Tricofiţia pielii glabre – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Tricofiţia pielii glabre.

(Herpes circinat)

Se localizează în orice punct al pielii, dar îndeosebi pe mâini, antebraţe, sub forma unor leziuni eritemato-scuamoase, rotunde sau ovulare, având periferia mai reliefată şi cu micro-vezicule.

Extensia se face rapid prin periferie, în timp ce centrul devine palid şi se vindecă.

Tratamentul

Plante ce se pot folosi: afin, aloe, arnică, asmăţui, brustur, cătină, ceai negru, cerenţel, cimbru, coada calului, coada şoricelului, ciuboţica cucului, creţuşcă, echinaceea, fumăriţă, gălbenele, iarbă mare (oman), lămâi, măr (coajă), mărar, micşunele ruginite, muşeţel, năprasnic, năsturel, nuc, pătlagină, plop negru, roiniţă, rostopască, salvie, saschiu, săpunariţă, şovârf, stejar, trei fraţi pătaţi, tătăneasă,  turtă (ciurul zânelor), unguraş, urzică, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtillus) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Este un bun dezinfectant.

Aloe (Aloe vera) se poate folosi frunza proaspăt tăiată care se aplică direct pe locul afectat. Se poate pune de 2 ori pe zi. O dată dimineaţa şi o dată seara. Se lasă peste noapte sub pansament. Se pot aplica de asemenea şi o serie de produse din aloe care sunt foarte eficiente şi se găsesc la toate magazinele naturiste. De asemenea se poate pune local suc proaspăt de plantă, obţinut din frunze proaspete.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Este un bun dezinfectant. Există de asemenea în comerţ la magazinele naturiste tinctură cu care de asemenea se poate tampona local de mai multe ori pe zi.

Asmăţui (Anthricus cerefolium) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern se foloseşte mai mult pentru efectul de dezintoxicare al organismului.

Brusture (Arctium lappa)- 4 linguri de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară. Se fac comprese şi tamponări frecvente. -Decoct de brusture 4 linguri de rădăcină mărunţită se fierbe în 250 ml apă. Se lasă 15 minute la fiert. Se strecoară. Se pun comprese locale de mai multe ori pe zi. Intern se consumă din 1 linguriţă de plantă mărunţită pusă la 250 ml apă şi fiert timp de 5 minute. Se strecoară apoi se consumă 2-3 căni pe zi. Este util mai ales pentru efectul depurativ, intern şi extern ca şi calmant şi cicatrizant.

Cătină (Tamarix ramosissima) intern se poate consuma cătina pentru multele vitamine care sunt prezente în acest fruct sub diferite forme ajutând la întărirea imunităţii organismului. Extern se poate pune ulei de cătină de mai multe ori pe zi. Are rol cicatrizant, dezinfectant şi de refacerea pielii.

Ceai negru. Se pune un plic de ceai la 100 ml apă şi se bea intern de 3 ori pe zi câte un astfel de ceai. Extern se face acelaşi ceai şi se tamponează local de 4-8 ori pe zi, cu un tampon de vată muiat în acest ceai. În foarte multe cazuri trece foarte rapid.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizomi mărunţiţi se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern se foloseşte mai mult pentru efectul de dezintoxicare al organismului. Este o plantă care ajută datorită taninului atât la strângerea ţesuturilor cât şi la cicatrizare.

Cimbru (Satureja hortensis)- acesta întăreşte rezistenţa organismului la atacul virusului herpetic. Ajută atât ca preventiv cât şi în cursul tratamentului. Se pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se poate consuma câte 3 căni pe zi. Extern local se pot pune comprese făcute cu pansament muiat în acest ceai. Se poate pune de mai multe ori pe zi. Se poate în cazul în care există mâncărime să se pună şi puţin oţet sau suc de lămâie. Se pune pentru efectul calmant câte 2 linguri de oţet de 9 grade la 250 ml ceai de cimbru.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de rădăcină sau de plantă se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi.Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern se foloseşte mai mult pentru efectul de dezintoxicare al organismului.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern se foloseşte mai mult pentru efectul de dezintoxicare al organismului şi pentru efectul antibiotic.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi.

