Prospect Aprovel – Hipertensiune Arteriala – HTA

Sharing

Aveti probleme cu hipertensiune arteriala adica va inrositi, aveti dureri de cap, sensibilitate la lumina, oboseala atunci tratati-va cu Aprovel pentru hipertensiune.

Prospect : Informatii pentru utilizator

Prospect Aprovel pentru hipertensiune arteriala

Comprimate

APROVEL 150 mg comprimate Comprimate, 150 mg

APROVEL 300 mg comprimate Comprimate, 300 mg

Va rugam sa cititi cu atentie, in intregime, acest prospect, inainte de a incepe sa luati acest medicament.

Pastrati acest prospect, s-ar putea sa aveti nevoie sa-l recititi, Daca aveti alte intrebari sau daca aveti o nelamurire, cereti mai multe intormatii medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra, personal. Nu il dati niciodata altcuiva, chiar daca prezinta simptome identice, deoarece ar putea sa-i faca rau.

Acest prospect contine:

 1. Ce este Aprovel si in ce cazuri este utilizat
 2. Care sunt informatiile ce trebuie stiute inainte de a lua Aprovel
 3. Cum trebuie luat Aprovel
 4. Care sunt reactiile adverse posibile
 5. Cum trebuie pastrat Aprovel Informatii suplimentare

Aprovel 150 mg comprimate Aprovel 300 mg comprimate Substanta activa este irbesartanul.

Excipientii sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, croscar -meloza sodica, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal hidratat si poloxamer 188.

Prospect Aprovel pentru hipertensiune arteriala
Prospect Aprovel pentru hipertensiune arteriala

 1. CE ESTE Aprovel Sl IN CE CAZURI ESTE UTILIZAT 

Aprovel contine irbesartan.

Un comprimat de Aprovel 150 mg contine 150 mg irbesartan.

Un comprimat de Aprovel 300 mg contine 300 mg irbesartan.

Comprimatele Aprovel 150 mg sau Aprovel 300 mg sunt conditionate in blistere, in cutii cu 14, 28, 56 sau 98 comprimate. Pentru uz spitalicesc sunt disponibile si cutii cu 56 comprimate in blistere perforate unidoza. Este posibil sa nu se comercializeze toate formele de ambalaj autorizate.

Aprovel apartine grupei de medicamente cunoscuta sub denumirea de antagonisti ai receptorilor angiotensinei II.

Angiotensina II este o substanta produsa in organism, care se leaga de anumiti receptori din vasele sanguine, determinand constrictia acestora. Aceasta are ca rezultat cresterea tensiunii arteriale. Aprovel impiedica legarea angiotensinei II de acesti receptori si, astfel, determina relaxarea vaselor sanguine si scaderea tensiunii arteriale.

Aprovel intarzie degradarea functiei rinichilor la pacientii cu tensiune arteriala crescuta si diabet zaharat de tip II.

Aprovel este utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (tensiune arteriala crescuta) si pentru protectia rinichilor la pacientii hipertensivi cu diabet zaharat de tip II, cu teste de laborator care demonstreaza afectarea functiei renale.

Medicul dumneavoastra v-a masurat tensiunea arteriala si a observat ca este peste limitele normale pentru varsta dumneavoastra. Daca nu este tratata, tensiunea arteriala crescuta poate leza vasele sanguine de la nivelul mai multor organe, cum sunt inima, rinichii, creierul si ochii. in anumite situatii, aceste leziuni pot determina crize de inima, insuficienta cardiaca sau insuficienta renala, accident vascular cerebral sau pierderea vederii. De obicei, nu exista simptome determinate de tensiunea arteriala crescuta inainte ca aceste leziuni sa apara.

De aceea, masurarea tensiunii arteriale este necesara, pentru a verifica daca aceasta se situeaza in limitele normale sau nu. Tensiunea arteriala crescuta poate fi tratata si controlata cu medicamente ca Aprovel Poate ca medicul dumneavoastra v-a recomandat, de asemenea, sa va schimbati stilul de viata, pentru a contribui la scaderea terisiunii arteriale crescute (sa scadeti in greutate, sa opriti fumatul, sa reduceti consumulAde alcool si sa limitati cantitatea de sare din alimentatie). Totodata, poate ca v-a incurajat sa practicati regulat exercitii fizice usoare (nu obositoare), cum ar fi mersul pe jos si inotul. La pacientii cu tensiune arteriala crescuta si diabet zaharat de tip II, Aprovel este utilizat pentru tratamentul bolii renale, alaturi de controlul concentratiilor zaharului in sange si controlul tensiunii arteriale, care pot necesita si administrarea concomitenta a altor medicamente.

2. CARE SUNT INFORMAŢIILE CE TREBUIE ŞTIUTE ÎNAINTE DE A LUA Aprovel

Nu luati niciodata Aprovel:

 • daca sunteti alergic la irbesartan sau oricare dintre excipienţi pe care ii conţin comprimatele Aprovel
 • daca sunteti in al doilea sau al treilea trimestru de sarcina
 • daca alaptati Aveti grija:
 • daca suferiţi de vărsături sau diaree severa
 • daca suferiţi de probleme renale
 • daca suferiti de probleme cardiace

De asemenea, informaţi-l pe medicul dumneavoastra:

 • daca urmeaza sa suferiti o interventie chirurgicala sau o anestezie.

Acum se mai citeste