Prospect Trileptal

Sharing

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Trileptal Prospect ,

comprimate filmate Prospect

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 300 mg, 600 mg; cutie x 5 blist. x 10 cpr.

Indicatii:
Tratamentul crizelor epileptice partiale insotite sau nu de convulsii tonico- clonice generalizate secundar.

Doze si recomandari:
Adulti – Initial, 8-10 mg/kg/zi, in doua prize. Doza poate fi marita treptat, cu 600 mg/saptamana. Efectele terapeutice sunt observate la doze intre 600 mg/zi si 2400 mg/zi. copii mai mari de 6 ani – 8-10 mg/kg/zi, in doua prize. Daca este indicat clinic, doza poate fi marita cu maximum 10 mg/kg/zi, la intervale de aproximativ o saptamana, de la doza de inceput, pana la maxim al dozei de 46 mg/kg/zi, pentru a obtine raspunsul clinic dorit.

trileptal prospect
trileptal prospect

Contraindicatii
Hipersensibilitate la oxcarbazepina sau la oricare dintre excipienti. sarcina (poate produce malformatii fetale grave, de ex. gura de lup) si alaptare.

Atentionari:
S-a constatat o scadere a concentratiei plasmatice de sodiu (< 125 mmol/l), de obicei asimptomatice si care nu necesita ajustarea terapiei. Experienta dobandita in urma studiilor clinice arata ca natremia revine la valori normale atunci cand doza de Trileptal este redusa, tratamentul este intrerupt sau pacientul este supus unor restrictii (de exemplu, reducerea cantitatii de fluide ingerate). Scade eficacitatea contraceptivelor orale. La ingerarea de alcool, se poate potenta efectul sedativ.

Reactii adverse:
Foarte frecvente – ameteli, cefalee, somnolenta, oboseala, greata, varsaturi, diplopie. Frecvente – astenie, agitatie, amnezie, apatie, ataxie, tulburari de concentrare, confuzie, depresie, nistagmus, tremor, constipatie, diaree, dureri abdominale, acnee, alopecie, rash, hiponatremie.

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.