10 secrete ale longevitatii vietii

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Deprinderi sanatoase pentru  cresterea  longevitatii

Alimentatia naturala si longevitatea

Chiar vreti sa traiti mult si fara prea multe batai de cap, sa fiti longevivi? Sunt lucruri simple usor de urmat.

Iata zece sfaturi peentru o viata lunga si sanatoasa

1 Consumul moderat de alcool previne boala lui Alzheimer. Un studiu de sase ani intreprins la Universitatea Erasmus (Olanda) a stabilit ca la persoanele cu virsta peste 55 de ani care au consumat una pina la trei portii de alcool pe zi exista cu 42 de procente mai putine sanse de a se imbolnavi de aceasta boala, decit la cei care nu au consumat alcool deloc. Trebuie sa tineti cont insa de un fapt: consumul in exces de alcool nu are nici un rezultat pozitiv.

2 Calciul previne infarctul. Cercetarile noi in domeniu au aratat ca femeile care si-au administrat cite 1.500 de miligrame de calciu zilnic sufera de tulburari ale inimii mult mai putin decit cele care au probleme cu deficitul de calciu. Cu toate acestea, doza zilnica de calciu nu trebuie sa depaseasca 2.500 de miligrame.

3 Rosiile previn afectiunile inimii. Un studiu asupra a 1.379 de pacienti a aratat ca persoanele al caror regim alimentar este bogat in licopen – substanta care se gaseste in rosii – sint expuse mai putin de jumatate acceselor de inima.

4 Spalatul pe maini scade sansa de a raci. Nu va temeti ca veti contracta o raceala atunci cind linga dumneavoastra stranuta cineva! Cercetarile au aratat ca in opt cazuri din zece raceala se transmite prin maini. Spalatul lor este cea mai eficienta masura profilactica, ce va apara de infectia cu un virus.

5 Exercitiile fizice moderate previn diabetul. Specialistii spun ca plimbarea in pas mai rapid cite doua ore si jumatate pe saptamina scade considerabil riscul de a va imbolnavi de diabet.

6 Spanacul imbunatateste vederea. Cercetatorii din diferite tari au ajuns la concluzia ca daca folositi de cinci ori pe saptamina spanac, riscul aparitiei cataractei scade cu 77 la suta. Iar papaya contine un oxidant foarte puternic care blocheaza lumina ultravioleta daunatoare.

7 Vitamina D previne intimplarile neplacute care au legatura cu osteoporoza. Cercetatorii unei universitati americane au aratat ca femeile aflate in perioada postclimacteriu, care iau permanent vitamina D, risca de doua ori mai putin sa sufere din cauza osteoporozei decit cele care nu isi administreaza vitamina D.

8 Consumul de alimente in portii mici, dar dese, scade colesterolul. Toti stiu ca trebuie evitate grasimile care se depun pe artere, dar medicii au aratat ca frecventa administrarii alimentelor este la fel de importanta ca si continutul lor. Studiile efectuate in Anglia au stabilit ca nivelul de colesterol este mai scazut in cazul unei cantitati egale de grasimi si calorii in regimul alimentar zilnic al celor obisnuiti sa manince de cinci-sase ori pe zi, dar in portii mici, decit in cazul celor care iau o masa sau doua pe zi, dar foarte bogate.



9 Luind in fiecare zi multivitamine scadeti de doua ori riscul de a va imbolnavi de cancer. Cercetarile noi arata ca forta magica a vitaminei E in combinatie cu acidul folic, calciu si vitaminele A si C scade riscul cancerului la intestinul gros cu 57 de procente.

10 Rugaciunea cu credinta, meditatiile, mantrele, grabesc insanatosirea dupa interventiile chirurgicale, impiedica aparitia unor afectiuni si prelungeste viata. Cercetatorii din toata lumea continua sa atraga atentia asupra unui fapt uimitor: persoanele care se roaga in mod regulat sint mai sanatoase decit cele care nu cred in Dumnezeu. Pentru ca nu conteaza carui Dumnezeu si in ce biserica se roaga. Important este faptul ca el crede in forte mai puternice decit el, ca incearca sa comunice cu acestea, ceea ce il ajuta foarte mult. 

