Constipatia – Tratata Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Constipaţia

Pătlagină (Plantago lanceolata)- proaspătă, bine spălată, dar nu frecată, un mănunchi mic se fierbe cu 2 pahare de apă timp de 10 minute. Se răceşte şi se strecoară. Tot acest lichid se va bea rece în cursul unei zile. Tratamentul urmează timp de 30 zile (în Rusia se făcea în luna Mai şi se spune că dura 11 luni), după care se poate repeta.

In (Linum usitatissimum) se fierbe 1 linguriţă de seminţe de in sfărâmată în 4 pahare de apă timp de 10 minute şi apoi se strecoară. Se adaugă o lingură de sare şi 2 linguri de ulei vegetal (de in sau măsline). Această compoziţie este introdusă în intestin cât de fierbinte se suportă (fără să producă însă arsuri) cu ajutorul irigatorului.

Unii practicieni recomandau următoarea metodă de curăţire:

-în prima zi se folosea o cantitate de apă cum s-a descris mai sus.

-A doua zi, aceiaşi compoziţie, în cantitate dublă, se instila încet. Urma o zi de pauză.

-A patra zi se introducea de 4 ori cantitatea de lichid, procedând extrem de încet şi apa trebuie să fie reţinută cât mai mult. Pe timpul acestui tratament, pacientul trebuie să consume numai lichide. Se spunea că această cură, repetată lunar de şase ori dădea rezultate chiar şi în cazul constipaţiilor cronice.

Tratament cu ulei vegetal:

O jumătate de pahar de ulei vegetal (de măsline) trebuie introdus în rect cât mai adânc, cu ajutorul canulei de la irigator. Repetat de mai multe ori seara, acest tratament duce la regularizarea ritmului intestinal.

Suplimente ale dietei:

-Se toacă mărunt varză crudă, se presară sare. După 30 minute se stoarce sucul. Se bea ½ pahar din acest suc, înainte de fiecare masă.

-Decoct de ovăz: se fierbe 1 lingură de ovăz într-un pahar de apă timp de 10 minute. Se răceşte, se ia un pahar la fiecare masă.

-Decoct de vişine (cireşe) sau mure uscate, preparat şi luat ca atare.

-Saramură de castraveţi muraţi (30 zile după ce au fost puşi la murat) se bea un pahar pe zi, dimineaţa, înainte de micul dejun.

-O veche metodă bielorusă: se taie subţire castraveţi cruzi, decojiţi, se pun într-o farfurie adâncă. Se diluează puţină miere cu suc de hrean sau de lămâie, se toarnă deasupra şi se mănâncă de 3 ori pe zi, la toate mesele.

-Tinctură de ceapă: se umple 2/3 dintr-o sticlă cu ceapă tăiată mărunt, apoi se complectează sticla cu votcă sau alcool diluat la 40 grade. Se ţine la cald 10 zile, se strecoară şi se iau câte 10 picături în apă rece (100ml), de 2 ori pe zi, înainte de masă.

-Decoct din boabe de măceş: se fierbe 1 lingură de boabe de măceş cu un pahar de apă, timp de 20 minute. Se lasă 10 ore, se bea strecurată, seara înainte de culcare.

-Prunele- prunele uscate se pot ţine peste noapte într-un amestec de suc de lămâie apă fiartă şi puţină sare. Se bea un pahar de lichid, cu o oră înaintea micului dejun. La micul dejun se mănâncă şi prunele înmuiate, de preferinţă cu lapte acru sau iaurt.



Tratament simplu: luaţi dimineaţa la trezire pe stomacul gol 2-3 linguriţe de miere care vor regla digestia şi vă poate scăpa de constipaţie. Prin enzimele care le conţine este un bun activator al proceselor de eliminare şi ajută şi la reglarea florei intestinale.

Tinctura de obligeană.

Acorus calamus.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: analgezic, antispastic, bactericid, calmant, carminativ (Elimină gazele intestinale), diaforetic, digestiv, diuretic şi depurativ, emenogog bun, febrifug, hemostatic, înlătură senzaţia de frig, stabilizează reacţiile auditive, stimulator foarte puternic al apetitului, aperitiv, reglator puternic al peristaltismului stomacal şi al secreţiilor stomacale, sudorific, tonic general, sedativ uşor, tonic nervos (acţionează favorabil asupra sistemului nervos central, îmbunătăţind memoria), vomitiv, mai ales în cantităţi mari, în cantitate mică este antivomitiv.

Extern.

Insecticid, revulsiv slab.

Indicaţii.

