Prevenirea şi combaterea osteoporozei prin tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prevenirea şi combaterea osteoporozei

     Când vine vorba despre această afecţiune, îmi aduc aminte de primul caz vindecat pe care l-am văzut. În cauză era d-na P., profesoară de pian a fetiţelor unui medic, care a fost martorul obiectiv al acestei reabilitări spectaculoase. La vârsta de 70 de ani, biata femeie ajunsese într-o situaţie critică, din cauza pierderilor masive de calciu, analizele arătând o reducere drastică a densităţii osoase în special în zona picioarelor, riscul unor

fracturi fiind foarte mare. La acestea se adăugau nişte dureri greu de suportat, dificultate în mişcare – pe timp de iarnă, practic deplasarea pe stradă îi era imposibilă – şi odepresie provocată de boală. Salvarea a venit într-un mod cu totul neaşteptat din partea unei… nonagenare cu convingeri naturiste extrem de bine înrădăcinate şi cu un tonus psihic care ar fi făcut invidios şi un tănăr.   Aceasta i-a impus pur şi simplu prietenei sale un regim pe bază de legume şi fructe crude, la care a adăugat căteva tratamente cu plante. În primele luni de tratament, rezultatele nu au fost extraordinare, ba chiar pacienta se simţea uşor slăbită din cauza alimentaţiei cu care nu era obişnuită. După 3 luni însă, durerile de picioare s-au redus, iar tonusul psihic i-a revenit. La jumătate de an, investigaţiile osteo-densimetrice au pus în evidenţă o îmbunătăţire evidentă a situaţiei, pentru ca după un an durerile să dispară complet, iar oasele să-şi redobândească aspectul normal. Mai mult, durerile reumatice s-au redus simţitor, în timp ce mobilitatea articulară s-a mărit, pielea şi-a recăpătat aspectul normal (petele senile au dispărut), memoria i s-a îmbunătăţit. Dar să vedem care au fost secretele tratamentului osteoporozei:

Alimentaţia în osteoporoză

    Această afecţiune apare pe fondul deficitului de hormon estrogen, hormon care nu mai este secretat în cantităţi suficiente de ovare, care la menopauză se atrofiază. În absenţa acestui hormon, la femei apar tulburări în asimilarea şi fixarea calciului, fapt ce duce cu timpul la slăbirea oaselor, care la investigaţiile radiologice arată nu ca o masă compactă, ci cu o anumită porozitate, de unde şi numele de osteoporoză. S-a arătat însă că acest deficit

de hormon estrogen poate fi compensat de o alimentaţie reântineritoare, menită să relanseze activitatea hormonală. În această alimentaţie este esenţială renunţarea la produsele toxice, iar aici, la loc de “frunte” se află carnea, zahărul şi alimentele cu aditivi sintetici. Trebuie preparată aşa numita hrană vie, pe bază de legume şi fructe proaspete, la care se adaugă cerealele nedecorticate, seminţele oleaginoase şi leguminoasele. Mai mult, printre alimentele reântineritoare sunt multe care conţin chiar acest hormon estrogen, în stare naturală. Iată câteva dintre ele:

– măslinele negre consumate ca atare şi uleiul din măsline, obţinut prin presare la rece . Se consumă din belşug, însă nepreparate termic (în salate).

– germenii de grâu – sunt o adevărată sursa de hormoni naturali. Se consumă 2-3 linguri pe stomacul gol, de obicei în combinaţie cu miere, pentru a le da un gust mai plăcut. Pentru persoanele care în timpul regimului cu multe crudităţi resimt acut senzaţia de foame este indicată şi adăugarea a câteva linguriţe de nucă rasă la germenii de grâu cu miere.

– lăptişorul de matcă – se iau 0,5-2 ml pe zi din acest produs apicol extrem de puternic. La magazinele apicole specializate acest produs se găseşte dizolvat în miere sau sub formă de drajeuri (aşa numitul lăptişor de matcă liofilizat). O cură cu lăptişor de matcă se ţine 2 săptămâni, după care se face o pauză de 4 săptămâni.