Longevitatea este strins legata de alimentatie si stil de viata. In fiecare om chiar de la nastere actioneaza doua forte: forta de constructie si forta de distructie.

Forta de reconstructie si remedierea problemelor interne a corpului este intretinuta de:

  • Alimentatie echilibrata si naturala
  • O buna circulatie a lichidelor (cel putin 2 litri/zi)
  • Oxigenarea celulelor prin exercitii fizice si aer curat
  • Somn profund si odihnitor
  • Echilibru psihic, spirit viu, generos, fara prejudecat

 Forta de distructie a corpului, distrugere este intretinuta de:

  • Alimentatie dezechilibrata, prajeli, conserve, alcool, fumat
  • Lipsa lichidelor care impiedica eliminarea toxinelor
  • Insuficenta oxigenare a celulelor prin lipsa de miscare si aer poluat
  • Efort intelectual exagerat, somn superficial, insomnii
  • Dezechilibru psihic, spirit egoist, labil, cu tendinta spre distrugere.
  • Daca ponderea este in favoarea fortei de constructie vei trai mult si bine fara sa fii bolnav.

Cruditatile (elementele vii) constituie cel mai bun tratament pentru longevitate, intinerire si infrumusetare.

Se accelereaza innoirea celulelor, pielea redevine elastica, formarea ridurilor se opreste. Se reglementeaza activitatea glandulara, dispare obezitatea, vasele de singe sunt curatate, toxinele sunt eliminate. Infatisarea devine proaspata si tinereasca. Oamenii care folosesc regimul bazat pe cruditati traiesc o intinerire treptata, ce poate fi echivalata cu o micsorare a virstei biologice cu pina la 15-20 de ani de viata.

Alimentele crude hranesc si vindeca totodata deoarece contin enzime, izvoare de viata ce nu pot fi “fabricate”. Ele sunt necesare atit pentru cei bolnavi, cit si pentru cei sanatosi. Incapacitatea noastra de a simti cu adevarat savoarea fructelor si legumelor crude este generata de pervertirea “papilelor noastre gustative” de catre alimentele prelucrate chimic care au invadat marile orase.

Este nevoie de timp si de vointa, pentru a recapata placerea de a ne bucura de cruditati si de a le aprecia la adevarata lor valoare. Aceasta hrana este un medicament zilnic, care ne intareste sistemul imunitar, aparindu-ne de viroze si de alte boli. Pe linga consumarea produselor in stare naturala, alimentatia naturista exclude aportul produselor sintetice din farfuria noastra.

Dupa doua, trei saptamani vom constata ca vom scapa de oboseala si, spre surpriza noastra, dispar si depozitele de grasimi in exces. Rezistenta organismului va creste considerabil, chiar daca la scoala sau la serviciu depunem eforturi mari.

Organismul isi preia din hrana doar acele principii nutritive necesare pentru a-si indeplini functiile. Restul de substante sunt eliminate sau stocate. De cate ori suntem bolnavi, se spune ca datoram boala unui virus. Da, este adevarat, acestia sunt cei care genereaza boala.

Deosebirea este ca unii se imbolnavesc, iar altii nu, si consta in capacitatea organismului de a se apara si de a anihila acesti agenti patogeni. Imunitatea este implacabil legata de alimentatia gresita si de reziduurile nocive din organism. Sunt aceste depozite nocive o fatalitate? Desigur ca nu.

Sa retinem: un organism purificat de reziduuri prin intermediul alimentelor crude nu se imbolnaveste. Oare nu merita sa ne schimbam regimul de viata? Oare nu merita sa incercam sa ne hranim cu mai multe cruditati?

Fierbem sau nu fierbem alimentele?

Pe cat posibil, mancam alimente crude sau alimente pe jumate fierte.





