Eliminarea pietrelor la rinichi – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Rinichii sunt organe vitale pentru organismul nostru. Rinchii filtreaza sangele de toxine, fiind unele din organele principale responsabile de detoxifiere.
Rinichii secreta si hormoni foarte importanti in mentinerea presiunii sangelui si tot ei raspund de metabolismul vitaminei D, o vitamina esentiala in absorbtia calciului in organism.

De aceea detoxifierea rinichilor este deosebit de importanta in mentinerea sanatatii.

Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvoltă din săruri şi minerale care sunt transportate de urină. Deşi provin de la rinichi, ele vor fi eliminate din organism prin tractul urinar (ureter, vezică şi uretră) şi deseori pot face dificil sau chiar bloca fluxul urinar. Consistența pietrelor este tare şi poate avea dimensiuni variate – de la câţiva milimetri până la câţiva centimetri în diametru. De calculii renali sunt afectaţi, în special, bărbaţii de vârstă mijlocie sau înaintată.

Va propunem sa descoperiti in acest articol remedii naturiste eficiente, ieftine si usor de obtinut, care detoxifica rinichii si te scapa de calculii renali.

Suc cu morcov si castravete

Acest suc poate fi consumat de trei ori pe zi in cure de cate o luna, cu pauza de doua luni.

 

Aveti nevoie pentru un pahar de un morcov, un castravete, iar restul catitatii de lichid va fi completata cu ceai de matase de porumb.

Pentru a prepara ceaiul de matase de porumb aveti nevoie de matase uscata (indicat este sa provina din culturi biologice, eventual verificati eticheta daca veti cumpara ceaiul de la plafar). Se fierbe apa, se ia de pe foc si se lasa un minut sa se mai raceasca. Se adauga o lingura de matase de porumb uscata si maruntita la un litru de apa, se acopera vasul si se lasa 20 de minute la infuzat.
Matasea de porumb este cunoscuta ca fiind foarte activa in curatarea rinichilor de depuneri si pietre, fiind recomandata si in caz de infectii urinare.

Sucul de merişor

 Pietrele la rinichi apar din cauza unui excedent de calciu, iar merişorul conţine acid chinic, o substanţă ce are capacitatea de a reduce nivelul calciului din urină. Merişorul reduce la jumătate ponderea calciului ionizat în urina pacienţilor cu litiază renală.



 Pentru a evita formarea de calculi la bolnavii care prezintă un risc foarte ridicat, este recomandat consumul de până la 1 litru de suc de merişor, zilnic.

 Frunzele de păpădie

Persoanele care suferă de calci renali sunt sfătuite să consume cât mai mult ceai preparat din frunze de păpădie. Această infuzie previne apariţia pietrelor la rinichi.

Alimentele bogate în potasiu

 Deficitul de potasiu creşte riscul de formare a calculilor renali, deoarece acest mineral este foarte important pentru asigurarea unei compoziţii sănătoase a urinei. În acest sens, se recomandă o alimentaţie din care să nu lipsească multe legume şi fructe, în special citrice şi sucuri de citrice. suc de lamaie Sucul de lamaie previne formarea pietrelor la rinichi

Spre exemplu, sucul de lămâie este o sursă sigură de citrat. Aproximativ 110 gr. pe zi sunt suficiente pentru a reduce eliminarea calciului, prin creşterea nivelului de citrat din urină.

Alimentele bogate în magneziu

 Magneziul reglează nivelul calciului, combinându-se cu sărurile de calciu din urină, care formează calculi. Cantităţi importante de magneziu pot fi găsite în legumele verzi, cerealele integrale, fasole şi nuci.

 Ceaiurile din plante

 La calculii renali, sunt recomandate ceaiuri profilactice sau curative din plante precum: urzică, desmodium (o plantă erbacee din Africa şi America Latină), leuştean, pătrunjel, splinuță, ghimbir, coada-calului, pir.

Alimente de consumat cu prudenţă

Carnea – proteinele animale cresc concentraţia calciului în urină, ceea ce înseamnă, uneori, şi un risc mai mare de constituire a pietrelor.

