Prospect Nurofen Răceală şi Gripă 200 mg/30 mg

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Nurofen Răceală şi Gripă 200 mg/30 mg comprimate filmate

Ibuprofen/Clorhidrat de pseudoefedrină

Un comprimat filmat conţine ibuprofen 200 mg şi clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Nurofen Răceală şi Gripă cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Nurofen Răceală şi Gripă şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Nurofen Răceală şi Gripă

  3. Cum să utilizaţi Nurofen Răceală şi Gripă

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE NUROFEN RĂCEALĂ SI GRIPĂ ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Nurofen Răceală şi Gripă face parte din grupa medicamentelor decongestionante nazale de uz sistemic, simpatomimetice, combinaţii, utilizat în ameliorarea simptomelor neplăcute ale gripei şi răcelii, cum sunt congestie nazală şi sinuzală, durere de cap, febră, dureri musculare şi articulare.

   Conţine ibuprofen, care este eficace pentru ameliorarea durerii (medicament analgezic), inflamaţiei (medicament antiinflamator) şi scăderea temperaturii în caz de febră (medicament antipiretic). Cealaltă substanţă activă, clorhidratul de pseudoefedrină, scade rapid edemul de la nivelul mucoaselor tractului respirator superior (medicament decongestionant).

   Ameliorarea simptomelor de gripă şi răceală se instalează rapid începând prin decongestionarea mucoaselor tractului respirator, urmată de reducerea febrei si reducerea durerilor asociate cu gripa şi răceala.

  2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI NUROFEN RĂCEALĂ SI GRIPĂ Nu utilizaţi Nurofen Răceală şi Gripă

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene, clorhidrat de pseudoefedrină sau la oricare dintre celelalte componente sau la oricare dintre celelalte componente ale Nurofen Răceală şi Gripă;

 • dacă aţi avut crize de bronhospasm (senzaţie de constricţie toracică, respiraţie şuierătoare şi scurtată), rinită sau urticarie la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene;

 • dacă aţi avut ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire (duoden) legate de utilizarea anterioară a medicamentelor pentru durere şi inflamaţie (AINS) ;

 • dacă aveţi ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire (duoden) sau dacă aţi avut două sau mai multe astfel de episoade în trecut;

 • dacă aveţi probleme severe ale ficatului, rinichilor sau inimii (incluzând boala cardiacă coronariană);

 • dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă (capacitate de pompare scăzută);

 • dacă aveţi orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului);

 • dacă aveţi o afecţiune de origine necunoscută având ca rezultat formarea anormală a celulelor sanguine;

 • dacă aveţi tensiune arterială mare sau necontrolată terapeutic;

 • dacă aveţi angină pectorală (durere toracică);

 • dacă aveţi diabet zaharat;

 • dacă aveţi feocromocitom;

 • dacă aveţi o creştere a activităţii glandei tiroide;

 • dacă aveţi o formă de glaucom cu unghi închis;

 • dacă aveţi hiperplazie de prostată;

 • dacă urmaţi tratament cu unele antidepresive (denumite antidepresive triciclice şi inhibitori de monooaminoxidază);

 • dacă suferiţi de deshidratare semnificativă (determinată de vărsături, diaree sau consumul insuficient de lichide;

 • dacă aveţi vârsta sub 12 ani;

 • dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen Răceală şi Gripă

dacă aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau alte afecţiuni autoimune;

 • dacă există în familie o tulburare în producerea pigmentului roşu din sânge (porfirie);

 • dacă aveţi afecţiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamaţia colonului cu ulcere (colită ulcerativă), o inflamaţie care afectează tractul digestiv (boală Crohn) sau alte afecţiuni ale stomacului sau intestinului;

 • dacă aveţi tulburări de formare a celulelor sanguine;

 • dacă aveţi probleme legate de mecanismul de coagulare normal al sângelui;

 • dacă aveţi alergii, febra fânului, astm bronşic, inflamare cronică a mucoasei nazale şi a sinusurilor, vegetaţii adenoide sau afecţiuni obstructive cronice ale tractului respirator, deoarece riscul de îngustare a căilor aeriene cu dificultăţi în respiraţie (bronhospasm) este mai mare;

 • dacă aveţi de probleme de circulaţie la nivelul arterelor mâinilor sau picioarelor;

 • dacă aveţi probleme de ficat, rinichi, inimă sau tensiune arterială mare;

 • dacă aţi avut recent o intervenţie chirurgicală majoră;

 • dacă sunteţi în primele şase luni de sarcină;

 • dacă alăptaţi.

