Care sunt apele binefacatoare de sanatate?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

“APA CU AUR” si alte traditii romanesti

         Din timpuri imemoriale, apa – cu strafulgerarile ei translucide – exercitand o enigmatica atractie, a fost considerata un mijloc de vindecare de prim ordin. In toate culturile lumii se considera odinioara ca apa este un vehicul perfect pentru a aduce misterioasele forte vindecatoare ale naturii in fiinta umana. In medicina populara romaneasca, de exemplu, se considera ca apa poate “imprumuta” puterile binefacatoare ale rasaritului de soare, ale Lunii, ale plantelor, ale aurului ori ale cuvantului rostit sau scris.

 Mergand pe urmele traditiei medicale din diferite zone, descoperi leacuri ale caror frumusete, simplitate si… mister te incanta. In Apuseni, apa capta puterea vindecatoare a aurului, daca era pregatita astfel: o radacina de morcov se scobea ca un pahar, apoi se puneau in ea apa de fantana si un ban sau un inel de aur (importanta se pare ca era forma circulara), se lasa cateva ore, apoi se bea; era un remediu de exceptie contra bolilor de ficat. In mai toate zonele tarii, roua de pe flori, care “vedea” lumina rasaritului de soare, era folosita contra bolilor de piele si a deochiului.

 Apoi, cele mai puternice elixiruri de dragoste se faceau in Bucovina, din apa adusa la ceas de noapte dintr-o fantana in care se oglindea luna. Dr. farmacist Horia Bucur (presedintele Colegiului Farmacistilor pe tara) povesteste ca, pe Valea Frumoasei, cel mai mare tamaduitor cu plante folosea in leacurile sale apa tinuta intr-un vas de lut ars, pe fundul caruia era scris numele lui Dumnezeu in toate limbile pamantului. Impregnarea apei cu puterea cuvantului rostit al faimoaselor descantece a fost probabil practica de medicina magica cel mai des utilizata la noi in tara. Aceasta scurta trecere in revista a unor traditii stravechi arunca o lumina cu totul diferita asupra proprietatilor acestui element al naturii, cu care suntem atat de obisnuiti: apa. Oare toate aceste practici sa fie o simpla superstitie?

  APA DE FLORI

         Una dintre cartile de medicina naturista cele mai practice si mai bine documentate stiintific, editate in ultimii ani, este “Un ghid complet de prim ajutor naturist”, de Mark Mayell, aparuta si-n Romania la Editura Colosseum, sub ingrijirea dr. farm. Ovidiu Bojor. Intre alte remedii forte recomandate in aceasta lucrare in cazuri extreme (cum ar fi socurile posttraumatice, lesinul, crizele de epilepsie), la loc de cinste se afla remediile doctorului Bach. Dar ce sunt de fapt aceste Remedii Bach, al caror nume este tot mai popular in Occident? Ele nu sunt altceva decat apa de izvor, in care s-a scufundat vreme de cateva ore (nu prea multe) o cantitate mica de ierburi si flori. Sunt niste remedii cat se poate de… nestiintifice care, daca n-ar exista homeopatia, ar putea fi luate drept inselatorie, dar care au vindecat deja mii de oameni.    Tara de origine a acestor remedii este Marea Britanie. De altfel, in aceasta tara, apa este la mare pret! Un scotian a avut ideea sa lase apa in apropierea florilor vreme de cateva ore, ca sa se impregneze cu radiatia lor subtila, si apoi sa o administreze ca medicament. Sarlatanie curata – s-a spus. Lucru curios insa, apa respectiva, ambalata in flacoane pe a caror eticheta scria conform normelor de protectie a consumatorului: “100% apa, fara adaos de ierburi sau alte substante”, a vindecat cateva mii de oameni. Creatorul acestui remediu s-a explicat: Si o bucata de fier, si un magnet au din punct de vedere chimic aceeasi compozitie, dar intre ele exista o diferenta majora, pe care o poate constata oricine. De ce n-ar fi si cu apa la fel? Vom lua lamurirea domnului McInnes ca idee forta pentru a explica tainica putere tamaduitoare a remediilor care vor urma.

