Prospect Accupro 5 10 20 mg- HTA si Insuficienta Cardiaca

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Accupro 5 mg; 10 mg ; 20 mg comprimate filmate

1. Ce este Accupro şi pentru ce se utilizează

Accupro este folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale şi adjuvant în tratamentul insuficienţei cardiace   congestive.

Accupro face parte din grupa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei.

2. Înainte să luaţi Accupro

Nu luaţi Accupro în următoarele cazuri:

dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la quinapril sau substanţe înrudite (alţi IECA) sau la oricare dintre celelalte componente ale quinapril;

dacă aveţi antecedente de angioedem (de ex. apărut în urma unor tratamente anterioare cu inhibitori ai enzimei de conversie). Nu a fost evaluată sensibilitatea încrucişată cu alţi inhibitori ai enzimei de conversie;

dacă aveţi angioedem ereditar sau idiopatic;

dacă sunteţi însărcinată în mai mult de 3 luni (De asemenea este mai bine să evitaţi Accupro la începutul sarcinii) (vezi pct. 4.6 „Sarcina şi alăptarea”).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Accupro

dacă efectuaţi sau trebuie să efectuaţi o cură de desensibilizare, şi anume pentru a reduce reacţiile la înţepăturile de albine sau de viespi;

dacă sunteţi tratat sau pe cale de a fi tratat prin afereza lipoproteinelor cu densitate mică (înlăturarea colesterolului din sânge prin anumite aparate);

–  dacă suferiţi de boli de rinichi sau dacă utilizaţi un aparat de hemodializă (un rinichi artificial);

–  dacă suferiţi de boli de ficat;

–  dacă suferiţi de boli de inimă;

–  dacă suferiţi de o boală vasculară de colagen (depozite de colagen în vasele de sânge);

–  dacă aveţi diabet;

Accupro in sarcina

trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă bănuiţi că sunteţi (sau veţi rămâne) însărcinată.

Accupro nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie luat dacă sunteţi însărcinată în mai mult de 3 luni deoarece acesta poate dăuna grav sănătăţii copilului dumneavoastră dacă este utilizat la această etapă a sarcinii (vezi secţiunea referitoare la Sarcină);

dacă sunteţi planificat pentru operaţii, inclusiv la stomatolog. Dacă vă aflaţi în tratament cu Accupro, trebuie să informaţi medicul, deoarece cel mai probabil veţi fi anesteziat, ceea ce este important pentru tensiunea arterială;

aţi avut de curând diaree, vărsături, transpiraţii exagerate sau aţi suferit de alte afecţiuni cu pierderi importante de lichide din corp; medicul vă va sfătui să beţi lichide în cantităţi adecvate în timpul tratamentului cu Accupro.

Folosirea altor medicamente cu Accupro

Unele medicamente, atunci când sunt luate în acelaşi timp cu Accupro, pot influenţa modul în care Accupro acţionează, sau Accupro poate influenţa modul în care aceste medicamente acţionează. Spuneţi medicului dacă sunteţi în tratament cu oricare dintre medicamentele următoare:

Tetracicline;

Litiu;

Medicamente ce conţin aur (de exemplu autoriomalat de sodiu);

–  Medicamente cu adaos de potasiu (înlocuitori pentru sarea de bucătărie, cu conţinut în potasiu);

Diuretice (medicamente care stimulează urinarea), mai ales spironolactonă, triamteren sau amilorid;

Alte medicamente împotriva hipertensiunii arteriale;

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;

Procainamidă (utilizat pentru corectarea bătăilor neregulate ale inimii), medicamente citostatice (terapie pentru cancer), imunosupresoare (pentru tratamentul bolilor autoimune, de exemplu boala Chron şi artrita reumatoidă), allopurinol (pentru tratamentul gutei cronice);

Antiacide (pentru ingestie sau arsuri în capul pieptului);

Medicamente care au un efect sedativ. Sunt incluse băuturi alcoolice şi medicamente pentru dormit;

Medicamente antidiabetice (insulină sau antidiabetice orale);Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Folosirea Accupro împreună cu alimente şi băuturi

Accupro poate fi administrat indiferent de orarul meselor.

Folosirea Accupro in sarcina şi alăptare

Sarcina

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă bănuiţi că sunteţi (sau veţi rămâne) însărcinată. În mod normal medicul dumneavoastră vă va recomanda să întrerupeţi tratamentul cu Accupro înainte să rămâneţi însărcinată sau imediat ce aţi aflat că sunteţi însărcinată şi vă va recomanda un alt medicament în locul Accupro.