Echinaceea (Echinacea angustifolia)-tinctura de echinaceea este cea mai potrivită. Se va administra conform indicaţiilor producătorului ajutând la vindecarea afecţiunii.

Fumăriţa (Fumaria officinalis) este o plantă foarte activă în boala herpetică. Cura durează 3 luni  care cuprind cicluri alternative: 10 zile tratament cu tinctură de fumăriţă (de 3 ori pe zi câte 25 picături) urmate de 10 zile pauză.

Gălbenele (Calendulla officinalis), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi. Extern se pot pune comprese cu acest ceai, fiind unul dintre ceaiurile cu posibilitate de distrugere al virusului. Se mai poate folosi tinctură de gălbenele intern câte 20 picături de 3 ori pe zi şi tamponamente locale cu tinctură diluată cu apă. Intern se poate lua câte 20 picături de 3 ori pe zi, diluate. Cele mai utile sunt florile.

Iarbă mare (Oman- Inula helenium) 20 linguri rase de rădăcini mărunţite, se fierb pentru 15 minute în 500 ml apă. Se fac spălături locale şi tamponamente.

Lămâi (Citrus lemon) sucul de lămâie se foloseşte pentru tamponamente locale, datorită faptului că are multă vitamina C, este astringent şi calmează durerea şi mâncărimile.

Măr(coajă)-3 linguri de coji de măr tocate se fierb pentru 5 minute în 250 ml apă clocotită. Se strecoară şi apoi se consumă 2-3 căni pe zi.

Mărar (Anthum gruveolens) 1 linguriţă seminţe măcinate la 250 ml apă clocotită. Se spală zona afectată cu acest lichid după strecurare şi intern se poate consuma 2 căni pe zi.

Micşunele ruginite (Cheiranthus cheiri)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi. Extern se pot pune comprese cu acest ceai.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern se foloseşte mai mult pentru efectul antibiotic şi de calmarea durerii.

Năprasnic (Geranium robertiarum)-4 linguri de plantă mărunţită se pun în 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi apoi se fac tamponamente. Este foarte eficient să se pună suc de plantă direct pe locul afectat de mai multe ori pe zi. -Decoct de năprasnic– 1 linguriţă fiartă la 250 ml apă timp de 5 minute, apoi strecurat. Se consumă intern 2 căni pe zi.

 năsturel,

Nuc (Juglans regia)- 10-15 frunze de nuc mărunţite se fierb timp de 20 minute într-un litru de apă. Se strecoară şi se aplică spălături locale.

Pătlagină (Patlagina lanceolata)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi. Extern: 2 linguri de frunze mărunţite puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Local se tamponează cu acest ceai de mai multe ori pe zi.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern se foloseşte mai mult pentru efectul antibiotic foarte puternic şi de calmarea durerii.

Roiniţă (Melissa officinalis) se foloseşte crema de roiniţă pentru a reduce severitatea durerilor. Se aplică de 5-6 ori pe zi. Se poate face şi un ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţită care se păun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local de mai multe ori pe zi cu acest ceai. De asemenea intern se pot consuma 2 căni pe zi, având o acţiune calmantă. Există şi în comerţ la toate magazinele naturiste un unguent pe bază de roiniţă care este unul dintre cele mai eficiente tratamente la această afecţiune contribuind nu numai la calmarea durerilor ci şi la vindecare. Se unge de 2-3 ori pe zi în strat subţire. Roiniţă 1 lingură şi 1 lingură de frunze de urzică se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se va pune compresă cu acest ceai de mai multe ori pe zi.

Rostopască (Chelidonia majus) 1 linguriţă de plantă mărunţită (proaspătă sau uscată) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern se foloseşte mai mult pentru efectul antibiotic foarte puternic şi de calmarea durerii.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (proaspătă sau uscată) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern se foloseşte mai mult pentru efectul de reglare al organismului şi antibiotic.

Saschiu (Vinca minor)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac tamponări repetate cu acest ceai.

Săpunariţă (Saponaria officinalis)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac tamponări repetate cu acest ceai. Intern se poate consuma pentru puternicul efect de curăţirea organismului de toxine.

