Hiopotensoare
* Luati magneziu. Acest mineral favorizeaza relaxarea musculaturii netede care acopera peretii arterelor, permitandu-le, astfel, sa se dilate. Actiunea lui hipotensiva este evidenta, mai ales la femeile gravide (dar, in acest caz, nu luati nici un supliment fara acordul medicului dvs.). Daca luati magneziu, nu uitati sa luati concomitent si calciu, pentru ca un raport dezechilibrat intre aceste doua minerale poate reduce efectele benefice. Doza zilnica recomandata in caz de hipertensiune este de 400 mg de magneziu si de 1000 mg de calciu.
Saschiul este folosit încă din Evul Mediu, când se prescria în migrene, ameţeli şi pierderea memoriei. În prezent, din el se extrage vincamina, care intră în compoziţia medicamentelor folosite pentru reducerea tensiunii arteriale, diminuarea ritmului cardiac, ateroscleroză şi oxigenarea creierului.
Forţa ceaiurilor
Când apelăm la Capsulele Tensiune, este bine să asociem consumul de ceaiuri:
* Ceaiul T (reţeta Farago) şi-a dovedit eficienţa în cei peste optzeci de ani de când este utilizat în scop terapeutic, cu plante cu acţiune hipotensoare şi calmant-sedative (troscot, tarhon, sunătoare, roiniţă). Prin prezenţa în componenţa sa a troscotului şi sunătoarei, acest ceai are acţiune hipotensoare. La acestea se adaugă efectul diuretic, dat de troscot, şi cel vasodilatator, prin acţiunea principiilor active din sunătoare. Ceaiul reduce tensiunea şi încordarea psihică.
* Un alt ceai recomandat în HTA este Ceaiul Tensiune, având plante cu acţiune hipotensoare, diuretică, sedativă, hipocolesterolemiantă (păducel, traista-ciobanului, talpa-gâştei, lavandă şi măslin).
DIURETICE
Diureticele constituie una dintre cele mai valoroase clase de medicamente hipertensive. Ele reduc masa ventriculară stângă, similar cu alte clase de hipertensive.
Există contraindicaţii ale utilizării în cantităţi mari ale diureticelor la bolnavii cu gută şi există efecte nedorite, cum ar fi sărăcirea organismului în potasiu, scăderea toleranţei la glucoză, aritmia extrasistolică ventriculară şi impotenţa. De aceea, utilizarea plantelor în locul diureticelor de sinteză este binevenită. Acţiunea plantelor este blândă şi foarte bine tolerată de către organism.
De exemplu, plantele existente în compoziţia Capsulelor Diuretic, realizate de firma Fares din Orăştie. Acestea sunt: traista-ciobanului, mesteacănul, sulfina, troscotul şi pirul.
Traista ciobanului are fructele în formă de inimioară sau «traistă de cioban». Este uşor diuretică, dezinfectantă urinar şi hemostatică.
Mesteacănul exercită, în primul rând, o acţiune diuretică; de asemenea, favorizează eliminarea acidului uric şi colesterolului, dizolvă treptat calculii urinari, scade uşor tensiunea arterială.
Sulfina are acţiune diuretică, vasodilatatoare, fluidifiantă a sângelui şi anticoagulantă, fiind recomandată în tratamentul hipertensiunii arteriale şi pentru eliminarea edemelor.
Troscotul acţionează asupra epiteliului renal, favorizând creşterea cantităţii de urină eliminată, însă fără a produce depleţie de potasiu. Având şi efect hipotensiv, este recomandat în hipertensiune şi suferinţe cardiovasculare.
Pirul este o plantă diuretică şi tonic-remineralizantă.
În hipertensiunea arterială cu valori de peste 150/90 mm Hg, însoţită de edeme (gambiere, cardiace), noi recomandăm Capsule Tensiune (2 capsule, de 3 ori pe zi) şi Capsule Diuretic (1-2 capsule, de 3 ori pe zi).
HIPOCOLESTEROLEMIANTE
Tratamentul hipertensiunii la pacienţii cu un nivel crescut al colesterolului (peste 200 mg/dl) se poate realiza cu ajutorul Tincturii Colesterol, Capsulelor Colesterol şi Ceaiului Colesterol.
Tinctura Colesterol are în compoziţie extracte de frunze de măslin, frunze de anghinare, rostopască, rizomi de ghimbir şi usturoi. Anghinarea are o puternică acţiune de scădere a nivelului colesterolului. Această tinctură se poate administra o perioadă de una-două luni, câte 20-40 de picături, de trei ori pe zi. Tratamentul poate continua cu Capsulele Colesterol, care au în compoziţie rostopască, păpădie, frunze de pătlagină, extract de frunze de măslin şi extract de frunze de anghinare.
Rostopasca creşte secreţia lipazei şi amilazei pancreatice, responsabile de digestia grăsimilor, contribuind la scăderea colesterolului şi lipidelor, prin transformarea lor în acizi biliari.
Păpădia reduce biosinteza de colesterol în organism, stimulează buna funcţionare a ficatului şi vezicii biliare, favorizând digestia grăsimilor. Este o plantă cu proprietăţi depurative, diuretice şi laxative recunoscute.
Pătlagina reduce concentraţia lipidelor plasmatice, a colesterolului şi trigliceridelor, iar prin efectul laxativ, contribuie la scăderea absorbţiei grăsimilor la nivel intestinal.
Capsulele Colesterol pot fi luate câte două, de trei ori pe zi, timp de 2-3 luni.
Ceaiul Colesterol are în compoziţie: ceai verde, sulfină, păpădie, măceş, rozmarin, urzică, coada-calului şi ulei esenţial de lămâie. Se poate bea în hipertensiune însoţită de valori mari ale colesterolului, împreună cu capsulele sau tinctura.
Tratamentele elaborate de specialiştii de la Fares Orăştie, bazate exclusiv pe plante, sunt alternativa sigură şi sănătoasă la medicaţia alopată, în formele uşoare şi medii de hipertensiune, şi ca o completare a tratamentelor alopate, când boala se prezintă în forme avansate. Toate produsele sunt evaluate clinic şi lipsite de efecte adverse.