Vitamina C, al carei rol este esential in purificarea sangelui se pierde total prin fierbere. Toate sarurile minerale se elimina prin apa care fierbe, chiar si la aburi. In urma fierberii zarzavaturile si legumele nu mai contin aproape nimic hranitor in ele, iar proteinele isi pierd 2/3 din valoarea lor nutritiva. Proteinele modificate prin fierbere se depoziteaza in corp sub forma de reziduuri.

Cum hranim copiii?

Ati observat ca celor mici le plac cruditatile? Copiii simt ce este sanatos pentru ei! Da, copiilor le plac cruditatile, dar nu este de ajuns, daca mamele se straduiesc sa prepare mincarea cit mai sofisticat, considerind ca daca ii hranesc cu alimente crude nu au grija de ei.

Eroare! O greseala pe care o platim scump cu sanatatea noastra, a tuturor! Dragi parinti, daca doriti sa asigurati copiilor o sanatate buna pe termen lung aveti grija sa manince cit mai multe alimente crude, naturale, ecologice, fara aditivi chimici. In gradinile zoologice animalele care nu sunt hranite cu alimente crude se imbolnavesc.

De ce oare oamenilor nu li se explica acest lucru, sa decida in cunostinta de cauza, ce trebuie sa manince? Din pacate viata noastra a ajuns sa fie influentata de interesele economiei de piata si bolnavii constituie o sursa de venituri pentru cei sanatosi; dar paradoxal, cei sanatosi devin din ce in ce mai putini!

Alimentatia si cancerul

Exista o legatura care ar trebui sa ne dea de gindit intre lipsa hranei vii si aparitia cancerului. In corpul nostru exista si celule atipice. Acestea se hranesc si se inmultesc rapid datorita absentei cruditatilor si deci a enzimelor.

Enzimele sunt insasi viata noastra dar ele se gasesc numai in “hrana vie”. Formarea cancerului mai este favorizata si de actiunea unor chimicale care sunt incluse in hrana si in stilul nostru de viata : ingrasamintele chimice, insecticidele, pesticidele, conservantii toxici, medicamentele chimice, clorul si florul din apa de baut, nicotina, sarea de bucatarie etc.



Desigur ca unele din aceste substante au capacitatea de a distruge microbii, dar ele distrug si enzimele. Prin distrugerea enzimelor se poate declansa un proces de anormalitate in inmultirea celulelor. Acest proces este amplificat atunci cand organismul este infiltrat cu substante toxice.

In aceste conditii, enzimele pierd controlul asupra inmultirii normale a celulelor din organismului nostru, lasand cale libera diviziunii haotice. Celulele anormale incep sa se inmulteasca vertiginos si astfel se dezvolta celulele canceroase.

In concluzie, enzimele obtinute pe cale naturala reprezinta garantia sanatatii noastre!

Ce trebuie sa evitam?

De ce sa nu anticipam si sa evitam impactul cu boala cat timp ne bucuram de sanatate?

Aparatul digestiv al omului a fost creat pentru o alimentatie vegetariana. Deoarece acidul clorhidric secretat de om pentru digestia carnii este prea slab, iar intestinul sau este ondulat si de cinci ori mai lung decat al animalelor carnivore, ramasitele alimentelor din intestin intra in putrefactie.

Substantele de putrefactie trec prin peretele intestinului in singe si genereaza diverse boli. Civilizatia a produs schimbari fundamentale in viata omului, insa aparatul lui digestiv a ramas acelasi. In consecinta, alimentatia omului ar trebui alcatuita in primul rind din ceea ce legile naturii ii dicteaza.

Cu cit servim mese mai naturale, cit mai putin prelucrate termic cu atit suntem mai sanatosi. Pentru acest fel de hrana am fost noi, oamenii, creati. Iata o lege a naturii pe care omul o incalca, si de cele mai multe ori, nici nu stie de unde ii vine suferinta.

