Prospect Algocalmin – Durere Febra Colici

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cel mai la indemana medicament pentru dureri acute sau cronice, dureri tumorale,dureri post-operatorii este Algocalmin, si chiar pentru combaterea febrei.

PROSPECT ALGOCALMIN pentru dureri si febra

INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

ALGOCALMIN  500 mg, comprimate

Metamizol sodic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Algocalmin cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi, -întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

-Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

-Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Algocalmin 500 ProspectAlgocalmin 500 Prospect

în acest prospect găsiţi:

Algocalmin 500 mg

1.Ce este Algocalmin şi pentru ce se utilizează

2.înainte să utilizaţi Algocalmin

3.Cum să utilizaţi Algocalmin

4.Reacţii adverse posibile

5.Cum se păstrează Algocalmin

6.Informaţii suplimentare

1 .CE ESTE ALGOCALMIN Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Algocalmin aparţine grupei de medicamente cunoscută sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene. El ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră.

Algocalmin se utilizează în:

-dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici; dureri de cauză tumorală; alte dureri severe acute sau cronice, atunci când alte mijloace terapeutice nu sunt indicate.-combaterea febrei, atunci când aceasta nu răspunde la alt tratament.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ALGOCALMIN

Nu utilizaţi Algocalmin

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la metamizol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

-dacă aveţi:

•antecedente alergice la derivaţii de pirazol, intoleranţă la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS);

•afecţiuni ale măduvei hematopoietice;

•antecedente deagranulocitoză;

•deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază, porfirie hepatică acută.

-dacă sunteţi în primul sau în ultimul trimestru de sarcină.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Algocalmin

•dacă suferiţi de: urticarie, astm bronşic alergic, rinită alergică;

•dacă suferiţi de intoleranţă la alcool etilic (după ingestia unor cantităţi mici apar: strănut, lăcrimare, înroşire pronunţată a feţei; intoleranţa la alcool etilic poate evidenţia existenţa unui astm la AINS);

Acest medicament poate determina fenomene alergice de tip anafilactic, de exemplu agranulocitoză (scăderea numărului unor celule din sânge denumite granulocite) sau şoc. Deoarece agranulocitoza apare în mod neaşteptat şi este independentă de doză şi de durata tratamentului, în cazul

apariţiei febrei şi/sau inflamaţiei amigdalelor şilsau ulceraţiilor în gură trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să vă prezentaţi la medic; acesta vă va recomanda efectuarea de urgenţă a unui test al sângelui (hemograma). Continuarea administrării Algocalmin creşte riscul de deces, în cazul tratamentului de lungă durată, medicul vă va recomanda periodic teste ale sângelui (hemograma), în cazul pacienţilor cu risc crescut de şoc anafilactic, medicamentul se va administra numai dacă medicul consideră absolut necesar şi sub strictă supraveghere medicală.

Utilizarea altor medicamente impreuna cu Algocalmin

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, mai ales în următoarele cazuri:

-alte medicamente cu efecte toxice asupra măduvei spinării; nu trebuie să luaţi Algocalmin împreună cu aceste medicamente;

-captopril;

-litiu;.

-metotrexat; -triamteren;

-antihipertensive şi diuretice (cu excepţia furosemidului); Algocalmin poate să le modifice efectul; -ciclosporină; Algocalmin poate să scadă concentraţia în sânge a ciclosporinei, aceasta trebuind verificată în cazul utilizării concomitente a celor două medicamente.

Utilizarea Algocalmin cu alimente şi băuturi

Algocalmin se poate administra concomitent cu lichide.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu trebuie să utilizaţi Algocalmin dacă sunteţi în primul sau în ultimul trimestru de sarcină, deoarece poate afecta copilul nenăscut. în trimestrul al doilea de sarcină, puteţi utiliza Algocalmin numai la recomandarea medicului dacă acesta consideră tratamentul absolut necesar, în doze cât mai mici şi pe o perioadă cât mai scurtă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor in prezenta algocalmin

Administrat în dozele recomandate Algocalmin nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Algocalmin

Acest medicament conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI ALGOCALMIN

Comprimatele se înghit întregi, de preferinţă după mese.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 15 ani

Doza recomandată este de 1-2 comprimate Algocalmin (500-1000 mg metamizol) o dată. La nevoie se poate repeta până la cel mult de 4 ori pe zi. Doza în 24 ore nu trebuie să depăşească 5 g metamizol (aproximativ 70 mg/kg).

