Prospect Calcivid

CalciviD

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

CALCIVID COMPRIMATE FILMATE

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi CalciviD comprimate filmate cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-i recitiţi.

– întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

-Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

1.Ce este CalciviD comprimate filmate şi pentru ce se utilizează

2. înainte să utilizaţi CalciviD comprimate filmate

3. Cum să utilizaţi CalciviD comprimate filmate

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează CalciviD comprimate filmate

6. Informaţii suplimentare

calcivid prospect
calcivid prospect

1. CE ESTE CALCIVID COMPRIMATE FILMATE Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

CalciviD comprimate filmate face parte din grupa: calciu, calciu în combinaţie cu alte medicamente.

CalciviD este un produs recomandat pentru prevenirea şi tratamentul complementar al osteoporozei. Conţine calciu, indispensabil dezvoltării normale a oaselor şi vitamina D3, care ajută la absorbţia calciului în organism. Produsul ajută la dezvoltarea completă a masei osoase şi la menţinerea ei.

Este recomandat pentru suplimentarea calciului şi vitaminei D, – indispensabile pentru metabolismul normal al ţesutului osos – favorizarea dezvoltării complete şi prevenirea reducerii masei osoaseTprevenirea apariţiei tulburărilor de formare a oaselor (osteoporoză, osteomalacie) şi ca tratament complementar. Existenţa unei cantităţi corespunzătoare de calciu şi vitamina D3 în organism este importantă în mod deosebit în următoarele cazuri:

– la vârsta pubertăţii şi la adulţii tineri pentru formarea corespunzătoare a oaselor (în special la fete şi femei),

– în perioada sarcinii şi a lactaţiei,în timpul şi după menopauză,pentru vârstnici şi la persoanele care nu stau la soare suficient (de ex. bolnavii incapabili să iasă din locuinţe),

– la cei care sunt sub regim vegetarian,

– la cei care consumă cantităţi insuficiente de produse  lactate.

 

 2.ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CALCIVID COMPRIMATE FILMATE

Nu utilizaţi CalciviD comprimate filmate în următoarele cazuri:

Hipersensibilitate cunoscută la una din componente, la uleiul de arahide, insuficienţă renală, hipercalciurie, litiază renală, administrarea de derivaţi activi de vitamina D, hiperparatiroidism, hipervitaminoză D sau hipercalcemie de orice cauză.

Imobilizare prelungită asociată cu hipercalcemie şi/sau hipercalciurie.

Tulburări de depozitare a fierului (talasemie, hemocromatoză, anemie sideroblastică) (datorită prezenţei vitaminei C).

Copii sub 6 ani.

 Aveţi grijă deosebită când utilizaţi CalciviD comprimate filmate

în cazul în care cineva suferă de afecţiuni renale sau tulburări renale, premergător administrării produsului, se cere sfatul medicului care conduce tratamentul, pentru că în aceste cazuri decizia oportunităţii administrării de calciu şi/sau vitamina D3 este luată de medicul specialist!

-în timpul tratamentului pe termen lung cu CalciviD, trebuie urmărită concentraţia plasmatică şi urinară de calciu, iar funcţia renală trebuie monitorizată prin determinarea nivelului creatininei.

– Monitorizarea este importantă in special la vârstnici şi la pacienţii care sunt trataţi concomitent cu glicoztde tonicardiace, diuretice tiazidice. în caz de hipercalcemie sau funcţie renală afectată, se reduce doza sau se întrerupe tratamentul. Se recomandă reducerea dozei sau întreruperea temporară a tratamentului în cazul în care concentraţia calciului urinar depăşeşte 7,5 mmoli/24 ore (300 mg/24 ore).

-Trebuie luat în considerare conţinutul de vitamina D (400 U.l.) al unui comprimat CalciviD, atunci când se prescriu alte medicamente ce conţin vitamina D. Administrarea suplimentară de vitamina D şi calciu necesită supraveghere medicală. în aceste condiţii, se recomandă monitorizarea săptămânală a calciului seric şi urinar.

– Se recomandă administrarea cu precauţie a CalciviD în cazul pacienţilor cu sarcoidoză, datorită riscului de creştere a metabolismului vitaminei D în metaboliţii activi corespunzători. Şi în acest caz trebuie monitorizată concentraţia plasmatică şi urinară a calciului.

– Pacienţii cu insuficienţă renală prezintă afectarea metabolismului vitaminei D, iar în cazul în care primesc colecalciferol trebuie monitorizat bilanţul fosfocalcic;

Tratamentul combinat cu calciu şi vitamina D la pacienţii cu imobilizare prelungită nu trebuie utilizat decât în cazul remobilizării acestora.

Acum se mai citeste

Leave a Reply