APA DE PIRAMIDA

         Despre efectul de piramida s-au scris nenumarate carti –  unele intr-un stil stiintific riguros, altele intr-o maniera mai fantezista -, insa valabilitatea fenomenului nu poate fi contestata. Despre ce este vorba? Majoritatea proceselor naturale care se desfasoara in organismele vii se intensifica si se armonizeaza atunci cand acestea sunt introduse in campul de forta al unei piramide construite, pastrand proportiile celebrului monument al faraonului Keops din Egipt. Cel mai puternic efect se obtine atunci cand organismele sunt plasate intr-un loc situat la o treime de la baza piramidei si la doua treimi de varful ei. S-a constatat ca nu numai organismele vii, ci chiar si materia neinsufletita capata proprietati deosebite atunci cand sunt introduse in piramida. Apa tinuta in piramida (plasata la o treime de baza) devine, din punct de vedere microbiologic, mai pura, se pastreaza mai mult timp si, mai ales, atunci cand este administrata organismelor vii, are efecte stimulative asupra proceselor de crestere si efecte curative pentru o lista foarte lunga de afectiuni. Daca ar fi sa judecam dupa aceasta lista, apa de piramida ar fi un panaceu, or, in realitate, nu este chiar asa.

De fapt, aceasta apa se pare ca nu actioneaza asupra unei boli anume, ci chiar asupra organismului pe ansamblu, stimulandu-l sa se apere singur. Persoanele la care “prinde” cel mai bine tratamentul cu apa de piramida s-au dovedit a fi cele care se confrunta cu blocarea proceselor de eliminare a toxinelor si care prezinta o receptivitate foarte mare la factorii perturbatori din mediul exterior (cum ar fi poluarea aerului si a alimentelor, poluarea sonora, diferitele circumstante care genereaza stres psihic). Mai ales acestor persoane le este recomandata aceasta apa, in cazul unor afectiuni cum ar fi: astenia, constipatia, bolile de piele, tulburarile de asimilatie, apetitul dereglat, afectiunile digestive (colite, enterite, anaciditate). Dintre bolile mai grave, in care administrarea apei de piramida are efecte de exceptie, mentionam: cancerul, scleroza in placi, bolile virale recidivante, marea majoritate a afectiunilor autoimune.

Cum se obtine si cum se pastreaza apa de piramida

         Pentru a obtine apa de piramida ne trebuie, fireste, in primul rand o… piramida, si nu facuta oricum, ci respectand riguros proportiile celei din Egipt. Intrucat nu ne propunem in acest articol sa tinem un mic curs de geometrie, va sugeram fie sa va construiti singuri o piramida de sarma, dupa metoda d-lui ing. Mugurel Mircea Serban, publicata in revista F. AS, fie sa va cumparati una gata facuta de la magazinele naturiste din Bucuresti, Timisoara, Sibiu. Cel mai bun material pentru constructia acestor piramide miniaturale este, se pare, cuprul. Efectul este cu atat mai puternic, cu cat piramida este mai mare. Cea mai mare piramida construita la noi in tara este cea de la Pitesti, a d-nei biolog Marioara Godeanu, in care au fost purificate ape reziduale.

         Vasul in care este pusa apa este cel mai bine sa fie facut din portelan sau sticla.
         Locul in care se plaseaza vasul trebuie sa fie situat, asa cum spuneam, la o treime de baza piramidei.
         Durata de energizare a apei este de minimum 12 ore (dupa unii autori – 24 de ore).
         Apa folosita va fi, de preferinta, de izvor sau plata. In ultima instanta, poate fi folosita si apa de robinet, dar efectul va fi mai slab.
         Timpul de pastrare a apei de piramida trebuie sa nu depaseasca 24 de ore. Apa de piramida nu se fierbe, nu se mai prepara in nici un alt mod. In cazul in care se fac preparate din plante si vrem ca ele sa beneficieze si de efectul de piramida, acestea vor fi puse sub piramida doar dupa incheierea tuturor proceselor de prelucrare.

