Prospect Leridip 20mg- Tratamentul Hipertensiunii Arteriale

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Leridip este un medicament prescris pentru Hipertensiune Arteriala, cand alte medicamente nu au efect.

Prospect  Leridip

 comprimate filmate, 20 mg

Clorhidrat de lercanidipină

Vă rugăm să citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe utilizarea medicamentului.

–          Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–          Dacă aveţi întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–          Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră şi nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 

 în acest prospect găsiţi:

1.  Ce este medicamentul Leridip şi pentru ce se utilizează

2.  înainte de a utiliza medicamentul Leridip

3.  Cum se utilizează medicamentul Leridip

4.  Reacţii adverse posibile

5.  Cum se păstrează medicamentul Leridip

6.  Informaţii suplimentare

1. CE ESTE MEDICAMENTUL LERIDIP Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ ?

Leridip face parte din clasa blocantelor de calciu (clasa dihidropiridine), care sunt utilizate în tratamentul hipertensiunii arteriale.Leridip v-a fost prescris de medicul dumneavoastră pentru tratamentul valorilor mari ale tesiunii arteriale, afecţiune cunoscută sub denumirea de hipertensiune arterială.

Leridip ProspectLeridip Prospect

2. ÎNAINTE DE A UTILIZA MEDICAMENTUL LERIDIP

Nu utilizaţi medicamentul Leridip

Nu trebuie să luaţi Leridip în cazul în care aţi avut reacţii alergice la alte substanţe înrudite (cum sunt amlodipină, nicardipină, felodipină, isradipină, nifedipină sau lacidipină) sau la orice altă substanţă din compoziţia medicamentului. Celelalte substanţe din compoziţie sunt prezentate mai sus.

Nu luaţi Leridip dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi. Dacă doriţi să rămâneţi însărcinată sau nu folosiţi metode contraceptive, nu luaţi Leridip .

Dacă sunteţi în tratament cu Leridip şi suspectaţi o sarcină, adresaţi-vă imediat medicului. Nu luaţi Leridip în cazul în care suferiţi de următoarele afecţiuni cardiace: insuficienţă cardiacă congestivă netratată, obstacol în ejecţia sângelui din ventriculul stâng, angină pectorală instabilă (angină de repaus sau agravată) sau aţi suferit un infarct miocardic în urmă cu cel mult o lună.

De asemenea, nu luaţi Leridip în cazul în care aveţi afecţiuni hepatice sau renale severe. Nu luaţi Leridip concomitent cu medicamente conţinând ciclosporină. De asemenea, trebuie evitat sucul de grapefruit.

Acordaţi atenţie utilizării medicamentului Leridip

Dacă suferiţi de afecţiuni hepatice sau renale, în forme uşoare sau moderate sau sunteţi dependenţi de dializă, informaţi medicul pentru a putea ajusta adecvat doza.

Se recomandă prudenţă şi în cazul în care aveţi alte afecţiuni cardiace şi/sau dacă aveţi nevoie de un pacemaker. Medicul dumneavoastră trebuie informat despre oricare dintre aceste afecţiuni prezentate mai sus înainte să vă prescrie Leridip .

Leridip nu trebuie utilizat de pacienţi sub 18 ani.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului d u m n eavoastra sau farmacistu lui dacă luaţi sau aţituaT recent orice alte medtcamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

în cazul în care luaţi alte medicamente pentru tratamentul valorilor mari ale presiunii sanguine, cum sunt blocante beta-adrenergice, diuretice sau inhibitori ai enzimei de conversie ai angiotensinei, puteţi utiliza concomitent în siguranţă Leridip, dar discutaţi întotdeauna mai întâi cu medicul.

Dacă luaţi concomitent medicamente cum sunt cimetidină în doze mai mari de 800 mg zilnic, digoxină sau midazolam (în mod regulat), poate fi necesară supravegherea dumneavoastră în timpul tratamentului cu Leridip . Informaţi medicul dacă luaţi oricare din aceste produse.

Se recomandă prudenţă în cazul tratamentelor concomitente cu unul dintre următoarele medicamente: rifampicină, terfenadină, astemizol, amiodaronă, chinidină. Informaţi medicul despre oricare din aceste tratamente; acesta vă va putea da recomandările adecvate.

Se recomandă, de asemenea, prudenţă la administrarea de anticonvulsivante cum sunt fenitoina sau carbamazepina. Antifungicele orale (ketoconazol, itraconazol), antibioticele macrolide (eritromicină, troleandomicină) şi antiviralele orale pentru tratamentul infecţiei HIV (ex. ritonavir) pot creşte efectele Leridip şi de aceea se va evita utilizarea lor concomitentă.

Dacă Leridip se va administra în acelaşi timp cu medicamente conţinând ciclosporine, efectul ambelor medicamente

poate fi crescut. De aceea nu trebuie administrate împreună.

Deoarece sucul de grapefruit poate creşte efectele Leridip , trebuie evitat.

