Prospect Alasod 600
Ce este Alasod 600 si pentru ce se utilizeaza?
Indicatii terapeutice:
- Sindroame canaliculare: sindromul de tunel carpian și sindrom de tarsian, compresia nervului ulnar la cot;
- radiculopatie senzoriala și motorie: sciatica, cruralgia, cervicobrachialgia, hernie de disc;
- Neuropatii periferice de origine diferită: toxic, metabolic, viral, ischemic.
- diabet
Alasod 600 este un supliment alimentar antioxidant pe bază Acid Alfa-lipoic și superoxid dismutaza (SOD), care se propune ca un adjuvant valoros în situații de stres oxidativ, cum ar fi din cauza creșterii radicalilor liberi și în cazul troficii alterată nervos.
Integratorul Alasod 600 este deosebit de potrivit pentru toți acei oameni care au nevoie pentru a contracara acțiunea radicalilor liberi și peroxidarea consecutivă a constituenților lipidice ale membranelor celulare si mitocondriale prin exploatarea activității acidului alfa-lipoic, o substanță prezentă în Natură cu activitate antioxidantă puternică.
Cum funcționează actiunea antioxidantă Alasod 600?
Acțiune Alasod – antioxidant
Alasod 600 este un integrator care funcționează datorită prezenței substanțelor naturale, care să asigure un proces de contrast corect pentru formarea de radicali liberi.
Acidul Alfa-lipoic (ALA), este o substanță produsă de organismul uman și asumabile prin dieta. Cunoscut pentru activitatea sa coenzima documentată a metabolismului celular, funcționează și promovează ciclurile metabolice importante care vizează producția de ATP.
Este printre cei mai puternici antioxidanti fiziologici, antioxidant care desfășoară o acțiune protectoare asupra membranelor celulare și asupra proteinelor mitocondriale și ADN-ul.
Neutralizează acțiunea radicalilor liberi, responsabilă de procesele de îmbătrânire și de scăderea funcției țesutului. Promovează regenerarea altor antioxidanți endogeni, cum ar fi vitamina E, vitamina C și glutationul;
Superoxid dismutaza (SOD), are un rol central în procesele antioxidante, in prevenirea formarii de radicali liberi în special speciile reactive de oxigen (ROS). SOD este primul sistem de apărare împotriva daunelor cauzate de ROS din care pericolul este de a deteriora componentele celulare importante (lipide, proteine, ADN).
Prezența simultană a Acid Alfa-Lipoic (ALA) și superoxid dismutază (SOD) permite o dublă acțiune, în mecanismele antioxidantii organismului: SOD previne formarea radicalilor liberi și ALA favorizează îndepărtarea radicalilor formați.
Ingrediente și compoziție
- Acidul alfa-lipoic (acidul tiotic); Agenți de încărcare: fosfat de calciu, celuloză microcristalină;
- Antiaglomeranți: dioxid de siliciu, stearat de magneziu, croscarameloză sodică, polivinilpolipirolidonă, talc; maltodextrină;
- Stabilizator: polivinilpirolidonă;
- Agenți de acoperire: Hidroxipropilmetilceluloză, Acid stearic;
- Emulsifiant: lecitină din soia;
- Extract de pepene galben (Cucumis apple L., fruct) în ulei de palmier hidrogenat cu sodiu;
- Coloranți: E101, E171.
Informații nutriționale pentru 1 comprimat:
- acid alfa-lipoic 600mg;
- Extract de pepene galben 10mg egal cu SOD 140UI.
Compozitie/comprimat:
Acid alfa-lipoic – 600 mg
Extract de pepene galben 10 mg
SOD – 140 UI
Vitamina E – 7.5 mg
Seleniu – 25 mcg
Mod de administrare:
1 comprimat pe zi.
Cum să utilizați și Doze admise
Este recomandat să luați un comprimat de Alasod 600 pe zi, de preferință în timpul mesei. Nu depășiți dozele recomandate pentru administrarea zilnică.
Avertismente și contraindicații
Nu depășiți doza zilnică recomandată. Suplimentele nu trebuie considerate ca substitute pentru o dietă variată. Nu lăsați la îndemâna copiilor sub 3 ani.
Produse Similare si inlocuitoare
Cum tratam Neuropatia Periferica?
Neuropatia periferica este o afectiune care duce la distrugerea nervilor. Astfel, in functie de nervul bolnav, poate fi afectata miscarea, functia organelor sau simturile.
Care sunt simptomele neuropatiei periferice?
Cele mai comune simptome specifice neuropatiei periferice includ:
- Amorteala sau furnicaturi, in special la nivelul mainilor sau picioarelor.
Durere sau crampe.
Durerea este prezenta tot la maini si picioare.