Vârstnici

Dacă sunteţi în vârstă veţi fi mai expus la reacţii adverse, în special sângerare şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Ulcere, perforaţie şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor



Dacă aţi avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau intestinelor, în special dacă acesta a fost complicat cu perforaţie sau a fost însoţit de sângerare, trebuie să fiţi atent la orice simptome abdominale neobişnuite şi să spuneţi imediat medicului dumneavoastră, mai ales dacă aceste simptome apar la începutul tratamentului. Aceasta este necesar, deoarece riscul de sângerare sau de ulceraţie la nivelul tractului digestiv este mai mare în acest caz, în special la pacienţii vârstnici. Dacă apare sângerarea sau ulceraţia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt.

Sângerarea, ulceraţia sau perforaţia la nivelul stomacului sau intestinelor pot apărea fără alte semne de avertizare, chiar şi la pacienţii care nu au avut niciodată astfel probleme. Acestea pot fi, de asemenea, letale.

Riscul de apariţie a ulcerelor, perforaţiei sau sângerării la nivelul stomacului sau intestinelor creşte la doze mari de ibuprofen. Riscul creşte, de asemenea, dacă anumite alte medicamente sunt luate în acelaşi timp cu ibuprofenul (vezi mai jos, Utilizarea altor medicamente).

Reacţii la nivelul pielii

Trebuie să încetaţi de a mai lua ibuprofen la primul semn de erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reacţii ale pielii grave (dermatită exfoliativă, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell), uneori cu rezultat letal. Cel mai mare risc al apariţiei acestor reacţii este în prima lună de tratament.

Efecte asupra inimii şi creierului

Medicamente precum Nurofen Răceală şi Gripă se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Efecte asupra rinichilor

Nurofen Răceală şi Gripă poate determina probleme în funcţionarea rinichilor, chiar şi la pacienţii care nu au mai avut astfel de probleme. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor şi pot conduce chiar la insuficienţă cardiacă sau tensiune arterială mare la persoanele predispuse.

Nurofen Răceală şi Gripă poate determina leziuni la nivelul rinichilor, în special la pacienţii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care iau diuretice sau inhibitori ai ECA, precum şi la vârstnici. Cu toate acestea, întreruperea tratamentului cu ibuprofen, în general, conduce la vindecare.





Alte precauţii

În tratamentul de lungă durată, la utilizarea de doze mari de analgezice, poate să apară durerea de cap care nu trebuie tratată prin creşterea dozelor din acest medicament. Utilizarea de rutină a analgezicelor poate determina leziuni renale permanente şi risc de insuficienţă renală.

Nurofen Răceală şi Gripă poate masca simptomele sau semnele unei infecţii (febră, durere şi inflamaţie) şi poate prelungi temporar timpul de sângerare.

Se recomandă prudenţă, de asemenea, la pacienţii care urmează tratament diuretic sau după o intervenţie chirurgicală majoră care poate antrena hipovolemie, în special la pacienţii vârstnici.

Pe durata tratamentului cu Nurofen Răceală şi Gripă, anumite cazuri cu simptome de meningită aseptică, cum sunt redoare de ceafă, durere de cap, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare, au fost observate la pacienţii cu tulburări autoimune existente (cum sunt lupusul eritematos sistemic, boala mixtă a ţesutului conjunctiv).



Nurofen Răceală şi Gripă poate reduce posibilitatea de a rămâne gravidă. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă planificaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

Sportivii de performanţă trebuie avertizaţi că pseudoefedrina poate determina pozitivarea testelor antidoping.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Reacţiile adverse ale Nurofen Răceală şi Gripă pot creşte dacă anumite medicamente sunt luate în acelaşi timp. Pe de altă parte, ibuprofen poate creşte sau scădea efectul altor medicamente sau creşte apariţia reacţiilor adverse ale acestora când sunt luate în acelaşi timp.

Vă rugăm să îi spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi:

 • alte AINS

 • acid acetilsalicilic

 • anticoagulante (împotriva coagulării sângelui), cum este warfarina sau heparina

 • antiagregante plachetare (împotriva coagulării sângelui), cum este ticlopidina sau clopidogrelul

 • metotrexat (utilizat în tratamentul cancerului şi afecţiunilor autoimune)

 • digoxină (pentru tratamentul diferitelor afecţiuni ale inimii)

 • fenitoină (utilizată pentru a preveni apariţia convulsiilor epileptice)

 • litiu (utilizat în tratamentul depresiei şi maniei)

 • diuretice (comprimate pentru eliminarea apei), incluzând diuretice care economisesc potasiu