Accupro nu este recomandat în timpul sarcinii şi nu trebuie luat dacă sunteţi însărcinată în mai mult de 3 luni deoarece acesta poate dăuna grav sănătăţii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de-a treia lună de sarcină.

Alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau dacă vă pregătiţi să alăptaţi. În timp ce luaţi Accupro nu este recomandată alăptarea nou-născuţilor (primele câteva săptămâni după naştere) şi în special a prematurilor.

In cazul sugarilor, medicul dumneavoastră trebuie să vă sfătuiască cu privire la beneficiile şi riscurile tratamentului cu Accupro în timp ce alăptaţi, în comparaţie cu alte tratamente.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje dacă aveţi ameţeli. Acest efect nedorit poate apărea mai ales la începutul tratamentului cu Accupro.

Informaţii importante privind unele componente ale Accupro

Comprimatele conţin stearat de magneziu. Acesta poate încetini absorbţia unor medicamente, cum sunt tetraciclinele (antibiotice).

Deoarece medicamentul conţine lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, deficit de lactază Lapp sau malabsorbţie de glucoză-galactoză.

carte-reduceti-tensiunea-arteriala-fara-medicamenteAfla pretul acum3.  Cum să luaţi Accupro

Luaţi întotdeauna Accupro exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă aveţi impresia că Accupro acţionează slab sau prea puternic, informaţi medicul sau farmacistul.

Comprimatele pot fi luate o dată sau de două ori pe zi. Tratamentul începe cu o doză mică, care poate fi mărită, dacă medicul consideră necesar, până ce se obţine efectul dorit.

Se recomandă administrarea comprimatelor la aceleaşi ore din zi, în mod regulat. Comprimatele se înghit cu o cantitate suficientă de apă.

Hipertensiune arterială

Doza iniţială este, de obicei, de 10 mg, putând apoi fi crescută la 20-40 mg pe zi. De obicei, doza nu va fi crescută mai repede de o lună. Dacă este necesar, medicul poate prescrie până la maximum 80 mg pe zi.

Dacă deja vă aflaţi în tratament cu un diuretic, medicul poate recomanda o doză iniţială de 5 mg, care poate fi apoi crescută treptat.

Insuficienţă cardiacă congestivă

Accupro se administrează în acelaşi timp cu un diuretic sau/şi un glicozid cardiac, iar doza iniţială este de 5 mg, o dată sau de două ori pe zi. Această doză poate fi apoi crescută la 10-40 mg pe zi, luate o dată sau împărţite în două prize.

Urmaţi cu stricteţe indicaţiile medicului şi nu schimbaţi niciodată dozele din proprie iniţiativă.

Boli de rinichi

Dacă suferiţi de boli de rinichi, medicul poate să vă recomande doze mai mici.

Vârstnici

Nu este necesară modificarea dozelor.

Copii

Accupro nu este indicat copiilor.

Dacă aţi luat mai mult Accupro decât trebuie

Dacă luaţi prea multe comprimate poate fi periculos, tensiunea arterială putând scădea prea mult. Anunţaţi
medicul sau adresaţi-vă imediat celui mai apropiat spital.


Dacă aţi uitat să luaţi Accupro

Nu vă îngrijoraţi. Luaţi următorul comprimat imediat ce vă amintiţi; dacă este momentul următoarei doze,
luaţi doar această doză; nu luaţi o doză dublă pentru a recupera doza uitată.

4. Reacţii adverse posibile date de Accupro

Ca toate medicamentele, Accupro poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

încetaţi să mai luaţi Accupro şi chemaţi imediat o ambulanţă dacă resimţiţi vreuna din simptomele menţionate mai jos. Deşi sunt foarte rare, acestea pot fi foarte grave.

•          Umflarea feţei, limbii şi a gâtului care poate determina probleme grave de respiraţie (angioedem);

•          Dureri abdominale severe care vă provoacă vărsături (angioedem intestinal);

•          Infarct miocardic, creşterea ritmului bătăilor inimii;

•          Slabiciune a braţelor, picioarelor sau probleme de vorbire ce pot fi simptomele unui posibil accident vascular cerebral;

•          Erupţie intensă trecătoare pe piele inclusiv blânde, mâncărimea, băşicarea, descuamarea şi umflarea pielii, inflamarea membranelor mucoase (sindrom Stevens Johnson);

•          Reacţii alergice severe (anafilactoide) la acest medicament.