Alcoolul etilic poate creşte efectele antihipertensivelor şi, de aceea, se recomandă evitarea sau limitarea strictă a consumului de băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Leridipz.

 

Sarcina şi alăptarea

Vezi cap. „Nu utilizaţi medicamentul Leridip ”

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pe baza experienţei clinice, lercanidipina nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, pacientul trebuie avertizat că uneori pot să apară ameţeli, astenie, oboseală şi rareori somnolenţă.

Informaţii importante privind unii excipienţi conţinuţi de medicamentul Leridip

Un comprimat filmat de Leridip 20 conţine 60 mg lactoză şi, de aceea, nu trebuie administrat pacienţilor cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază Lapp sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.

CUM SE UTILIZEAZĂ MEDICAMENTUL Leridip

Utilizaţi întotdeauna Leridip exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este de 1/2 comprimat filmat de Leridip 20 zilnic, la aceeaşi oră, preferabil dimineaţa cu cel puţin 15 minute înainte de micul dejun, deoarece o masă bogată în grăsimi poate creşte semnificativ valorile sanguine ale lercanidipinei.

Doza poate fi crescută la un comprimat filmat de Leridip 20, în funcţie de reacţia fiecărui pacient. Doza trebuie

crescută treptat, deoarece este posibil să dureze aproximativ 2 săptămâni până la obţinerea efectului maxim de

reducere a tensiunii arteriale.

Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu apă.NU DEPĂŞIŢI DOZA PRESCRISĂ

Administrare la pacienţii în vârstă:

Nu este necesară adaptarea dozei. Se iau precauţii speciale la iniţierea tratamentului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din medicamentul Leridip

Dacă utilizaţi mai mult decât doza prescrisă sau în caz de supradozaj, consultaţi imediat medicul şi, dacă este posibil, luaţi cu dumneavoastră comprimatele şi/sau cutia.

Depăşirea dozei corecte poate determina scăderea excesivă a tensiunii arteriale şi accelerarea sau dereglarea bătăilor inimii. De asemenea, poate determina pierderea cunoştinţei.

Dacă uitaţi să utilizaţi medicamentul Leridip

Luaţi imediat doza obişnuită şi în ziua următoare, continuaţi conform prescripţiei medicului.

–           REACŢII ADVERSE POSIBILE

S-au observat următoarele efecte nedorite:

Mai puţin frecvente: dureri de cap, ameţeală, inflamaţii ale gleznelor sau a picioarelor, puls crescut, palpitaţii, înroşirea feţei.

Rare: erupţii cutanate, dureri musculare, somnolenţă, greaţă, indigestie, diaree, dureri de stomac, stare de vomă, angină pectorală, volum crescut al urinei, slăbiciune, oboseală.

Foarte rare: inflamarea gingiilor, creşteri temporare ale nivelelor din sânge ale unor enzime de la nivelul ficatului (transaminaze), tensiune arterială foarte scăzută, urinare mult mai frecventă, dureri la nivelul toracelui, în cazuri rare, s-a raportat, ca şi pentru alte medicamente din grupa dihidropiridinelor, inflamarea gingiilor. La pacienţii cu angină pectorală, s-a raportat creşterea frecvenţei sau severităţii crizelor de angină datorate acestor medicamente. Dacă în timpul tratamentului cu Leridip 20 observaţi apariţia oricăruia dintre efectele nedorite descrise mai sus, informaţi imediat medicul.

–           CUM SE PĂSTREAZĂ MEDICAMENTUL Leridip

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Leridip 20 după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original. Nu utilizaţi Leridip 20 dacă observaţi deteriorarea comprimatelor.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

–           INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Leridip 20

–   Substanţa activă este lercanidipina sub formă de clorhidrat de lercanidipină

–   Celelalte componente sunt excipienţi pentru nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu (tip A), polividonă K30, stearat de magneziu şi excipienţi pentru film: Opadry 02F25077 (hipromeloză, dioxid de titan (E171), talc, macrogol 6000, oxid roşu de fer (E172)).

Cum arată Leridip 20 şi conţinutul ambalajului Cutie cu un blister din folie PVC/Al a 7 comprimate filmate Cutie cu un blister din folie PVC/Al a câte 14 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din folie PVC/Al a câte 14 comprimate filmate Cutie cu 5 blistere din folie PVC/Al a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 3 blistere din folie PVC/Al a câte 14 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere din folie PVC/Al a câte 14 comprimate filmate Cutie cu 7 blistere din folie PVC/Al a câte 14 comprimate filmate Cutie cu 5 blistere din folie PVC/Al a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 10 blistere din folie PVC/Al a câte 10 comprimate filmate

Data ultimei verificări a prospectului August, 2006

Producători

RECORDAT! INDUSTRIA & FARMACEUTICA S.p.A. Via Matteo Civitali, 1-20148 Milano, Italia BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP) Glienicker Weg 125, D-12489 Berlin, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP) Glienicker Weg 125 D-12489 Berlin, Germania

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close