 • antihipertensive (pentru tratamentul tensiunii arteriale mari), cum sunt:

  • inhibitori ai ECA, de exemplu, captopril

  • medicamente beta blocante

  • antagonişti de angiotensină II

 • colestiramină (utilizată în tratamentul valorilor mari ale colesterolului)

 • aminoglicozide (medicamente împotriva anumitor tipuri de bacterii)

 • ISRS (medicamente împotriva depresiei), cum sunt paroxetina, sertralina, citalopramul

 • moclobemidă (IMAO selectiv şi reversibil – un medicament utilizat în tratamentul bolilor depresive sau fobiilor sociale)

 • ciclosporină, tacrolimus (pentru inhibarea sistemul imunitar după transplantul de organe)

 • zidovudină sau ritanovir (utilizat în tratamentul infecţiilor cu HIV)

 • mifepristonă

 • probenecid sau sulfinpirazonă (pentru tratamentul gutei)

 • antibiotice chinolone

 • sulfoniluree (pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2)

 • corticosteroizi (utilizaţi împotriva inflamaţiilor)

 • bisfosfonaţi (utilizaţi în osteoporoză, boala Paget şi pentru a reduce valorile mari ale calciului din sânge)

 • oxpentifilină (pentoxifilină) (utilizată în tratamentul afecţiunii circulatorii ale arterelor picioarelor sau braţelor)

 • baclofen (un relaxant pentru muşchi)

  Pseudoefedrina poate creşte efectele simpatomimeticelor, de exemplu decongestionante sau medicamente care scad apetitul alimentar.

  Pseudoefedrina este contraindicată, în timpul sau în următoarele două săptămâni după întreruperea terapiei cu inhibitori de MAO, datorită apariţiei hipertensiunii arteriale paroxistice, uneori letală. Guanetidina, rezerpina şi metildopa (medicamente utilizate pentru a reduce tensiunea arterială) pot scădea efectele pseudoefedrinei.

  Antidepresivele triciclice pot potenţa sau antagoniza efectele pseudoefedrinei.

  Pseudoefedrina poate scădea efectele guanetidinei şi creşte riscul de apariţie a aritmiilor la pacienţii care primesc glicozide digitalice, chinidină sau antidepresive triciclice.

  Antiagregantele plachetare şi inhibitorii selectivi de recaptare a serotoninei (ISRS): risc crescut de hemoragie gastro-intestinală.

  Utilizarea Nurofen Răceală şi Gripă cu alimente şi băuturi

  Utilizaţi Nurofen Răceală şi Gripă trebuie cu un pahar de apă în timpul mesei sau după masă. Evitaţi alcoolul etilic, deoarece acesta accentuează reacţiile adverse la Nurofen Răceală şi Gripă, în special pe acelea care afectează stomacul, intestinele sau creierul.

  Ce trebuie să evitaţi când luaţi acest medicament?

  Unele medicamente care sunt anticoagulante (acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu warfarină sau heparina), unele medicamente care sunt antiagregante plachetare (cum este ticlopidina sau clopidogrelul), unele medicamente care acţionează împotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagoniştii de angiotensină II) şi chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.

  Sarcina şi alăptarea

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Nu luaţi Nurofen Răceală şi Gripă în timpul ultimelor trei luni de sarcină. Evitaţi utilizarea Nurofen Răceală şi Gripă în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altfel. Nurofen Răceală şi Gripă trece în laptele matern, dar poate fi utilizat în timpul alăptării dacă este luat în doza recomandată şi pentru cea mai scurtă perioadă posibilă.

  Nurofen Răceală şi Gripă aparţine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea administrării medicamentului.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  În general, Nurofen Răceală şi Gripă nu are reacţii adverse asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, întrucât la doze mari, în cazuri individuale, se pot manifesta reacţii adverse, cum sunt oboseală, somnolenţă, vertij (raportate ca frecvente) şi tulburări de vedere (raportate ca mai puţin frecvente), capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje ar putea fi afectată. Acest efect este accentuat în cazul consumului concomitent de alcool etilic.

  Informaţii importante privind unele componente ale Nurofen Răceală şi Gripă

  Acest medicament conţine galben amurg (E 110) FCF (E 110) şi propilenglicol care pot provoca reacţii alergice.

  1. CUM SĂ UTILIZAŢI NUROFEN RĂCEALĂ SI GRIPĂ

   Utilizaţi întotdeauna Nurofen Răceală şi Gripă exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani (≥ 40 kg): doza iniţială este de 1-2 comprimate filmate; ulterior, dacă este cazul, pot fi utilizate doze suplimentare de 1-2 comprimate filmate la fiecare 4-6 ore. Nu trebuie depăşită o doza zilnică de 6 comprimate filmate.