   Alte alimente esenţiale pentru relansarea activităţii hormonale sunt: rădăcina de ţelină crudă şi frunzele verzi de ţelină, soia boabe şi mai ales germenii de soia, fulgii de ovăz, miezul de nucă, seminţele de floarea-soarelui neprăjite, susanul pastă şi sub formă de seminţe neprăjite.



Tinctura de mărar (Un medicament redutabil în lupta cu osteoporoza)

   Seminţele şi florile unor plante aparent banale au nişte efecte hormonale care i-au uimit pur şi simplu pe oamenii de ştiinţă. Seminţele de ţelină, au un efect extraordinar de stimulare a glandelor sexuale şi suprarenale, în timp ce florile morcovului sunt un reglator

hipofizaro-gonadotrop excepţional. Seminţele de mărar au un efect estrogen redutabil. Despre tinctura de mărar am mai vorbit în paginile noastre, ea având efecte excepţionale şi în reglarea ciclului menstrual, dar şi în creşterea sânilor şi combaterea hirsutismului (creşterea anormală a părului, în anumite zone). Fără a avea un efect estrogen extrem de puternic, cum ar fi cel al rădăcinii de lemn dulce , tinctura de seminţe de mărar este foarte eficientă şi potrivită în tratamentul osteoporozei din mai multe motive:

– este foarte uşor de administrat şi este asimilată imediat de către organism.

– este tolerată şi în cazul persoanelor cu predispoziţie spre afecţiuni tumorale benigne sau maligne

– poate fi luată în cure de lungă durată, de ordinul lunilor – element extrem de important în tratamentul osteoporozei, care este de regulă de lungă durată.

Cum obţinem tinctura de mărar

   Tinctura se prepară din 20 linguri seminţe de mărar, care se amestecă cu jumătate litru de alcool alimentar de 70 grade, după care se lasă la macerat 8 zile şi se filtrează. Se trage în sticluţe mici, închise la culoare.

Cum se administrează tinctura de mărar

   Se ia 1 linguriţă tinctură dizolvată în jumătate de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul durează minimum 6 luni.





PREVENIREA CANCERULUI

    Conform statisticilor OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), alături de bolile cardiovasculare, cancerul mamar şi cel cu localizare genitală sunt principalii inamici ai sănătăţii pentru femeile ajunse la vârsta a treia. În ultimele 2 decenii, aceste forme de cancer au ajuns o adevărată obsesie, multe femei recurgând în disperare de cauză la pilulele cu hormoni. Problema a fost că aceste pilule nu au avut nici pe departe efectul scontat, ci uneori chiar unul advers… Care ar fi atunci alternativa naturală la aceste pilule?

Raspunsul s-ar putea să fie contrariant, dar este singurul valabil: un stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Şi pentru a clarifica această sintagmă, vom defini în continuare cele 7 puncte care traşează un stil de viaţă sănătos şi echilibrat:

  1. Renunţaţi la cele două vicii majore: fumatul şi alcoolul. De ce este pus pe primul loc acest îndemn? Pentru că, mai ales la această vârstă, se achită “notele de plată” pentru aceşti doi inamici ai sănătăţii, prea puţin luaţi în serios. Studiile arată, că la femeile care fumează, riscul cancerului mamar creşte cu 400%, iar al celui uterin cu aproape 300%. Cât despre alcool, el este între altele marele inamic al sistemului imunitar, chiar şi dozele mici, dar repetate, de alcool diminuând eficacitatea acestuia. Or, cele aproape 1000 de celule canceroase care se află în fiecare clipă în organismul oricărei fiinţe umane nu pot fi ţinute sub control decât în condiţiile în care sistemul imunitar funcţionează perfect.
  2. Faceţi controale periodice la medic. Un control o dată la 12 luni la medicul de familie, care să vă dea atunci când este cazul o trimitere spre instituţiile specializate, este absolut necesar pentru femeile care au depăşit pragul vârstei de 50 ani. Solicitaţi, consultul,imediat ce aţi remarcat una sau mai multe simptome de genul: sângerări ale organelor genitale,

