Prospect Proscar – Prostata marita HBP

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Mai barbate! Ai probleme de urinare, de mictiune, de eliminare a urinei atunci s-ar putea sa ai prostata marita! Ar trebui sa o tratezi urgent cu Proscar pentru prostata marita.

Proscar pentru prostata marita

– Prospect si Informatii pentru utilizator

5 mg comprimate filmate

Finasteridă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

–         Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–         Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Proscar pentru prostata maritaProscar pentru prostata marita

–          Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–          Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Proscar pentru prostata marita şi pentru ce se utilizează
  2. Înainte să utilizaţi Proscar pentru prostata marita
  3. Cum să utilizaţi Proscar pentru prostata marita
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Proscar pentru prostata marita
  6. Informaţii suplimentare

1.               CE ESTE Proscar pentru prostata marita ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Proscar pentru prostata marita aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori de 5-alfa reductază.

Proscar pentru prostata marita este utilizat în tratamentul şi controlul creşterii glandei prostate (hiperplaziei benigne a prostatei – HBP).

 Proscar pentru prostata marita reduce volumul mărit al prostatei şi ameliorează simptomele urinare. Proscar pentru prostata marita ajută la reducerea riscului de apariţie a imposibilităţii de eliminare a urinei instalate brusc (retenţie urinară acută) şi a necesităţii de intervenţie chirurgicală.

Ce este prostata?

Prostata este o glandă de mărimea unei castane care se găseşte doar la bărbaţi. Ea este localizată sub vezica urinară şi înconjoară uretra, un organ tubular care transportă urina de la vezica urinară până la vârful penisului (a se vedea imaginea). Funcţia principală a prostatei este de a produce lichidul seminal, lichidul care transportă sperma.

Ce este HBP?

HBP este o creştere benignă a volumului prostatei, care apare frecvent la bărbaţii de peste 50 de ani. Datorită faptului că prostata este situată lângă vezica urinară şi înconjoară parţial uretra, creşterea volumului ei poate afecta urinarea dumneavoastră. S-ar putea să aveţi simptome cum ar fi nevoia de urinare frecventă, mai ales noaptea, senzaţie de nevoie imperioasă de urinare, dificultate în ceea ce priveşte începerea urinării, jet de urină slab sau întrerupt sau senzaţie de golire incompletă a vezicii urinare.

La anumiţi bărbaţi, HBP poate produce afecţiuni grave inclusiv infecţii ale tractului urinar, imposibilitate de a urina apărută brusc precum şi necesitatea intervenţiei chirurgicale. Din aceste motive un bărbat cu simptome de HBP trebuie să se adreseze unui medic.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI Proscar pentru prostata marita Nu utilizaţi Proscar pentru prostata maritaNu utilizaţi Proscar pentru prostata marita dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la finasteridă sau la oricare dintre componentele acestui medicament (vezi „Ce conţine Proscar pentru prostata marita”).

Femeile şi copiii nu trebuie să utilizeze Proscar pentru prostata marita.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Proscar pentru prostata marita

Informaţi medicul dumneavoastră în legătură cu orice fel de probleme medicale pe care le aveţi sau pe care le-aţi avut şi despre orice alergie.

Ce trebuie să ştiţi înaintea şi în timpul utilizării Proscar pentru prostata marita

HBP apare de-a lungul unei perioade mari de timp. Unii pacienţi prezintă o ameliorare rapidă a simptomelor, dar s-ar putea să fie nevoie să luaţi Proscar pentru prostata marita timp de cel puţin şase luni pentru a observa dacă vă ameliorează simptomele. Indiferent dacă sesizaţi sau nu sesizaţi orice ameliorare sau modificare a simptomelor, tratamentul cu Proscar pentru prostata marita poate scădea riscul imposibilităţii bruşte de urinare şi necesitatea unei intervenţii chirurgicale. Pentru evoluţia bolii şi consult periodic trebuie să vă prezentaţi periodic la medicul dumneavoastră.

Cu toate că HBP nu este cancer şi nu determină cancer, cele două boli pot fi prezente simultan. O examinare clinică (inclusiv tuşeu rectal) şi o determinare a antigenului prostatic specific (PSA) din sânge trebuie efectuate înaintea iniţierii tratamentului cu Proscar pentru prostata marita şi periodic după acesta.

Proscar pentru prostata marita poate influenţa determinarea antigenului specific prostatic (PSA). Dacă v-aţi făcut testul PSA informaţi-l pe medicul dumneavoastră că luaţi Proscar pentru prostata marita.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

În general, Proscar pentru prostata marita nu interferează cu alte medicamente.

Utilizarea Proscar pentru prostata marita cu alimente şi băuturi

Efectul Proscar pentru prostata marita nu este influenţat de consumul de alimente.