   Utilizarea la copii

   Nurofen Răceală şi Gripă nu este recomandat pentru utilizarea la copiii cu vârsta sub 12 ani.

   Se recomandă ca pacienţii cu hipersensibilitate gastrică să utilizeze Nurofen Răceală şi Gripă împreună cu alimente.

   Vârstnici: dacă sunteţi în vârstă veţi fi mai predispuşi la reacţii adverse, în special la hemoragie şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

   Dacă sunteţi în vârstă adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.

   Insuficienţă renală sau hepatică

   Dacă aveţi insuficienţă renală şi hepatică adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.

   Dacă simptomele se agravează sau persistă mai mult de 3 zile este necesară reevaluarea diagnosticului şi tratamentului.

   Dacă aţi utilizat mai mult din Nurofen răceală şi Gripă decât trebuie

   Dacă dumneavoastră (sau altcineva) aţi luat accidental prea multe comprimate din Nurofen Răceală şi Gripă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi acest prospect cu dumneavoastră şi cutia pentru ca medicul să ştie ce medicament şi câte drajeuri aţi luat.

   Simptomele unei supradozaj pot fi: greaţă, vărsături şi durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot apărea ţiuituri în urechi, durere de cap, ameţeli, vertij şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor. În cazuri grave poate apărea somnolenţă, excitaţie, dezorientare, comă, convulsii, crampe

   (în special la copii), vedere înceţoşată şi probleme de vedere, insuficienţă renală, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arterială mică, respiraţie redusă, colorarea în albastru a buzelor, a limbii şi a degetelor şi creşterea tendinţei de sângerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronşic la pacienţii cu astm bronşic.

   Dacă aţi uitat să utilizaţi Nurofen Răceală şi Gripă

   Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o cât mai repede posibil, cu excepţia cazului în care au rămas mai puţin de patru ore până la următoarea doză.

   Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate medicamentele, Nurofen Răceală şi Gripă poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

   Medicamente precum Nurofen Răceală şi Gripă se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

   Posibilitatea de apariţie a reacţiilor adverse creşte la doze mai mari şi la o durată mai lungă de tratament.

   Evaluarea reacţiilor adverse a fost făcută în funcţie de frecvenţa de apariţie a acestora. S-a utilizat următoarea convenţie:

   Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 pacient din 10 Frecvente: afectează 1 până la 10 pacienţi din 100

   Mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 pacienţi din 1000 Rare: afectează 1 până la 10 pacienţi din 10000

   Foarte rare: afectează mai puţin de 1 pacient din 10000

   Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile

   Următoarele reacţii adverse sunt importante şi necesită intervenţie imediată, dacă apar. Trebuie să încetaţi de a mai lua Nurofen Răceală şi Gripă şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă apar următoarele simptome:

   Frecvente:

   • scaune de culoarea păcurii sau vărsături cu sânge (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sângerare)

    Foarte rare:

   • umflare a feţei, a limbii sau a gâtului (laringe) care poate determina dificultăţi în respiraţie (edem angioneurotic), bătăi rapide ale inimii, scădere severă a tensiunii arteriale sau şoc cu potenţial letal

   • reacţie alergică bruscă cu scurtarea respiraţiei, respiraţie şuierătoare şi scăderea tensiunii arteriale

   • erupţie severă pe piele cu vezicule, în special pe picioare, braţe, palme şi tălpi care pot implica şi faţa şi buzele (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson). Acestea se pot agrava şi mai mult, veziculele se pot lărgi şi extinde şi părţi ale pielii se pot cojii (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infecţie severă cu distrugerea pielii (necroză), a ţesutului subcutanat şi muşchilor.

    Trebuie să încetaţi a mai lua medicamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră cât mai repede posibil, dacă manifestaţi următoarele reacţii adverse:

    Foarte frecvente:

   • senzaţie de arsură în capul pieptului, durere abdominală, indigestie

    Mai puţin frecvente:

   • vedere înceţoşată sau alte probleme de vedere, cum este sensibilitatea la lumină

   • reacţii de hipersensibilitate, cum sunt erupţia trecătoare pe piele, mâncărimea, criza de astm bronşic (uneori cu tensiune arterială mică)

    Rare:

   • pierdere a vederii

    Foarte rare:

   • umplere bruscă a plămânilor cu apă având ca rezultat dificultăţi în respiraţie, tensiune arterială mare, retenţie de apă şi creştere în greutate