Sensibilitate la atingere sau temperatura.
Pierderea reflexelor.Slabiciune, mai ales la picioare sau maini.
Pierderea echilibrului, in special in intuneric.
Ameteli, mai ales la ridicarea din pat sau din scaun.
Disfunctie sexuala.
Care sunt cauzele aparitiei neuropatiei periferice?
Neuropatia periferica poate fi cauzata de:
- Diabet
- Traumatisme cu afectarea maduvei.
- Herie de disc
- Cancer
- Expunere la metale toxice
- Deficiente de vitamine si minerale.In 1966 Cooke W.T (1) a publicat un studiu conform caruia au fost evaluati 16 pacienti adulti cu tulburari neurologice asociate cu boala celiaca. Aceasta a fost o prima evaluare a subiectilor dupa ce au fost introduse criteriile de diagnostic pentru boala celiaca.
Astfel 10 dintre acesti pacienti au avut o neuropatie periferica severa. Toti cei 16 pacienti au prezentat dovezi de sindrom de malabsorbtie severa evidentiata de anemie si deficiente de vitamine precum si o scadere in greutate accentuata.
S-a demonstrat ca glutenul poate fi o cauza a aparitiei neuropatiei periferice.
Exista o gama larga de mecanisme asociate cu neurotoxicitatea glutenului. Glutenul actioneaza asupra creierului ca un drog prin prezenta peptidelor opioide farmacologic active din grau, inclusiv patru exorfine si gliadorphina. O alta actiune nociva este capacitatea glutenului de a limita fluxul sanguin la cortexul frontal.
Dr. Hadjivassilliou, profesor de Neurologie la Spitalul Universitar – NHS Foundation Trust si lector onorific la Universitatea din Sheffield din Regatul Unit, alaturi de colegii sai, a publicat un studiu(2) privind efectele nocive ale glutenului asupra nervilor. Studiul face legatura dintre deteriorarea legaturilor nervoase care pot duce la amorteala si furnicaturi ale mainilor si picioarelor, senzatii de arsura, echilibru slab si ameteala si expunerea la gluten.
Se poate vindeca neuropatia periferica? In ce consta tratamentul?
Scopul tratamentului neuropatiei periferice este acela de a gestiona cat mai bine simptomele acesteia in special durerea. Este cunoscut faptul ca intoleranta la gluten respectiv boala celiaca determina aparitia unor deficiente de vitamine si minerale in organism.
Deficientele vitaminice pot determina aparitia neuropatiei. Astfel, lipsa vitaminelor B1 si B12 poate duce la afectarea nervilor. Vitamina B12 este importanta in procesul de producere a mielinei. Mielina este un strat protector din jurul nervilor.
Fara teaca de mielina, functia nervului se deterioreaza si neuropatia se poate instala. Deficitul de vitamina B1 duce la o boala numita Beri Beri. Aceasta afectiune cauzeaza leziuni neurologice si se manifesta ca neuropatie periferica.
Ce recomanda medicii?
1. In cazul pacientilor cu neuropatie periferica, se recomanda un screening pentru determinarea cauzelor aparitiei simptomelor. Daca pacientul are boala celiaca atunci un prim pas spre imbunatatirea starii de sanatate este adoptarea dietei fara gluten. Acest fapt a fost dovedit si la persoanele participante la studiul condus de Dr. Hadjivassilliou. Trecerea la dieta fara gluten a condus la stabilizarea neuropatiei periferice pentru multi dintre acesti pacienti.
2. Dieta fara gluten trebuie sa fie insotita de suplimente cu vitamina B1, B12,B6, D3, E, magneziu, calciu.
3. Recuperarea mai poate fi ajutata o alimentatie bogata in tiamina, proteine si antioxidanti. Se pot consuma: peste, nuci Macadamia, seminte de floarea soarelui, mazare, asparagus, fasole uscata, sa.
4. Controlarea si corectarea conditiilor care contribuie la aparitia simptomelor, cum ar fi diabetul sau hipotiroidismul
5. Terapie fizica si ocupationala.
6. Terapii alternative ca: -Tense adica stimularea electrica transcutanata a nervilor (cam 30 de minute/zi timp de 1 luna)
Se recomanda efectuarea mai multor sedinte pana in momentul in care se observa o imbunatatire a starii de sanatate.
-Fizioterapie. In cazul in care muschii sunt slabiti aceasta poate imbunatatii mobilitatea bolnavilor.
Neuropatia periferica poate afecta viata si activitatile de zi cu zi ale celor care sufera de aceasta boala. Oare ce se poate face in privinta asta?. Durerile pot fi de la intensitate medie pana la dureri de intensitate severa. Respectand tratamentul indicat de medic se observa ca durerea se va atenua considerabil.