 Alimente cu acid oxalic – fasolea, sfecla roşie (în schimb, se poate consuma fără probleme sucul), tulpinile de ţelină, ciocolata, strugurii, nucile, spanacul şi rubarba sunt alimente care conţin acid oxalic, care, introdus în doze mari în organism, favorizează formarea pietrelor la rinichi.

 Sarea – consumul excesiv de sare măreşte concentraţia de calciu din urină, şi implicit riscul de calculi renali.

Vitamina C

– o doză prea mare de vitamina C poate crea probleme persoanelor cu risc de pietre la rinichi, întrucât o parte din acidul ascorbic se transformă în acid oxalic; un detaliu foarte important: asemenea probleme sunt provocate doar de preparatele cu vitamina C şi niciodată de alimentele care conţin această vitamină.

Ceaiul impotriva pietrelor de la fiere şi rinichi

 Fierbeţi o legătură de pătrunjel proaspăt,  într-un litru de apă timp de 10 minute. Îl puneţi la răcit, îl strecuraţi şi îl puneţi la frigider. Beţi din acest ceai în fiecare zi între 1si 3 căni, pentru o perioadă de trei maxim cinci săptămâni. Ceaiul de pătrunjel va elimină sărurile, nisipul şi otrăvurile pe care le-au filtrat rinichii şi fierea dumneavostră şi vă ajută să scăpaţi de pietre.

De asemenea, ameliorează anemia, astenia, lipsa poftei de mâncare, celulita, infecţiile, febre intermitente, paraziţii intestinali, putrefacţia intestinală, inflamaţiile renale, presiunile la prostată.





Efectul colateral al curei cu ceai de pătrunjel este că scăpaţi de pungile de sub ochi, vizibile la cei care au probleme renale.

Curăţă rinichii
Drăgaica curăţă rinichiul, îl revigorează şi îl readuce la o funcţionare normală, având o putere curativă foarte mare. Cu trei căni cu ceai pe zi pot fi corectate tulburările funcţionale ale acestui organ. Când boala este avansată, este bine să preparaţi ceaiul din plante proaspete. Se opăreşte o lingură cu plantă la un litru de apă şi se bea un litru, cu înghiţituri mici, pe tot parcursul zilei.

Unii specialişti susţin că sucul proaspăt, obţinut cu storcătorul, are un efect mai rapid. În cazul puroiului la rinichi e recomandată consumarea unui ceai din amestec de: drăgaică, urzică moartă şi splinuţă, în părţi egale. O linguriţă din acest amestec se pune într-o cană cu apă clocotită, se lasă să se infuzeze un minut, după care se strecoară şi se bea.

Suc de pepene cu lamaie pentru sanatatea rinichilor

Pepenele rosu este bogat in apa si agenti care mentin hidratarea organismului si favorizeaza diureza, ceea ce conduce in mod secundar la detoxifierea organismului.

Lamaia, ca si alte citrice, este eficienta in mentinerea tonusului vascular, avand totodata rol de stimulare a regenerarii tisulare prin continutul ridicat de vitamina C.



Totusi trebuie sa stiti ca alimentele cu gust acru nu se vor consuma niciodata in exces, pentru ca, la polul opus, pot favoriza formarea pietrelor la rinichi daca sunt consumate abuziv.

Pentru prepararea acestui suc puneti in blender o felie de pepene rosu cu tot cu seminte (acestea prezinta proprietati antioxidante), apoi adaugati o lingurita de zeama de lamaie.
Acest suc va fi consumat dimineata pe stomacul gol, imediat dupa trezire. Sucul se va consuma proaspat, fiind ideal pentru sanatatea rinichilor pe timp de vara.

Suc pentru rinichi din legume crucifere

Legumele din familia cruciferelor sunt adevarate minuni pentru sanatate (varza, ridichi, broccoli, gulie etc.). In acest suc destinat curatarii rinichilor vom avea nevoie de:

– o felie de varza rosie (taiem varza precum pepenele si folosim o felie)
– un sfert de ridichie neagra
– o telina medie

Se pun la blender ingredientele, apoi sucul obtinut va fi consumat in timpul zilei, intre mese. Sucul se consuma imediat dupa preparare, la cateva ore pierzandu-si din proprietati.
Nu va grabiti sa beti acest suc, ci consumati-l lent.