    Alte reacţii adverse posibile la Nurofen răceală şi Gripă sunt: Foarte frecvente:

   • tulburări la nivelul tractului digestiv, cum sunt diaree, greaţă, vărsături, vânturi, constipaţie

    Frecvente:

   • Ulcer la nivelul tractului digestiv cu sau fără perforaţie

   • Inflamaţie a intestinului şi agravare a inflamaţiei colonului (colită) şi a tractului digestiv (boală Crohn) şi complicaţii ale diverticulitei de la nivelul intestinului gros (perforaţie sau fistulă)

   • Sângerare microscopică intestinală care poate conduce la anemie

   • Ulcere la nivelul gurii şi inflamaţie

   • Durere de cap, somnolenţă, vertij, ameţeli, oboseală, agitaţie, insomnie şi iritabilitate

    Mai puţin frecvente:

   • Inflamaţie a mucoasei stomacului

   • Probleme renale, incluzând formare de edem, inflamaţie a rinichilor şi insuficienţă renală

   • Secreţii nazale

   • Dificultăţi în respiraţie (bronhospasm)

    Rare:

   • Depresie, confuzie, halucinaţii

   • Sindrom de lupus eritematos

   • Creştere a azotului ureic din sânge şi a altor valori serice ale enzimelor ficatului, scădere a valorilor hemoglobinei şi ale hematocritului, inhibare a agregării plachetelor şi timp de sângerare prelungit, scădere a calciului din sânge şi creştere a valorilor acidului uric din sânge.

    Foarte rare:

   • Percepere neplăcută a bătăilor inimii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic sau tensiune arterială mare

   • Tulburări de formare a celulelor sanguine (cu simptome precum: febră, durere în gât, ulcere la nivelul suprafeţei gurii, simptome de gripă, oboseală severă, sângerare la nivelul pielii şi nasului)

   • Ţiuituri şi vâjâituri în urechi

   • Inflamaţie a esofagului sau a pancreasului

   • Îngustare a lumenului intestinal

   • Inflamaţie acută a ficatului, colorare în galben a pielii sau a albului ochilor, disfuncţie, leziune sau insuficienţă hepatică

   • Inflamaţie a membranei creierului (fără infecţie bacteriană)

   • Lezare a ţesutului rinichilor

   • Cădere a părului

   Nurofen Răceală şi Gripă poate determina scăderea numărului de globule albe şi a rezistenţei dumneavoastră la infecţii. Dacă prezentaţi o infecţie cu simptome, cum sunt febră şi deteriorare gravă a stării generale sau febră cu simptome de infecţie locală, cum sunt durere în gât/faringe/gură sau probleme urinare, trebuie să vă prezentaţi imediat la medicul dumneavoastră. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga o posibilă scădere a numărului de globule albe (agranulocitoză). Este important să vă adresaţi medicului dumneavoastră cu privire la medicamentul dumneavoastră.

   În timpul tratamentului cu ibuprofen, cazuri rare de meningită (manifestate prin rigiditate a gâtului, durere de cap, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare) au fost observate la pacienţii cu tulburări autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixtă a ţesutului conjunctiv.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  3. CUM SE PĂSTREAZĂ NUROFEN RĂCEALĂ ŞI GRIPĂ

   A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

   A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

   Nu utilizaţi Nurofen Răceală şi Gripă după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Nurofen Răceală şi Gripă

 • Substanţele active sunt: ibuprofen şi clorhidrat de pseudoefedrină.

  Un comprimat filmat conţine ibuprofen 200 mg şi clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg.

 • Celelalte componente sunt:

nucleu – celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă, fosfat de calciu, stearat de magneziu, hipromeloză, talc;

film – Mastercode Yellow FA 01 56 [care conţine alcool industrial metilat, apă purificată, hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), galben de chinolină (E104), galben amurg (E110)]; cerneală de inscripţionare – Opacode S-1-277001 Black [care conţine Shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol].

Cum arată Nurofen Răceală şi Gripă şi conţinutul ambalajului

Nurofen Răceală şi Gripă se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde biconvexe, de culoare galbenă, cu logo de identificare de culoare neagră.



Este ambalat în cutii cu unul, respectiv 2 blistere a 12 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Reckitt Benckiser Healthcare International Limited 103-105 Bath Road

Slough, Berkshire SL1 3UH Marea Britanie

Fabricantul

Reckitt Benckiser Healthcare International Limited

Thane Road, Nottingham Nottinghamshire, NG 90 2DB Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie, 2012

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close