Prospect Rotabiotic

Sharing

Rotabiotic N25

 

Ingrediente active:

1 capsula contine

Bacteri liofilizate 2,5 × 109 kcal:

Lactobacillus bulgaricus  –  0,5 × 10 9  kcal.

Streptococcus thermophilus –  0,8 × 10 9  kcal .

Lactobacillus acidophilus –  0,8 × 10 9  kcal.

Bifidobacterium ssp. (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis ) – 0,4 × 10 9  buc .

Inulina – 150,0 mg

 

excipienţi: 

Stearat de magneziu.

Conținutul învelișului capsulei: oxid negru de fier, oxid roșu de fier, dioxid de titan, oxid galben de fier, gelatină.

 

Proprietăți farmacologice

Rotabiotics – probiotice combinate, care includ tulpini de lacto- și bifidobacterii:  Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium ssp. La fel ca  Streptococcus thermophilus . Rotabiotics optimizează funcția organismului, reglează echilibrul și normalizează compoziția microflorei intestinale.

Lactobacilii, care fac parte din rotabiotic, descompun carbohidrații pentru a forma acid lactic. Mediul acid creat de ei promovează dezvoltarea bifidobacteriilor, care constituie 85-95% din microflora intestinală a corpului uman. Culturile de Lactobacillus bulgaricus  și  Streptococus thermophilus dezvăluie o simbioză, compensează reciproc metabolismul și stimulează creșterea.

Inulina – un polizaharid vegetal, polimer D-fructoză, crește absorbția calciului și magneziului, ajută la normalizarea metabolismului lipidelor și carbohidraților, reduce concentrația de colesterol și glucoză din sânge. Inulina are un efect pozitiv asupra florei intestinale și stimulează creșterea bifidobacteriilor.

Bifidobacteriile și lactobacilii au o activitate antagonică ridicată împotriva unei game largi de microorganisme patogene și condiționate patogen, care inhibă stafilococii, șigelele, rotavirusurile, proteinele, mucoasa intestinală enteropatogenă, drojdiile intestinale, unele ciuperci asemănătoare drojdiei. Lacto- și bifidobacteriile creează condiții favorabile pentru dezvoltarea microflorei intestinale benefice, reglează echilibrul microflorei intestinale, ajută la normalizarea microbiocenozei tractului gastro-intestinal. Lacto- și bifidobacteriile cresc rezistența nespecifică a organismului, au acțiune imunomodulatoare.

Bacteriile din microflora normală a rotabioticelor activează digestia, participă la descompunerea enzimatică a proteinelor, grăsimilor, carbohidraților, acizilor biliari și a metabolismului colesterolului (prezintă acțiune hipocolesterolemică). Lacto- și bifidobacteriile sintetizează aminoacizii, acidul pantotenic, vitaminele K și vitaminele B, promovează absorbția fierului, a calciului și a vitaminei D. 

Indicații de utilizare

– Restaurarea și normalizarea microflorei intestinale, îmbunătățirea digestiei.

– Prevenirea gastroenteritei și dispepsiei;

– Prevenirea diareei legate de antibiotice;

– Prevenirea disfuncției tranzitorii intestinale (diaree, constipație) asociate cu modificări ale dietei, călătoriilor și altor cauze

– Crește rezistența generală a organismului la imunitate și boli

 

Dozaj si administrare

Rotabioticele sunt luate oral cu o cantitate mică de lichid.

Pentru copiii sub 3 ani și pacienții care nu pot înghiți întreaga capsulă, capsula trebuie deschisă, conținutul ei pus pe o lingură și o cantitate mică de lichid amestecată. 

Copii de la 1 la 3 ani: 1 capsulă de 2 ori pe zi.

Copii între 3 și 12 ani: 1 capsulă de 3 ori pe zi.

Adulți și adolescenți peste 12 ani: 1-2 capsule de 3 ori pe zi.

Durata tratamentului depinde de cauza dezvoltării disbacteriozei și de caracteristicile individuale ale organismului.

Contraindicații

Hipersensibilitate dovedită la oricare dintre componente.

Efecte secundare

Este posibil să se dezvolte reacții alergice ca urmare a hipersensibilității la oricare dintre componente (foarte rar). 

 

Instrucțiuni Speciale

Pentru următoarele grupuri de pacienți, terapia probiotică se realizează numai sub supravegherea unui medic:

– Pacienți cu sistemul imunitar afectat sau afectat, în special pacienți cu SIDA în stadiu tardiv sau pacienți cu alotransplant, precum și pacienți cu chimioterapie;

– Pacienți cu endocardită sau miocardită, cu intervenție chirurgicală pe intestinul gros, cavitatea bucală sau dinți;

– Pacienți cu disfuncție pancreatică severă, inclusiv diabetici dependenți de insulină. Probioticele au capacitatea de a îmbunătăți absorbția zahărului și de a provoca șocul de insulină. Atunci când luați probiotice este necesar să măsurați constant nivelul glicemiei și să reduceți în consecință doza de insulină;

– Copiii cu sindrom de intestin scurt care au acidoză D-lactică. Este necesar să se ia măsuri pentru a preveni producerea de lactat D prin tulpini;

– Pacienți cu diaree sângeroasă. 

În toate cazurile de mai sus, efectele benefice ale probioticelor depășesc riscurile posibile. 

 

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Utilizarea la femeile gravide și care alăptează poate fi utilizată numai după consultarea medicului dumneavoastră.

 

Utilizare în pediatrie

Pentru a-și dezvolta microflora intestinală la copii de la un an, utilizarea medicamentelor probiotice la pacienții din această categorie de vârstă poate fi prescrisă doar de către un medic.

 

Formular de eliberare

capsule

10 capsule pe blister.

2 blistere într-o cutie de carton cu o foaie.

 

Conditii de depozitare

Depozitați într-un loc ferit de umiditate, la îndemâna copiilor la o temperatură care nu depășește 18 ° C. 

 

Termen de valabilitate

2 ani de la data fabricației.

Nu se utilizează după data de expirare.

 

Reguli de eliberare dintr-o farmacie

Distribuit fără rețetă.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Prospect Rotabiotic