Intern: indigestie, digestie dificilă, atonie gastrică şi intestinală, hiposecreţie gastrică, gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, inapetenţă (Anorexie), anorexie phihică, colită, enterocolită, constipaţie atonă, constipaţie asociată stresului, hemoroizi, adjuvant în cancerul gastric şi intestinal, tulburări de auz, surditate, şoc psihic, isterie, anxietate (stări de frică fără motiv), nevroze, coşmaruri, insomnie, stări de depresie, melancolie, adjuvant în psihoze (schizofrenie- sindrom discordant, paranoia), dureri de cap şi migrene care apar pe fond de nervozitate şi stres, distonie neuro-vegetativă, diabet, hipometabolism, afecţiuni metabolice în general, gripă, convalescenţă, sinuzită, afecţiuni respiratorii cu tendinţa de cronicizare, răguşeală, tuse, bronşită, febră intermitentă, dizenterie (adjuvant), epilepsie, (adjuvant), astm,

reumatism, balonare, dereglări endocrine, nevralgie.

Extern: întărirea gingiilor (în parodontoză), dureri de cap şi migrenă, reumatism, pentru diminuarea dorinţei de a fuma.

Precauţii: nu este recomandată utilizarea în doze mai mari de 4 linguriţe pe zi, poate genera stări puternice de greaţă şi vomă, senzaţie de ameţeală. Există suferinzi de gastrită hiperacidă care nu se „împacă” cu planta, ea generând în cazul lor o accentuare a acidităţii gastrice.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de trei fraţi pătaţi.

Viola tricolor.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispastic, fluidifică secreţiile bronşice, expectorant, antialergic, catalizează eliminarea produşilor de dezasimilaţie, depurativ, diuretic, emetic (vomitiv), laxativ, stimulent al activităţii rinichilor, colagog, sudorific.

Indicaţii.

Intern: astm, bronşită astmatiformă, boli respiratorii cronice, bronşită tabacică, tabagism, alergie la diferite etiologii, bronşită şi astm alergic, rinită alergică, rino-sinuzită, acnee juvenilă, acnee rozacee, psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament, furunculoză, adjuvant în tuberculoză cutanată, gută, reumatism cronic, reumatism degenerativ, deficienţe imuniotare, predispoziţie la răceli şi gripe, intoxicaţii diverse, hepatită (adjuvant), insuficienţă renală, adjuvant în scleoza multiplă şi tumori benigne, constipaţie cronică, în curele naturale de dezintoxicare a organismului, hemoroizi, varice, ciroză, edeme asociate bolilor cardiovasculare.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.





Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Detoxifiant.

Drenor şi purificator natural al organismului- Uz intern.

Preparat de Dacia Plant Sebeş.

Aşa cum o arată şi numele, acest remediu este prin excelenţă destinat eliminării substanţelor toxice sau nefolositoare din organism. Componenta sa de bază este tinctura din fructe de soc, un remediu tot mai celebru datorită efectelor sale de drenaj, de eliminarea apei din ţesuturi şi de reglarea greutăţii corporale. Însă acest produs are o acţiune mult mai complexă decât simpla tinctură din fructe de soc, el fiind recomandat în bolile de metabolism, de piele, ca adjuvant în afecţiunile degenerative, precum şi în bolile care apar datorită alimentaţiei incorecte sau ca urmare a încetinirii proceselor de eliminare a substanţelor reziduale din organism. Una din calităţile sale de bază este aceia de bază este aceia că face aşa numita „pregătire a terenului” sau drenajul (cum este numit în homeopatie), care permite ulterior o acţiune mai eficientă a celorlalte remedii naturale destinate tratării diferitelor boli şi tulburări.



Iată în continuare acţiunile şi indicaţiile acestui remediu, care decurg din proprietăţile farmacodinamice ale extractelor vegetale din componenţa sa:

Acţiuni: antialergic, antigutos şi antireumatic puternic, antioxidant, antiseptic mediu-slab, carminativ uşor, coleretic şi colagog mediu, diuretic şi depurativ puternic, expectorant, hipoglicemiant uşor, laxativ puternic, tonic amar, tonic hepatic, determină o scădere rapidă în greutate prin eliminarea surplusului de apă, prin normalizarea metabolismului şi stimularea funcţiilor de eliminare.

Indicaţii: constipaţie, constipaţie atonă, gută, reumatism, alergie, dermatoză alergică, acnee, eczeme infecţioase rezistente la tratament, sclerodermie (adjuvant), psoriazis (adjuvant), îngrăşare, obezitate, celulită, acumulare de apă în ţesuturi, îmbătrânire prematură, aspect îmbătrânit al pielii, intoxicaţii diverse (dar nu în faza acută), imunitate slăbită, atonie digestivă, hemoroizi.