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă resimţiţi vreuna din reacţiile de mai jos după ce luaţi acest medicament. Deşi sunt foarte rare, aceste simptome pot fi grave.

•          Senzaţie de leşin, în special atunci când staţi în picioare. Aceasta poate să însemne că tensiunea dumneavoastră arterială este prea mică (hipotensiune). Este mai probabil ca această reacţie să apară dacă aţi luat diuretice (medicamente pentru eliminarea apei), alte medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale împreună cu Accupro, alcool sau dacă sunteţi deshidratat sau faceţi dializă. Dacă vă simţiţi ameţit sau daca aveţi senzaţie de leşin, întindeţi-vă până când această senzaţie dispare;

•          Durere în gât severă sau ulceraţii bucale severe, în special dacă aveţi probleme cu rinichii sau o boală vasculară de colagen. Aceasta poate să însemne că nu aveţi un număr suficient de anumite celule albe ale sângeului (neutropenie/agranulocitoză), ce poate determina un risc crescut de infecţie
sau febră;

•          Dureri în piept, senzaţie de gheară în piept, scurtarea respiraţiei, şuierături sau probleme de respiraţie, ritm neregulat al inimii sau bătăi prea puternice al inimii (palpitaţii);

•          Dureri abdominale şi de spate severe însoţite de o stare de rău avansată (pancreatită);

•          îngălbenirea pielii şi a ochilor (icter).

Reacţiile adverse frecvente care pot afecta mai mult de 1 persoană din 100 sunt prezentate mai jos:

Durere de cap, ameţeli, senzaţie de înţepături sau furnicături (parestezie), greaţă şi/sau vărsături, diaree, dureri abdominale, tulburări de digestie, dureri de spate, dureri musculare, dureri în piept, oboseală, astenie, tuse, dureri în gât, nas înfundat şi/sau care curge (rinită), strănut, dificulăţi de respiraţie, insomnie, tensiune arterială mică (hipotensiune), valori crescute ale creatininei şi ureei în sânge, valori crescute de potasiu în sânge.

Reacţiile adverse mai puţin frecvente care pot afecta mai mult de 1 persoană din 1000 sunt prezentate mai jos:

Depresie, nervozitate, confuzie, somnolenţă, scăderea temporară a fluxului de sânge în anumite părţi ale creierului, ochi leneş, zgomote în urechi, vertij, bătăi neregulate sau creşterea frecvenţei bătăilor inimii, angină pectorală, infarct miocardic, dilatarea vaselor de sânge, inflamaţia sinusurilor (sinuzită), infecţii alte tractului respirator superior, bronşită, uscăciunea gurii sau a gâtului, acumularea de gaze la nivelul intestinelor, mâncărimi, erupţie trecătoare pe piele, transpiraţie excesivă, reacţii alergice (umflarea feţei, limbii sau gâtului, cu tulburări de respiraţie), probleme de rinichi, infecţie urinară, proteine în urină, febră, umflarea membrelor sau umflarea generalizată a corpului (edem generalizat).

Reacţiile adverse rare care pot afecta mai puţin de 1 persoană din 1000 sunt prezentate mai jos:

Tulburări de echilibru, leşin, un anumit tip de pneumonie numită Pneumonie Eozinofilică, modificarea gustului, constipaţie, inflamarea limbii, urticarie, reacţii severe ale pielii (eritem polimorf, pemfigus).

Reacţiile adverse foarte rare care pot afecta mai puţin de 1 persoană din 10000 sunt prezentate mai jos:

Vedere înceţoşată, blocarea sistemului digestiv, umflarea mucoasei intestinale (angioedem intestinal), înroşirea pielii sau alte afecţiuni ale pielii.

Alte reacţii raportate în experienţa după punerea pe piaţă includ: scăderea numărului de celule albe din sânge, ceea ce duce la infecţii (neutropenie/agranulocitoză), anemie, scăderea numărului de trombocite, valori scăzute ale hemoglobinei, valori scăzute ale hematocritului, valori crescute ale enzimelor hepatice, valori crescute ale bilirubinei serice,

Reacţii alergice grave care pot include: dificultăţi de respiraţie şi reacţii severe la nivelul pielii, ameţeală şi slăbiciune la ridicarea din poziţia şezând sau culcat, accident cerebrovascular, îngustarea căilor respiratorii la nivelul plamânilor (bronhospasm), inflamarea pancreasului (pancreatită), icter, hepatită, inflamarea membranelor mucoase (sindrom Stevens Johnson), descuamarea pielii, căderea părului, sensibilitate crescută a pielii la lumina solară.