Cura cu apa de piramida

         In general, nu este recomandat sa bem la nesfarsit apa de piramida. Ca orice remediu, si aceasta apa nu inseamna doar materie, ci si informatie. Asa cum, dupa ce citim ceva, ne este necesara o perioada de odihna mentala pentru asimilare si prelucrare, la fel si organismului “hranit” cu acest tip de apa trebuie sa-i dam ragazuri sa “digere” informatia primita (acest lucru este valabil si pentru apa magnetizata, dinamizata etc.).
         Durata curei cu apa de piramida va fi mai mare de 14 zile si nu va depasi 3 luni consecutiv (cu doua saptamani pauza).
         Pe parcursul curei va fi bauta, in loc de apa obisnuita, doar apa de piramida, excluzandu-se in acelasi timp din alimentatie, pe cat se poate, hrana toxica, care ar putea perturba asimilarea energiei specifice acestei ape (alimentele cu aditivi sintetici, carnea, margarina, zaharul).
         Efecte adverse la aceasta cura nu se cunosc.  

APA MAGNETIZATA

         Cu mult inainte de a se fi descoperit magnetul in Europa, in Extremul Orient, in India si in China mai ales, efectele terapeutice ale acestuia au fost intens studiate. Aceasta terapie straveche a ajuns pana in zilele noastre, fiind folosita cu mult succes in tratarea bolilor, desi, din punct de vedere stiintific, nimeni nu poate raspunde cu exactitate la intrebarea: Cum poate influenta un magnet organismul uman? Marturisesc ca, din cauza acestei intrebari, multa vreme am fost si eu foarte sceptic privitor la terapia cu magneti si mai ales la aceea cu apa magnetizata. Aceasta, pana cand am trait o experienta care m-a fortat sa recunosc evidenta.

O poveste convingatoare

         Cu ceva ani in urma, autorul acestui articol a fost solicitat sa ajute la deschiderea unui magazin naturist. Asa am ajuns vreme de o luna sa vand si sa vorbesc oamenilor, de dupa tejghea, despre virtutile ierburilor de leac si despre valoarea terapeutica a tot felul de dispozitive. Aceasta indeletnicire a fost o adevarata placere, umbrita la un moment dat de aparitia pe rafturile unde erau plantele medicinale a unor cupe cu motive chinezesti. Aceste misterioase cupe, se spunea, magnetizeaza apa. Pe prospectul redactat cu o anumita stangacie in limba engleza, eram asigurat ca undeva in China exista un institut, numit Harbin, care se ocupa cu studiul stiintific al magnetismului si ca apa magnetizata in aceasta cupa era un elixir perfect etc. Fara entuziasm, am tradus prospectul in romaneste si am asteptat ceva timp sa ceara cineva o astfel de “cupa-minune”. La un moment dat, doi oameni in varsta au vrut sa cumpere cupa cu magneti.Cu o rezerva serioasa, am vandut-o pe prima, fiind curios sa vad ce o sa se intample. Am crezut la un moment dat ca nu-i voi mai vedea pe cei doi batrani, cand, intr-o zi, au aparut radiosi sa mai cumpere cateva cupe pentru magnetizat apa. Intrigat, i-am intrebat cum a fost cu apa magnetizata. Raspunsurile m-au uimit si fericit deopotriva: domnul scapase de o dispepsie care il chinuia de ani de zile, doamnei i se normalizase tensiunea, care era oscilanta, amandoi aveau un tranzit intestinal accelerat si se simteau mult mai usori. Acum, voiau sa mai cumpere cateva cupe pentru rude si vecini… Cupele au avut un asemenea succes, ca la un moment dat ajunsesem sa fiu putin inciudat ca dragelor mele plante li se aduceau mai putine elogii decat acelor cupe cu magneti, care facusera pe plan local o adevarata valva…

