratamentului trebuie efectuata o monitorizare atenta a diurezei si a funcţiei renale in cazulpacientilor cu insuficienta cardiaca hepatica sau reriiîâcronica, care urmează tratament cu diuretice sau^ care au suferit interventii chirurgicale ce au produs hipovolemie.

In cazul tratamentului îndelungat trebuie verificate periodic formula sanguina, funcţia hepatica si renala. In cazul apariţiei tulburărilor de vedere, administrarea de ibuprofen trebuie intrerupta si se recomanda efectuarea unui control oftalmologie.

Efecte cardiovasculare si cerebrovasculare

 

La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arteriala si/sau insuficienta cardiaca congestiva uşoara pana la moderata este necesara precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) inainte de începerea tratamentului, deoarece raportarile au aratat ca tratamentul cu AINS se asociaza cu retentie lichidiana si edem.

Medicamente precum ibuprofen 400 se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (“infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depăşiţi doza si durata de 3 zile recomandate pentru tratament.

Daca aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente şau consideraţi ca ati putea fi ! in situatie de risc din cauza acestor afecţiuni ( de ! exemplu, daca aveţi hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumător ) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Copii

La copiii sub 6 ani se recomanda utilizarea formelor _ farmaceutice adecvate vârstei. Sarcina si alaptarea

Administrarea de ibuprofen la gravide se poate face doar in primele doua trimestre de sarcina, numai daca este absolut necesar. In trimestrul III de sarcina administrarea de ibuprofen este contraindicata. Deoarece ibuprofenul este excretat in laptele matern, se recomanda, ca o masura de precauţie, sa se evite administrarea acestuia la mamele care alapteaza.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Datorita reacţiilor adverse pe care le poate produce la nivelul sistemului nervos central, ibuprofenul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Adulţi

Doza zilnica recomandata este de 1,2-1,8g ibuprofen (3-4 1/2 comprimate filmate Ibuprofen 400) divizata in mai multe prize. Daca este necesar, in stări acute, aceasta poate fi marita pana la o doza zilnica maxima de 2,4g ibuprofen (6 comprimate filmate Ibuprofen 400).

Copii

Doza zilnica recomandata este de 20mg ibuprofen/kg divizata in trei prize. La copiii sub 6 ani se recomanda utilizarea formelor farmaceutice adecvate vârstei.

Reacţii adverse

Tract gastro-intestinal. Acestea pot fi: disconfort

abdominal, pirozis, tulburări de tranzit intestinal, greaţa,

vărsături, ulceraţii, hemoragii.

Sistemul nervos central: cefalee, ameţeli, somnolenta,

depresie, meningita aseptica.

Reacţii de hipersensibilitate:

  • cutanate: erupţii, prurit, edem, urticarie;
  • respiratorii: crize de astm bronsic;

generale: edem Quincke.

Reacţii adverse hematologice: anemie hemolitica, anemie aplastica, trombocitopenie, granulocitopenie, agranulocitoza. Alte reacţii adverse:

  • creşterea valorilor concentraţiilor plasmatice ale transaminazelor hepatice;
  • insuficienta renala;
  • tulburări de vedere

Reacţiile adverse raportate in asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca.

Medicamente precum Ibuprofen 400 se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (“infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Supradozaj

Supradozajul cu ibuprofen poate produce greaţa, vărsături, leziuni digestive, leziuni renale, acidoza metabolica, convulsii, deprimare a sistemului nervos central.

In caz de supradozaj cu ibuprofen se recomanda lavajul gastric, administrarea de cărbune activat pentru a diminua absorbţia si tratament simptomatic. Nu exista antidot specific pentru supradozajul cu ibuprofen.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC/A 1 a cate 10 comprimate filmate.

Producător

Cipla Limited, India

Manufacturing Division, Plot No. A-33 & A-37/2/2, M.I.D.C Patalganga ,Raigad District, Maharashtra State

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţa

CIPLA UK LIMITED Thenold Post House,

Health Road, Waybridge, KT13 8TS, Marea Britanie

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Prospect Ibuprofen 400-600 – Poliartrita Spondiloza Sciatica