Modificările de la nivelul pielii pot fi însoţite de febră, dureri musculare şi ale articulaţiilor, inflamarea vaselor de sânge şi ale anumitor ţesuturi şi anumite modificări ale valorilor rezultatelor de laborator.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Accupro

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.Nu utilizaţi Accupro după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Accupro:

Accupro 5 mg comprimate filmate:

Substanţa activă este quinapril sub formă de clorhidrat de quinapril. Fiecare comprimat filmat conţine quinapril 5 mg sub formă de clorhidrat de quinapril 5,416 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză, carbonat de magneziu greu, gelatină, crospovidonă, stearat de magneziu, film: Opadry White OY-S-7331 (hidroxipropilmetilceluloză, hidroxipropilceluloză, dioxid de titan (E 171), Macrogol 400, ceară Candelilla).

Accupro 10 mg comprimate filmate:

Substanţa activă este quinapril sub formă de clorhidrat de quinapril. Fiecare comprimat filmat conţine quinapril 10 mg sub formă de clorhidrat de quinapril 10,832 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, carbonat de magneziu greu, gelatină, crospovidonă, stearat de magneziu, film: Opadry White OY-S-7331 hipromeloză, hidroxipropilceluloză, dioxid de titan (E171), Macrogol 400, ceară Candelilla).

Accupro 20 mg comprimate filmate :

Substanţa activă este quinapril sub formă de clorhidrat de quinapril. Fiecare comprimat filmat conţine quinapril 20 mg sub formă de clorhidrat de quinapril 21,664 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu : lactoză monohidrat, carbonat de magneziu greu, gelatină, crospovidonă, stearat de magneziu, film: Opadry White OY-S-7331 (hidroxipropilmetilceluloză, hidroxipropilceluloză, dioxid de titan (E 171), Macrogol 400, ceară Candelilla).

Cum arată Accupro şi conţinutul ambalajului

Accupro 5 mg comprimate filmate

Comprimate filmate ovale, biconvexe, albe, prevăzute cu o linie mediană pe ambele feţe şi inscripţionate „5” pe ambele feţe aşezate în diagonală.

Accupro 10 mg comprimate filmate

Comprimate filmate triunghiulare, biconvexe, albe, prevăzute cu o linie mediană pe ambele feţe şi inscripţionate „10” pe una dintre feţe.

Accupro 20 mg comprimate filmate:

Comprimate filmate rotunde, biconvexe, albe, prevăzute cu o linie mediană pe ambele feţe şi inscripţionate “20” pe una din feţe.

Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.

Accupro este disponibil în cutii cu 3 blistere a câte 10 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Pfizer Europe MA EEIG,

Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT13 9NJ
Marea Britanie

Fabricantul

Pfizer Manufacturing Deutschland
Betriebsstatte Freiburg,

Mooswaldallee 1, 79090 Freiburg
Germania

Acest prospect Accupro a fost aprobat în August 2012.Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Accupro înainte de a începe să luaţi acest medicament.

– Păstraţi acest prospect Accupro . S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect Accupro , vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Medicamentul Accupro 20mg conține substanța quinapril și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) C09AA06 este Sistemul cardiovascular | Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei.

 

Date generale despre Accupro 20mg PFIZER

Substanța: quinapril

Data ultimei liste de medicamente: 01-03-2022

Codul comercial: W41466001

Concentrație: 20mg

Forma farmaceutică: COMPRIMATE FILMATE

Cantitate: 30

Prezentare produs: cutie x3 blist al/pa-al-pvc x10 compr film

Tip produs: original

Restricții eliberare rețetă: P-6L – Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care nu se reține în farmacie (se poate reînnoi); prescripția medicală poate fi folosită timp de 6 luni din momentul eliberării.

7. Inlocuitori Accupro cu alte medicamente cu aceeasi substanța activă quinaprilum:

  • Pulsaren 5 mg, comprimate filmate
  • Quinaran 20 mg, comprimate filmate
  • Aquiril 10 mg, comprimate filmate

8. Tratament Naturist ajutator pentru hipertensivi

Ceai hipertensiune si oscilatia tensiuniicumpara acum 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close