Afectiuni tratate cu succes cu apa magnetizata

         Daca apa de piramida are darul de a revigora fiinta, de a o ajuta sa controleze influentele exterioare, apa magnetizata are un rol de armonizare generala foarte interesant. Efectele cele mai bune s-au observat la curele cu apa magnetizata, in tratarea afectiunilor care apar si se agraveaza pe fondul unor probleme emotionale:
         – hipertensiune, aritmie cardiaca
         – ulcer gastric, colita de fermentatie
         – dispepsie si constipatie, tulburari de tranzit intestinal cronicizate
         – diabet – are un rol adjuvant in stabilizarea glicemiei, a carei valoare, este stiut, variaza foarte mult in functie de starea emotionala
         – nevralgii diverse, migrene.
         Apa magnetizata mai este folosita cu rezultate bune in tratarea tulburarilor de asimilatie (inclusiv in insuficienta de calciu si de magneziu, in anemia feripriva).

Cura cu apa magnetizata

         Se face foarte simplu: vreme de doua saptamani se bea doar apa tinuta vreme de 8-12 ore in cupa cu magneti. Dupa cele doua saptamani de cura, se fac 1-2 saptamani de pauza, dupa care cura se poate relua.
         Cupele pentru magnetizarea apei le gasiti in magazinele chinezesti. Constructia lor este simpla, in peretii lor fiind introdusi doi magneti care creeaza un camp magnetic vertical (asa incat, daca introducem in cupa magnetica o moneda metalica, ea se va ridica pe cant).
         Contraindicatii la cura cu apa magnetizata nu se cunosc.APA DINAMIZATA

         Este un remediu inspirat dintr-unul din principiile homeopatiei. In aceasta ramura a medicinii, se considera ca valoarea terapeutica a unei substante creste foarte mult atunci cand ea este “dinamizata”, adica atunci cand este agitata mecanic (pe romaneste – vanturata). Una din cele mai bune confirmari ale valabilitatii acestui principiu am avut-o intr-unul din numerele revistei noastre de acum doi ani. O mama ne relata atunci cum si-a vindecat copilul de tulburari digestive si inapetenta. Leacul ei era incredibil de simplu: lua un vas cu capac, il umplea cu apa, dupa care il agita de aproximativ 100 de ori. Imediat ii da copilului sa bea. Rezultatul: copilului i-au disparut imediat tulburarile de digestie si de apetit. In homeopatie, se stie insa ca foarte mult conteaza cine face aceasta dinamizare a apei.

Cele mai bune si mai cautate remedii homeopatice se spune ca se fac la anumite manastiri izolate (multe din ele situate in Alpii elvetieni), unde traiesc oameni de o mare puritate, care, efectiv, incarca in timpul dinamizarii aceste remedii cu o energie binefacatoare. Privind din aceasta perspectiva, putem spune ca formula apei dinamizate este: apa agitata mecanic + credinta si iubirea celui care realizeaza aceasta operatie. Cu o asemenea formula, ne dam seama ca aceasta apa are si niste indicatii pe masura. Cele mai receptive la tratament sunt bolile produse pe fondul lipsei de vitalitate si al “golurilor” afectiv-emotionale:
         – anorexia, incapacitatea de a asimila, digestia lenesa;
         – apatia, astenia psihica, depresiile;
         – tulburarile digestive aparute pe fondul tensiunilor psihice;
         – lipsa de minerale;
         – crizele de astm si de sufocare care apar pe fond de stres sau fara un motiv aparent;
         – cosmarurile, somnul agitat (mai ales la copii);
         – toate afectiunile grave in care pacientul se confrunta temporar cu slabirea vointei de a trai (simptom aparut frecvent in anumite faze ale cancerului, mai ales, dar nu numai).
         Modul de obtinere a apei este descris mai sus. Este bine ca administrarea ei sa se faca regulat, cam la aceleasi ore din zi, cu jumatate de ora inainte de masa. Agitarea apei trebuie facuta cu putin inainte de a fi consumata, iar aceasta operatie va fi facuta cu mult entuziasm si participare afectiva, pentru a “incarca” intr-un mod corespunzator remediul. Curele cu apa dinamizata pot avea durate cuprinse intre o saptamana si trei luni, incontinuu. Pauza dintre cure este de 1-2 saptamani.

Beneficiile apeiLasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close