Prospect Rowachol

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 2 -voturi, Media: 3.00 out of 5)

Loading...

Sharing

ROWACHOL

Capsule

ROWACHOL

Picaturi orale soluţie

Compoziţie

Rowachol, capsule

O capsula conţine a-pinen 13,6 mg, (3-pinen 3,4 mg, camfen 5 mg, clneol 2 mg, mentona 6 mg, mentol 32 mg si borneol 5 mg si excipienti: continutul capsulei: ulei de măsline virgin; capsula: gelatina, glicerol 85%, p-hidroxibenzoat de etil sodic, p-hidroxibenzoat de propil sodic, cloro- filina cupro-sodica (E 141).

Rowachol, picaturi orale soluţie

100 g picaturi orale soluţie conţine a-pinen 13,6 g, (3-pinen 3,4 g, camfen 5 g, clneol 2 g, men­tona 6 g, mentol 32 g si borneol 5 g si excipienti: ulei de măsline virgin.

Rowachol Prospect
Rowachol Prospect

Grupa farmacoterapeutica: alte preparate pentru terapia bilei

Indicaţii terapeutice

Adjuvant in tratamentul următoarelor afecţiuni:

–  Microlitiaza biliara

–  Colecistite si inflamaţii ale cailor biliare

–  Diskinezii biliare

–  Sindromul post-colecistectomie.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului.

Obstructie biliara, litiaza biliara cu indicaţie chirurgicala, ileus, empiem la nivelul vezicii biliare.

Copii sub 6 ani.

Sarcina.

Alaptare.

Epilepsie.

Precauţii

Se recomanda a nu se depasi doza recomandata datorita posibilităţii de apariţie a fenomene­lor de supradozaj.

Se recomanda asocierea unei diete cu un continut scăzut de colesterol,

interacţiuni

Tratamentul cu ROWACHOL poate reduce efectul anticoagulantelor orale de tip acenocumarol sau wartanna. Sunt necesare precauţii in cazul medicamentelor metabolizate la nivel hepatic, care au un indice terapeutic mic.

Atentionari speciale

Datorita prezentei in compoziţia Rowachol a unei cetone (mentona), cu proprietati neurotoxice si emenagoge administrarea medicamentului este contraindicata la pacienţii cu epilepsieT in timpul sarcinii sau al perioadei de alaptare.

Datorita efectului colecistokinetic al unor componente din compoziţia medicamentului (alcooli, mentona), administrarea la pacienţi cu litiaza biliara poate determina apariţia unei colici biliare, sau a unor complicaţii (icterul obstructiv, colangita, pancreatita) in cazul prezentei unor calculi a căror dimensiune nu permite eliminarea lor. De aceea in special in cazul pacienţilor in varsta este necesara o anamneza corecta si administrarea cu prudenta a medicamentului.

Sarcina si alaptarea:

Medicamentul este contraindicat in timpul sarcinii si alăptaril datorita proprietăţilor neurotoxice, emenagoge si a efectului contracturant al mentonei

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Rowachol, capsule

Doza recomandata la adulţi este de 1 capsula Rowacho de 3 – 4 ori pe zi, in cure de tratament a căror durata depinde de recomandarea medicului, in funcţie de tipul afecţiunii si de particu- laritatile fiecărui caz in parte. La copii, doza recomandata este de 1 capsula Rowachol de 1 – 2 ori pe zi, pentru a evita un eventual supradozaj. Capsulele se administreaza cu 30 minute inainte de mese. Rowachol, picaturi orale soluţie

Doza recomandata la adulţi este de 3 – 5 picaturi Rowachol de 4 – 5 ori pe zi, in cure de trata­ment a căror durata depinde de recomandarea medicului, in funcţie de tipul afecţiunii si de par- ticularitatile fiecărui caz in parte. La copii, doza recomandata este de 1 – 2 picaturi Rowachol de 3 – 4 ori pe zi, pentru a evita un eventual supradozaj. Picaturile se administreaza cu 30 minute inainte de mese^-p© o bucata de zahar.

Reacţii adverse

Pot apare reacţii alergice (chiar intarziate).

Reacţiile adverse sunt rare si minore. Un număr mic de pacienţi au prezentat eructatii si gust de menta dupa masa. Acestea pot fi reduse sau evitate prin administrarea medicamentului cu 30 de minute inainte de masa.

Un număr foarte redus de pacienţi au prezentat senzaţie de gura uscata si ulceraţii bucale,

efecte care pot fi inlaturate prin întreruperea tratamentului.

Supradozaj

Datorita conţinutului in monoterpene si a prezentei mentonei in compoziţia medicamentului, administrarea acestuia timp îndelungat poate determina fenomene de intoxicatie cronica: ne­frita, hemoragii gastrice, insuficiente hepato-renale, steatoza hepatica. Administrarea in doze mari a cetonelor (mentona) poate determina, in funcţie de doza, fe­nomene de intoxicatie acuta ca: vertij, stare generala de rau, dezorientare, obnubilare, accese epileptiforme si tetaniforme (contractii mioclonice), greaţa, dispnee si tulburări psihosenzoriale, coma si deces (intr-un ţ[mp extrem de scurt la doze foarte mari), avort datorita faptului ca la aceste doze cetonele sunt neurotoxice si emenagoge.

Daca medicamentul a fost inghitit de puţin timp, trebuie efectuate spalaturi gastrice. Pacientul trebuie supravegheat cu atentie si daca este necesar trebuie instituit tratament simptomatic. Trebuie monitorizata funcţia cardiaca, renala si hepatica.

Studiile preclinice de toxicitate efectuate la animal au evidentiat faptul ca dozele mari de ulei­uri esenţiale pot provoca deprimarea sistemului nervos central, ducând la stupoare, insuficien­ta respiratorie, stare de excitatie si convulsii. Iritatia digestiva poate conduce la greaţa, vărsături si diaree.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Rowachol, capsule

Cutie cu un flacon de sticla bruna a 30 capsule Rowachol, picaturi orale soluţie

Cutie cu un flacon de sticla bruna a 10 ml picaturi orale soluţie prevăzut cu picurator

Producător

Rowa Pharmaceuticals Limited, Irlanda

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţa

Rowa-Wagner GmbH & Co. KG, Arzneimittelfabrik, Frankenforster Strasse 77, D-51427 Bergisch Gladbach, Germania

Data ultimei verificări a prospectului

Mai, 2006