De retinut urmatoarele preparate culinare la care ar trebui sa renuntam sau macar sa le reducem: painea alba, prajiturile, carnea, mezelurile, afumaturile, ouale fierte, laptele fiert sau pasteurizat, grasimile animale, prajelile, zaharul rafinat, uleiul rafinat, excesul de sare, alcoolul. Sa ne reamintim ca produsele tratate cu conservanti sau coloranti chimici, ca si racoritoarele sintetice sunt daunatoare organismului.

“Medicus curat, natura sonat – Medicul trateaza, dar natura vindeca”



Medicina alternativa, o posibila solutie ?

Medicii se straduiesc sa ne ajute cand suntem bolnavi. Dar ei, in majortatea cazurilor, sunt dependenti de industria medicamentelor, deci de “chimicale”. De cele mai multe ori medicii sufera de aceleasi boli ca si pacientii.

Reziduurile nocive, datorate lipsei de enzime din hrana ne influenteaza sanatatea. Oameni care nu au fost niciodata bolnavi dar mananca nesanatos, se trezesc inca de tineri, cu un infarct miocardic, care poate pune sau nu, capat vietii. 

“Daca nu-ti faci timp pentru sanatatea ta , atunci sigur iti vei face timp pentru boala ta!”

 O alimentatie naturala este calea sigura spre sanatate si bucuria de a trai.

Natura generoasa se ofera sa ne insoteasca, sa ne sprijine, sa ne fie calauza in drumul catre pastrarea sanatatii sau recuperarea ei. Sa pretuim natura, sa primim si sa intelegem mesajul ei: 

    Stiti oare ca doua cesti de cafea pe zi scad cu 40 la suta riscul aparitiei pietrelor la vezica biliara? Din pacate, majoritatea medicilor, chiar si cei mai buni, stiu sa va trateze, dar nu sint intotdeauna competenti in ceea ce priveste o alimentatie si un mod de viata sanatos.

Alimente pentru longevitate

Longevitatea, la care ne gandim dupa 50 de ani, se  poate obtine si prin remedii naturale. Iata cateva dintre ele:

  • Drojdie de bere. Se iau cate 25-30 g de trei ori pe zi, ca atare sau adaugata in apa, lapte, suc de rosii sau orice suc de fructe.
  • Germeni de secara, cate o jumatate de kilogram pe zi. Contin de patru ori mai multe proteine decat un ou.
  • Laptisor de matca, drajeuri. Se iau trei drajeuri pe zi, timp de o luna. Se face pauza o luna, apoi cura se repeta. Se consuma 5-6 cutii pe an.
  • Laptisor de matca omogenizat in miere. Se iau cate 10 g de amestec dimineata, mentinut sublingual. Sa se consume cu o ora inainte de micul dejun. Dupa consumul unui borcan se face o pauza de sapte zile, dupa care dieta se repeta.
  • Propolis, 20%, in alcool. Se iau cate 20-30 picaturi, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa.
  • Polen, 20 g pe zi (2 lingurite), dimineata pe nemancate, timp de o luna. Se repeta de patru ori pe an, uneori cura trebuie prelungita tot anul, cu pauze de cate o saptamana dupa fiecare luna.
  • Apilarnil, drajeuri. Se iau cate 3-8 drajeuri pe zi, se sug sau se inghit, inainte de mese. Se fac cure de 40-60 de zile, separate prin pauze de 30 de zile.
  • Apilarnil – drajeuri. Se folosesc inainte de mese (3-8 pe zi), se sug sau se inghit. Se fac cure de cateva luni, separate prin pauze de o luna.
  • Otet de mere. Se iau doua lingurite de otet amestecate cu 100 ml apa, la care se adauga 1-2 picaturi de solutie Lugol (5% iod si 10% iodura de potasiu), in cure indelungate.
  • Cura de bai cu bicarbonat. 21 de bai, la temperatura de 36 de grade, in care se dizolva cate 60-70 g de bicarbonat de sodiu, in fiecare baie. Se repeta dupa patru luni. Se pot face patru cure pe an.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close