Şovârf (Origanum vulgare)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac tamponări repetate cu acest ceai.

Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac tamponări locale cu acest ceai. Este util datorită taninului care ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor)  1 linguriţă de plantă mărunţită (proaspătă sau uscată) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern este foarte util şi pentru dezintoxicarea organismului.

Tătăneasă (Sympytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară şi se foloseşte pentru tamponări de mai multe ori pe zi, fiind foarte utilă pentru vindecarea mai rapidă a afecţiunii. Există la magazinele naturiste şi multe preparate cu această plantă inclusiv unguent cu care se poate unge local.

Turtă (Ciurul zânelor-Carlina acaulis) 1 lingură de rădăcină se fierbe timp de 20 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se fac tamponamente de mai multe ori pe zi.

Unguraş (Marrubium vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită (proaspătă sau uscată) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern este foarte util şi pentru dezintoxicarea organismului.

Urzică (Urtica dioica) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Intern este foarte util şi pentru dezintoxicarea organismului.

Usturoi (Allium sativum). Egiptenii au fost cei care au folosit pentru prima dată usturoiul la tratarea foarte multor afecţiuni. Usturoiul poate să distrugă acest virus şi să nu-i mai dea voie să se înmulţească. -Se mai poate face o cremă cu usturoi. Se curăţă usturoi, se pisează, apoi se va pune o cantitate dublă de untură de porc ne sărată. Se fierbe apoi pe baie de apă timp de 3 ore, după care se strecoară. Se mută apoi în cutiuţe de capacitate mai mică şi se foloseşte local de mai multe ori pe zi. Se aplică în strat subţire.

Frunze de salvie, fumăriţă, coada calului, şovârf. Se pun 5 linguri în părţi egale din fiecare plantă la 1 litru de apă. Se pune la fiert timp de 2-3 minute. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă în cursul unei zile.

Un alt produs care se poate folosi la distrugerea acestui virus este propolisul. Este preferat folosirea sa sub formă de tinctură atât intern cât şi extern pe locul afectat. Se poate dilua propolisul la 2% şi să se facă tamponamente de mai multe ori pe zi pentru că are rolul de a usca şi a dezinfecta local. Apoi cât timp herpesul este activ se poate pune alifie de propolis Propoderm care izolează zona infecţiei ne permiţând extinderea. Când jena locală s-a redus aproape complet este eficient unguentul de gălbenele sau de cătină care ajută la refacerea ţesuturilorDe fapt se mai cunoaşte faptul că acest virus este prezent în foarte multe locuri dar nu atacă decât pe cei care au organismul slăbit. Preventiv, deci este foarte util să vă întăriţi imunitatea corpului, lucru care contribuie foarte mult atât la păstrarea sănătăţii cât şi la vindecare. În acest context trebuie să spunem că Echinaceea este planta cea mai des folosită sub diferite forme pentru întărirea imunităţii organismului.

La tineri în general evoluţia acestei boli este scurtă şi benignă, lucru ce ne face să spunem că este suficient să se tamponeze în prima fază cu tinctură de propolis veziculele, apoi în momentul în care încetează durerile este suficient folosirea talcului care ajută la uscarea veziculelor.

La veziculele infectate tot tinctura de propolis ajută.

În prima fază de boală se aplică gheaţă pentru 10-15 minute, care calmează durerile şi mâncărimea. Se poate pune de mai multe ori pe zi. De asemenea oţet de mere diluat aplicat local.

Extern este mai dificil de aplicat preparatele cu usturoi, dar intern se poate consuma cât de mult.

La bătrâni algiile zoosteriene şi post zoosteriene sunt foarte intense şi rebele la ori ce tratament, în plus există foarte multe infecţii care contribuie la menţinerea afecţiunii perioade lungi, mai ales în cazurile în care nu sunt trataţi corespunzător.

-Se aplică tinctură de propolis local de mai multe ori pe zi. De fapt se aplică de fiecare dată când există senzaţia de mâncărime sau durere. Se poate folosi Propoderm unguent aplicat în strat subţire local de 2-3 ori pe zi.