La copiii cu vârsta sub 15 ani nu se administrează metamizol sub formă de comprimate.

Pacienţi cu insuficienţă renală sau hepatică Dacă aveţi insuficienţă renală sau hepatică şi utilizaţi Algocalmin la nevoie, nu trebuie să reduceţi doza. Nu utilizaţi timp îndelungat Algocalmin.

Vârstnici

La pacienţii vârstnici sau cu stare generală alterată este necesară administrarea celor mai mici doze.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Algocalmin

Dacă aţi utilizat mai mult Algocalmin decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la departamentul de primire urgenţe al celui mai apropiat spital. Intoxicaţia acută se manifestă cu tulburări gastro-intestinale (greaţă, dureri abdominale), afectarea funcţiei renale şi – rar -simptome la nivelul sistemului nervos central (ameţeli, somnolenţă, comă, convulsii), scăderea tensiunii arteriale până la şoc şi tulburări de ritm (bătăi accelerate ale inimii). După administrarea de doze foarte mari, eliminarea unui metabolit netoxic (acid rubazonic) poate determina colorarea în roşu a urinei.

Dacă uitaţi să utilizaţi Algocalmin

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Algocalmin

Algocalmin se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Algocalmin poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

-foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

-frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

-mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane);

-rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane); -foarte rare (aparla mai puţin de 1 din 10000 persoane);

-cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Rare

Leucopenie (scăderea numărului celulelor albe din sânge) Reacţii anafilactice – lipsă de aer, chiar oprirea respiraţiei prin spasm al bronhiilor şi edem la nivelul gâtului, scăderea tensiunii arteriale mergând până la colaps, urticarie; reacţii anafilactoide

-lipsa respiraţiei (prin spasm al bronhiilor şi edem laringian) şilsau colaps

Foarte rare

Agranulocitoză (scăderea numărului unor celule din sânge denumite granulocite), trombocitopenie (scăderea numărului de plachete din sânge). Principalele manifestări în caz de agranulocitoză sunt febra, angina ulcero-necrotică şi

hemoragiile. Apariţia acestor manifestări impune întreruperea imediată a tratamentului cu metamizol sodic. Insuficienţă renală acută (o incapacitate a rinichilor de a funcţiona normal apărută recent) sau nefrită interstiţială (o inflamaţie a rinichilor), însoţită uneori de un sindrom nefrotic, cu prezenţa în cantitate anormală a proteinelor în urină. Cu frecvenţă necunoscută

Apariţia crizelor de astm a fost observată la pacienţii cu astm la AINS.

Pot să apară urticarie, erupţii maculopapuloase şi cazuri izolate de sindrom Lyell (erupţii buloase pe piele) sau de sindrom Stevens-Johnson (leziuni pe piele sau mucoase).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.CUM SE PĂSTREAZĂ ALGOCALMIN

Nu utilizaţi Algocalmin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Ase păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.INFORMAŢII SUPLIMENTARE despre Algocalmin

Ce conţine Algocalmin

-Substanţa activă este metamizolul sodic. Fiecare comprimat, conţine metamizol sodic 500 mg sub formă de metamizol sodic monohidrat.

-Celelalte componente sunt: zahăr, amidon de porumb, stearat de magneziu.

Cum arată Algocalmin şi conţinutul ambalajului

Algocalmin se prezintă sub formă de comprimate neacoperite, în formă de discuri, de culoare albă sau slab-gălbuie având gravată pe una din feţe litera „N”.

Este disponibil în cutii cu unul, două sau trei blistere din PVC1AI a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

S.C. Zentiva S.A.

B-dul Theodor Pallady, nr. 50, Sector 3, 032266 Bucureşti, România

Acest prospect a fost aprobat în iulie 2009

Alte medicamente cu aceeasi substanta activa, din aceeasi clasa, sunt: Novalgin, Analgin, Metamizol, Novamizol, Optagin,

Alte medicamente , din aceeasi clasa cu indicatii asemanatoare : Algiotop, Algoblock, Novocalmin, Propifenazona.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close