apariţia în zona sânului a unor formaţiuni (dureroase sau nu), scăderea în greutate nejustificată, senzaţia de oboseală fără motiv aparent, umflarea ganglionilor. La boala canceroasă tratată prin mijloace clasice sau naturiste în faza incipientă şansele de vindecare se măresc cu un ordin de mărime impresionantă faţă de persoanele care ajung la tratament în fazele avansate.



  1. Asiguraţi-vă o funcţionare perfectă a colonului. În ultimele decenii, au făcut o mare vâlvă terapiile de vindecare a cancerului care se bazează pe curăţarea intestinului gros. Fie că este vorba de clismele cu cafea ale regretatului doctor Gerson din SUA, despre cura de

purificare a colonului practicată de dr. Bernard Jensen şi prof. univ. John Harvey Kellog de la Battle Creek Sanitarium din SUA sau de clismele cu muşeţel din faimosul regim BG 1 al regretatului terapeut român Valeriu Popa, principiul acestor metode este acelaşi: asiguraţi o evacuare perfectă a toxinelor pentru a menţine sau a redobândi sănătatea organismului. Toate persoanele care nu au o evacuare (un scaun) la 24 de ore, au nevoie de un tratament pentru remedierea acestei situaţii. În magazinele de tip Plafar se găsesc nenumărate compoziţii de ceaiuri laxative, care pot fi folosite cu succes pentru ameliorarea acestei

deficienţe. Pentru cazurile în care remediile clasice nu dau rezultatele scontate sau nu sunt bine tolerate, am oferit o alternativă: tinctura de fructe de soc , care are un efect blând şi puternic în acelaşi timp. Găsiţi această tinctură împreună cu modul de administrare la Plafarurile şi la magazinele naturiste din ţară.

  1. Beneficiaţi de efectele cu totul speciale ale postului. În urmă cu mulţi ani, când mi-am început ucenicia în medicina naturistă, am întâlnit un caz care m-a impresionat în mod deosebit şi în urma căruia am rămas cu 2 învăţături extrem de importante. Era vorba despre o doamnă în vârstă de 70 ani care mi-a povestit incredibila sa “aventură medicală”, pe care v-o redau la persoana întâi, aşa cum am auzit-o atunci:

         “Aveam 50 ani când mi s-a depistat un cancer la sân. Mi s-a propus amputarea şi am acceptat fără să ezit. Din păcate, la câteva săptămâni după amputare, ganglionii au început să mi se umfle şi o nouă formaţiune tumorală a început să se dezvolte. Am mers atunci la d-l Valeriu Popa, care mi-a recomandat imediat postul negru de 60 zile, cu apă distilată. Am ţinut acest post incredibil de lung, trecând prin încercări din cele mai grele, dar până la

urmă am rezistat, iar boala a fost stopată ca prin farmec. Am trecut la un regim vegetarian pe care l-am păstrat vreme de câţiva ani şi pe care l-am întrerupt, în ciuda avertismentelor primite de la d-l Valeriu Popa. Urmarea: în câteva săptămâni, cancerul a recidivat, trebuind să mai suport o intervenţie chirurgicală, după care am ţinut un nou post negru cu apă distilată, 40 de zile. Am trecut din nou la un regim vegetarian şi m-am simţit bine până când am început să consum din nou nu carne, ci doar ciorbă şi sosuri în care fiersese

carnea. Din nou mi s-a declanşat cancerul, pe care l-am stăvilit cu alte 20 zile de post negru, pe care l-am ţinut cu greu, pentru că deja eram foarte slăbită. Acum am înţeles în sfârşit cât de dăunătoare este carnea pentru sănătatea mea, chiar dacă mi-e poftă de ea în continuare. Doar Dumnezeu şi d-l Valeriu Popa mi-au dat tăria să trec prin toate aceste încercări…” Anii au trecut, doamna care mi-a dat această învăţătură s-a stins de bătrâneţe, la rândul său, d-l Valeriu Popa a trecut în nefiinţă, însă acest exemplu ilustrează extrem de bine respectarea a două principii:

  Primul se referă la valoarea excepţională a postului, în special a celui negru, care favorizeazţ nişte procese de reechilibrare organică şi de vindecare cu adevărat excepţionale. Îndemnul ar fi aşadar să fie ţinut post negru o zi pe săptămână, chiar de către persoanele care nu au afecţiuni grave, această terapie având efecte de prevenire cu adevărat valoroase.

   În al doilea rând, este vorba despre valoarea alimentaţiei lacto-vegetariene, care – aşa cum reiese din întreg acest grupaj dedicat problemelor vârstei a treia – este un adevărat elixir.



  1. Adoptaţi o alimentaţie sănătoasă. Practic, nici nu mai este necesară reluarea orientărilor în alimentaţie, care au fost suficient de mult detaliate, atât în indicaţiile de la tratamentul osteoporozei, cât şi în cele de la tratamentul celorlalte tulburări ale menopauzei. Singurul

element care trebuie punctat este extraordinara importanţă a renunţării la carne şi la celelalte produse toxice pentru profilaxia şi combaterea cancerului.

  1. Faceţi cure periodice de dezintoxicare,sunt una dintre armele redutabile pe care natura ni le-a pus la dispoziţie pentru lupta cu bolile de tot felul. Mai ales pentru omul modern, aceste cure sunt nu un lux, ci o necesitate, poluarea din aer, apă, alimentaţie obligandu-ne să ne despovărăm periodic organismul de toxine În perioada de toamnă, consumul a 1-2

kg struguri pe zi, a unui pahar de suc de morcov cu pătrunjel înainte de fiecare masă, a salatelor de varză, ţelină sau ridichi este un mijloc pe cât de simplu, pe atât de eficient de dezintoxicare înainte de venirea iernii. De-a lungul timpului, în paginile noastre am inclus, şi vom include şi pe viitor, mijloacele de purificare şi regenerare a organismului specifice fiecărui anotimp şi fiecărei perioade a anului.

  1. Asiguraţi-vă “supape” pentru stres. Este un imperativ pe care oamenii de ştiinţă îl iau tot mai mult în serios, deşi omului zilelor noastre îi este încă greu să creadă că angoasa, iritarea, mânia, depresia, anxietatea sunt mai periculoase, adesea, decât razele ultraviolete nefiltrate prin pătura de ozon sau decâ deşurile radioactive îprăştiate în atmosferă de industria nucleară. Deşi pot părea banale, prea simple şi prea accesibile, mersul regulat

în natură, bucuria apropierii de cei dragi, rugăciunea, tăcerea, scurtele perioade de izolare, faptele caritabile făcute din suflet sunt un sprijin real pentru combaterea acestei boli atât de complexe, care este cancerul. Se pare că nu razele cu cobalt, citostaticele sau alte pilule minune vor fi remediul magic pentru combaterea cumplitei maladii, ci echilibrul sufletesc, asociat unui mod de viaţă sănătos. Iar dacă vă îndoiţi încă de acest lucru, vă recomandăm să recitiţi materialul învecinat.

 

Osteoporoza frunzele de mărar adăugate în salatele de crudităţi produc în timp ameliorări miraculoase ale acestei afecţiuni. Efectul este mult mai puternic dacă veţi bea vreme de o săptămână pe lună preparatul obţinut prin macerarea peste noapte a unei inflorescenţe de mărar cu tot cu seminţe, zdrobită, într-o cană de apă.                   

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close