Ceaiul de patrunjel

Vestitul ceai de pătrunjel este cel care face minuni dizolvând piatra și eliminând-o fără durere.

Ceaiul se prepară astfel:

 3 legături mari de frunze de pătrunjel se fierb în 2 litri de apă, până scade la 1 litru.



 Acel litru de ceai se bea pe parcursul a 12 ore (de dimineața pâ­nă seara).

 În ziua respectivă nu se mănân­că nimic, se mai beau încă 2 litri de apă, să ajute la curățarea rinichilor.

 La 12 ore după începerea ceaiului, veți observa cum urina va deveni neclară și veți vedea particule albe, de piatră, în urină, pe parcursul a trei zile.

Ceai minune

– Pentru eliminarea pietricelelor sau nisipului lor se bea fara dozare (cu cat mai mult cu atat mai bine) ceai din 3 fructe de maces, 4-5 flori de galbenele, 2-3 linguri de matase de porumb, 1 lingurita de troscot si 1 lingurita de imortela. Plantele se fierb intr-un litru de apa timp de doua minute, acoperit si se lasa la macerat timp de 10 ore intr-un recipient inchis si invelit bine (sau in termos).

– Pentru eliminarea pietrelor la rinichi

  • se iau tulpini de mazare (fara radacini), inainte de inflorire. Se taie marunt; peste 2 linguri de tulpini se adauga 1,5 pahare cu apa fierbinte, se lasa timp de 30 minute si se strecoara. Se beau cate 2 linguri inainte de fiecare masa timp de 1 luna.
  • se bea de 3-4 ori pe zi amestec din suc de morcov, castraveti si sfecla (cate 1/2 pahar), plus sucul unei lamai. Dupa cateva saptamani nisipul si pietrele dispar. De asemenea, se poate amesteca suc de ridiche neagra cu miere in proportie 1:1; se bea cate 1 lingurita de 3 ori pe zi inainte de masa.
  • un amestec din 300 ml suc de lamaie, 300 ml glicerina (din farmacie) si 600 ml apa distilata. Se bea cate o lingura cu 30 minute inainte de masa. inainte de a fi consumat lichidul se agita. Folosind metoda aceasta imbunatatiti si starea articulatiilor mici, deoarece se curata si ele de saruri.

  • Pentru divizarea (sfarmarea) pietrelor batranii mai foloseau si seminte de morcov, care se rasnesc si se consuma de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa (se iau pe varful cutitului) timp de 1-2 luni. Semintele se folosesc si sub forma de ceai; 3 linguri de seminte se infuzeaza in termos cu trei pahare de apa clocotita timp de 12 ore. Se bea cald cate 1/2 pahar de 6 ori pe zi inainte de masa si intre mese.
  • Coji de pepene verde (fara stratul tare din exterior, acesta se inlatura) se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar sau miere de albine si se pastreaza in frigider, in sticle de culoare inchisa. Cate o lingura de suc se bea impreuna cu ceai in timpul mesei. Reteta poate fi folosita in cazul pietrelor din bila.
  •  Despre puterile de vindecare ale brusturelui stie probabil toata lumea. in tratarea pietrelor se folosesc frunzele vezi sau uscate; 60 g de frunze se infuzeaza in termos cu 600 ml apa clocotita timp de patru ore. Se beau cate 200 ml de trei ori pe zi inainte de masa. Reteta propusa se foloseste si in cazurile de ulcer stomacal, ulcer duodenal, pietre la ficat.
  • 2 linguri radacina de pir (chir) tarator taiat marunt se lasa timp de opt ore (sau peste noapte) in 500 ml apa rece de izvor. Se bea cate un pahar de trei ori pe zi intre mese.
  • Pentru eliminarea nisipului se foloseste o metoda radicala: 10 lamai se spala bine cu apa fierbinte si se dau prin masina de tocat Se amesteca cu 2 litri de apa fiarta si racita, plus 2 linguri de glicerina si se lasa 30 minute intr-un loc cald. Se strecoara si se bea cate un pahar la fiecare 10 minute; tot amestecul trebuie baut in maxim doua ore. Dupa ce toata cantitatea s-a baut, pe rinichi se aplica o perna electrica fierbinte sau cateva sticle umplute cu apa fierbinte. in timp ce incepe eliminarea nisipului, uneori apar si dureri; de aceea se recomanda ca bolnavul sa stea intr-o cada cu apa fierbinte sau sa ia pastile NoSpa.
  • Scaiul este o buruiana de care nu se bucura lumea. Dar nu degeaba a aparut el in gradina Domnului. Este folosit in diferite afectiuni, mai ales pentru pietre la rinichi. 0 lingura de planta se pune intr-un pahar de apa fierbinte si se fierbe timp de un minut, apoi se infuzeaza 12 ore. Se bea cate o jumatate de pahar, de doua ori pe zi inainte de masa, timp de doua saptamani.