Sarcina şi alăptarea

Proscar pentru prostata marita se administrează exclusiv bărbaţilor. Femeile gravide sau care pot deveni gravide nu trebuie să utilizeze Proscar pentru prostata marita. De asemenea, ele nu trebuie să manevreze (să atingă) comprimate rupte sau sfărâmate de Proscar pentru prostata marita. Dacă substanţa activă din Proscar pentru prostata marita este absorbită după administrare pe cale orală sau prin piele de o femeie gravidă cu un făt de sex masculin, este posibil ca fătul de sex masculin să se nască cu anomalii ale organelor sexuale. Dacă o femeie gravidă intră în contact cu substanţa activă din Proscar pentru prostata marita, trebuie să efectueze un consult medical. Comprimatele de Proscar pentru prostata marita sunt filmate şi previn astfel contactul cu substanţa activă în timpul manipulării normale, dacă comprimatele nu sunt rupte sau sfărâmate.

Dacă partenera dumneavoastră sexuală este gravidă sau poate deveni gravidă, trebuie să evitaţi expunerea acesteia la contactul cu sperma care ar putea să conţină o cantitate mică de medicament. Dacă aveţi întrebări suplimentare vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Proscar pentru prostata marita nu afectează capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Proscar pentru prostata marita

Proscar pentru prostata marita conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI Proscar pentru prostata marita

Utilizaţi întotdeauna Proscar pentru prostata marita exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Luaţi un comprimat de Proscar pentru prostata marita în fiecare zi, cu sau fără alimente. Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să continuaţi să luaţi Proscar pentru prostata marita.

Dacă aţi utilizat mai mult Proscar pentru prostata marita decât trebuie

Dacă aţi utilizat mai mult Proscar pentru prostata marita decât a fost recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Proscar pentru prostata marita

Străduiţi-vă să luaţi Proscar pentru prostata marita aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Totuşi, în cazul în care aţi omis o doză nu luaţi o doză în plus; continuaţi administrarea următorului comprimat în mod obişnuit.

Dacă încetaţi să utilizaţi Proscar pentru prostata marita

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Proscar pentru prostata marita poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reacţii adverse sunt impotenţa (incapacitatea de a avea o erecţie) şi o dorinţă scăzută pentru sex. Aceste reacţii adverse apar precoce în timpul tratamentului şi dispar în timpul continuării lui la majoritatea pacienţilor.

Pentru evaluarea reacţiilor adverse, s-au utilizat următoarele categorii de frecvenţă:

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: afectează de la 1 până la 10 pacienţi din 100
Mai puţin frecvente: afectează de la 1 până la 10 pacienţi din 1000
Rare: afectează de la 1 până la 10 pacienţi din 10000
Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi
Cu frecvenţă necunoscută nu poate fi estimată din datele disponibile

Frecvente (afectează de la 1 până la 10 pacienţi din 100):

–                 impotenţă

– Dorinţă scăzută pentru sex

–                 scăderea cantităţii de spermă eliminată

Mai puţin frecvente (afectează de la 1 până la 10 pacienţi din 1000):

–                 erupţie trecătoare pe piele

–                 tulburări de ejaculare

–                 creşterea sânilor şi/sau sensibilitate la nivelul sânilor

Cu frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile):–                 reacţii alergice cum sunt senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflarea buzelor şi feţei

–                 bătăi rapide ale inimii

– Dureri testiculare

– Dificultate în obţinerea erecţiei, care persistă după întreruperea tratamentului

–          infertilitate la bărbaţi şi/sau calitate scăzută a lichidului seminal. Îmbunătăţirea calităţii lichidului seminal a fost raportată după întreruperea tratamentului

– Depresie

–                 creşterea valorilor enzimelor hepatice

– Persistenţa scăderii apetitului sexual după întreruperea tratamentului

–                 în cazuri rare, cancer de sân la bărbaţi.

Trebuie să informaţi imediat medicul dumneavoastră despre orice modificări apărute la nivelul ţesutului mamar cum sunt noduli, durere, creştere în volum sau scurgere la nivelul mamelonului, deoarece acestea pot fi semne ale unei boli grave, cum este cancerul de sân.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. CUM SE PĂSTREAZĂ Proscar pentru prostata marita

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Proscar pentru prostata marita după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  1. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Proscar pentru prostata marita

–                 Substanţa activă este finasterida. Un comprimat filmat conţine finasteridă 5 mg.

–                 Celelalte componente sunt:

nucleu – lactoză, amidon pregelatinizat (de porumb), glicolat sodic de amidon, oxid galben de fer (E172), docusat de sodiu, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, apă purificată; film – metilhidroxipropilceluloză, hidroxipropilceluloză, dioxid de titan (E171), talc, lac de aluminiu indigo carmin (E132).Cum arată Proscar pentru prostata marita şi conţinutul ambalajului

Proscar pentru prostata marita se prezintă sub formă de comprimate filmate de 5 mg marcate pe o faţă cu „MSD72” şi cu „Proscar pentru prostata marita” pe cealaltă.

Proscar pentru prostata marita este ambalat după cum urmează:

Cutie cu un blister de 14 comprimate.

Cutie cu două blistere de 14 comprimate fiecare.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

MERCK SHARP & DOHME ROMANIA S.R.L.

Cramlington+Shotton Lane,

Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat în Iulie 2012

Medicamente alternative cu aceeasi substanta activa : Propecia, Finasteride, Finanorm.

Sau Medicamente cu indicatii asemanatoare : Avodart.

Medicatia alopata se poate combina cu un tratament naturist al prostatei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close