Pentru acţiunea calmantă: ciuboţica cucului, tătăneasă, arnică.

Cicatrizante: cimbru, cerenţel, muguri de plop, coajă de stejar.

Reţetă complexă: se amestecă în părţi egale: flori de arnică, flori de muşeţel, flori de şovârf, rădăcină de tătăneasă, coajă de stejar. Se lasă la macerat într-un vas închis 2 linguri din amestec şi 5 linguri de alcool de 70 ° timp de 10 ore. Preparatul obţinut se infuzează cu 100 ml apă clocotită. După 15 minute se filtrează prin tifon. Cu acest extract se badijonează local (aplicat doar în punctele dureroase. Atenţie nu se utilizează sub formă de compresă.

Reţetă 2: se pun 50 g de muguri de plop zdrobiţi într-un vas şi se umezesc puţin cu alcool. Se lasă apoi timp de 30 minute. Se mai zdrobesc încă o dată (ar fi bine într-un mojar) şi apoi se pun într-un vas, pe baia de apă cu 100 g de untură de porc ne sărată. Se fierbe timp de 3 ore. Se ia de pe foc şi se strecoară. Se pune apoi 20 g de ceară de albine şi se pune din nou pe baia de apă, până se topeşte ceara. Se ia apoi de pe foc şi se amestecă până la răcirea complectă. Se pune ceea ce s-a obţinut în cutii mici la rece. Se unge local de mai multe ori pe zi.

În toate cazurile se evită contactul bolnavilor cu copiii care nu au avut varicelă.

 „Herpigen”– este indicat la herpes şi vegetaţii veneriene. Este produs de Catalysis- Madrid. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Se găseşte în farmacii sau magazinele naturiste.

Apa de zinc aplicată extern ajută la vindecarea afecţiunii şi calmarea durerilor. Se prepară din 4 g de sulfat de zinc (de la farmacie) care se amestecă cu 100 ml apă fiartă şi răcită. Înmuiaţi un tampon steril în soluţie şi aplicaţi pe herpes. Menţineţi 30 minute.

Margusa- produs ce se găseşte le toate magazinele naturiste. Este pe bază de plante medicinale(neem, lemn dulce), în mod normal în cazul herpesului se ia 2 tablete pe zi. Una dimineaţa şi una seara. Se ţin în gură pentru 15 minute apoi se înghit. Se va face timp de 21 zile apoi 7 zile de pauză şi se mai poate face încă o doză sau chiar mai multe.„Rodilemid” medicament românesc naturist foarte eficient care se poate folosi la toate formele de herpes. Se găseşte la toate farmaciile şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Herpes-Liz şi Zona zoster-liz. Se găseşte la toate farmaciile şi este un produs biologic românesc. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Imunostimulent.

Stimulent forte al imunităţii- Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acest remediu este o combinaţie de 6 plante imunostimulente, antibacteriene şi febrifuge destinate să ajute la vindecarea rapidă a infecţiilor acute. La început a fost conceput strict pentru vindecarea gripei şi a combinaţiilor sale, ulterior proprietăţile sale antifebrile, imunostimulente generale şi locale recomandându-l ca adjuvant în tratarea infecţiilor renale, urinare şi genitale, în profilaxia răcelilor de tot felul, mai ales în timpul epidemiilor şi schimbărilor bruşte de temperatură şi umiditate.

Acţiuni: imunostimulent general, imunostimulent local pe segmentul respirator şi uro-genital, antifebril, fluidifiant al secreţiilor bronhice şi expectorant, anticataral, stimulent al centrului respirator din sistemul nervos central, antibacterian puternic, antiviral mediu, antifungic, favorizează refacerea epiteliului respirator, astringent, răcoritor, antiinflamator.

Indicaţii: gripă şi guturai (mai ales în faza incipientă), bronşită cronică şi acută, pneumonie (adjuvant), amigdalită, faringită, traheită, dureri de gât în general, cistită, infecţii renale (adjuvant), uretrită (adjuvant), infecţii genitale (adjuvant), adjuvant în infecţii bacteriene, în herpes cu diferite

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close