  •  O metoda mai puternica pentru eliminarea pietrelor. Se amesteca bine cate o lingurita de radacina de patrunjel, radacina de papadie, maces, porumbar, flori de morcov salbatic, galbenele, urzica si paie de secara, toate maruntite cat mai bine. Se toarna peste ele patru pahare cu apa si se fierb timp de 10 minute; se lasa acoperite pana la racire, apoi se strecoara. Se bea cate o jumatate de pahar cu 30 minute inainte de masa.

  •  Frunze tinere de brusture se spala, se usuca si se trec prin masina de tocat. Sucul se stoarce prin 2-3 straturi de tifon si se pastreaza intr-o sticla bine inchisa in frigider. Se bea strict dupa urmatoarea schema, timp de o luna. Prima si a doua zi se bea cate 1 lingurita de doua ori pe zi, a treia si a patra zi cate 1 lingurita de trei ori pe zi, in continuare cate 1 lingura de trei ori pe zi luata intre mese. Daca timp de o luna problema se rezolva doar partial, se repeta Tratamentul inca o data.

  •  

     Radacina de iarba mare se spala bine cu apa rece si se rade sau se toaca marunt; se amesteca bine 30 g radacina cu 2 linguri de zahar si 1 lingura de drojdie. Se toarna peste amestecul obtinut 3 litri apa calda si se lasa doua zile intr-un loc cald. Se bea cate 0,5 pahar de trei ori pe zi inainte de masa, pana se termina lichidul. Dupa o pauza de 20 zile cura se repeta.

  •  

    Nuci verzi tocate se amesteca cu o cantitate egala de zahar sau miere de albine si se lasa bine inchise intr-un loc fara lumina timp de o luna. Sucul obtinut se bea de trei ori pe zi inainte de masa.

  •  

     Un pumn flori de galbenele cu 700 ml alcool dublu rafinat se Iasa la macerat doua saptamani intr-un borcan invelit in tesatura de culoare neagra si la caldura (langa soba sau calorifer). Borcanul se agita zilnic. Alcoolul se strecoara prin tifon si florile se storc bine. Se bea cate o lingura cu 50 ml apa de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa.

  •  Pentru curatarea rinichilor se folosesc seminte de in. Un pahar de apa cu o lingurita de seminte se fierbe cinci minute pe un foc mic. Dupa racire se bea cate jumatate de pahar la fiecare doua ore timp de doua zile. inainte de consumare, fiertura se dilueaza cu apa fiarta.

  •  

    Pentru vindecarea pielonefritei se amesteca 10 linguri de miere de albine cu 5 linguri seminte de telina pisate. Amestecul se incalzeste pe aburi (bai marin) timp de 20 minute. Copii beau cate o lingurita cu 30 minute inainte de masa timp de o saptamana, iar adultii timp de o luna. Daca boala a capatat forma cronica, Tratamentul va dura mai mult timp.
    – in tratarea pielonefritei se mai folosesc si aplicatii cu argila amestecata cu otet de mere.Argila unsa pe o bucata de tesatura mai groasa se aplica pe regiunea rinichilor si se tine timp de sase ore, sapte zile la rand. in acelasi timp se tine o dieta alimentara, painea se inlocuieste cu mamaliga, se bea ceai din matase de porumb si din seminte de bostan.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close