Alte utilizări interne: varice şi tromboflebită, diabet (mai ales atunci când este asociat cu îngrăşare sau cu valori crescute ale colesterolului), tabagism şi alcoolism (este extrem de util în cure dedezintoxicare), adjuvant în afecţiuni tumorale (mai ales atunci când sunt însoţite de constipaţie), tulburări menstruale şi tulburări endocrine în general (pregăteşte foarte bine terenul pentru tratamente cu remedii naturale cu efect reglator hormonal), afecţiuni bronho-pulmonare cronicizate, adjuvant în ischemia cardiacă asociată cu îngrăşarea, adjuvant în arterita obliterantă.

Contraindicaţii: colită de fermentaţie, diaree cronică, slăbiciune fizică marcantă.

Elixir Dacic.

Bitter din 32 de plante. Uz intern şi extern.

Produs de Dacia Plant.

Este un tonic amar, după o reţetă originală, conţinând 32 de specii de plante româneşti selecţionate cu grijă. Deşi principala sa trăsătură este efectul tonic asupra digestiei şi ficatului (dat de plantele amre9, complexitatea amestecului face ca acest preparat 100% natural să aibă efecte mult mai ample după cum vom vedea în continuare.

Acţiuni. Intern: tonic amar puternic, tonic hepatic puternic, coleretic, colagog, calculolitic, antiseptic urinar şi intestinal puternic, stimulează digestia şi eliminarea, depurativ, diuretic, antispastic, antiinflamator, laxativ uşor, detoxifiant, febrifug uşor, calmant al spasmelor digestive.

Extern: cicatrizant bun, antiseptic, regenerativ epitelial.

Indicaţii.

Intern: hepatită, icter, dischinezie biliară, adjuvant în litiaza biliară, dispepsie, aerofagie, colecistită acută şi cronică (indiferent de etiologie), colecistită diskinezică, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, constipaţie (în special cea provocată de sedentarism, de tulburări hepatice sau de disfuncţii biliare), valori crescute ale colesterolului, tulburări de apetit alimentar, indigestii, digestie dificilă, infecţii renale şi urinare, adjuvant în infecţii intestinale şi în parazitoze digestive, stări de vomă, dureri de cap la bolnavii cu probleme biliare şi hepatice, adjuvant în stări gripale (pentru efectul uşor depurativ în primul rând), astenie fizică şi psihică.

Extern: tăieturi şi arsuri de gravitate medie la nivelul pielii, răni infectate, eczeme infecţioase, procese inflamatorii la nivelul pielii, adjuvant în acnee şi în tratamentul furunculelor.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Suplimentar se pot folosi preparatele de la Walmark: fibre, Spirulină. Consum crescut de legume, fructe, verdeţuri.

Salcâm (Robinia pseudacacia) salată – se pun la marinat 2-3 pumni de flori proaspete de salcâm, spălate în prealabil, în puţină apă cu suc de lămâie. După 2 ore se scot bucheţele, se desprind florile de pe tija verde şi se amestecă cu 3 linguri de miere, miezul de la o portocală şi câteva fructe uscate. Se mai lasă 5 minute, apoi se consumă. Se mănâncă salata aceasta o dată pe zi, înainte de masa principală timp de o săptămână zilnic identic preparată. Este recomandată în caz de gastrită, pirozis, colită de putrefacţie, constipaţie cronică, da şi contra migrenei, insomniei, anorexiei, etc.



Macerat- se toarnă peste o mână de flori proaspete de salcâm un litru de apă rece. Se lasă 8 ore, apoi se filtrează şi se pune într-o sticlă. Se bea pe parcursul unei zile. Tratamentul durează o lună. Ajută la vindecarea gastritelor hiperacide, ulcerului gastric şi în formele uşoare de constipaţie.

Prunele: 8-10 prune înainte de micul dejun.
Constipaţia accen­tuează intoxicarea. Aşadar, va fi nevoie să beţi multă apă (peste 2 litri pe zi). Luaţi zilnic, pe stomacul gol, o lingură de tarate de grâu şi una de seminţe de in (e necesar să le mestecaţi). La nevoie, la câteva zile – o lingură de ulei de ricin. Faceţi, la două zile, clismă cu minimum 500 ml de macerat la rece obţinut din: frunze de mesteacăn, flori de gălbenele, rădăcină de obligeană; menţineţi lichidul 15 minute înainte de a-l evacua.

O dată pe săptămână, puteţi face clismă cu 1-1,5 litri apă sărată (l lingură de sare grunjoasă neiodată la litru). Beţi zilnic 1,5 litri de macerat la rece obţinut din: frunze de afin, rădăcină de brusture, frunze de dud alb, iarbă de talpa gâştei, frunze de urzică vie, teci de fasole (amestecîn părţi egale).
Produsul Insuveg, vă poate ajuta mult.
Tinctura de ceapă. 30-40 de picături de 3 ori pe zi, în macerat. Următoarele produse gemoterapice: păducel, dud negru, nuc, ienupăr. Oricum, este nevoie de o individualizare a tratamentului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close