Prospect OKI – plicuri – Ketoprofen 80mg

Prospect OKI – plicuri

Indicații terapeutice

Adulți: tratamentul simptomatic al afecțiunilor inflamatorii asociate cu durere, inclusiv artrita reumatoida, spondilita anchilozanta, durere osteoartrita, extra-articular reumatism, inflamație post-traumatice, boli inflamatorii dureroase în stomatologie, ORL, urologie, pneumologie

Pediatrie: tratament simptomatic pe termen scurt al afecțiunilor inflamatorii asociate cu durere, de asemenea însoțită de febră, cum ar fi cele care afectează aparatul osteoarticular, pentru durere post-operatorie și infecții ale urechii.

OKI – produs in Italia

80mg , granule prntru solutie orala, plicuri

Substanta activa:

ketoprofen

Categoria farmaceutica

antireumatice, anti-inflamatorii și non-steroidian aparținând clasei de derivați de acid propionic

Contraindicații

oki 80 mg granule nu trebuie administrat în următoarele cazuri: 

Hipersensibilitate la substanța activă, sau la alte medicamente medicamente antiinflamatoare(AINS) sau la oricare dintre excipienți 

pacienți care au luat substanțe cu un mecanism similar de acțiune (de exemplu, acid acetilsalicilic sau alte AINS), poate duce la atacuri de astm, bronhospasm, rinită acută, sau poate provoca polipi nazali, urticarie sau edem angioneurotic 

ulcer peptic activ, sau antecedente de sângerare, ulcerare sau perforare legate de activ sau antecedente de hemoragie / ulcer anterior peptic recurent (două sau mai multe distincte episoade dovedite de ulcerare sau sângerare) sau dispepsie cronica 

boala Crohn sau colita ulcerativa, astm bronșic

insuficiență cardiacă severă,insuficiență hepatică sau renală, diateză

• sângerare și alte tulburări de coagulare, sau pacientii predispuse la tratament anticoagulant 

Sarcină și alăptare (vezi sect. “Note speciale”) 

copii sub 6 ani

OKI - Ketoprofen Prospect
OKI – Ketoprofen Prospect

Precauții pentru utilizare

Utilizarea concomitentă a OKI 80 mg granule cu alte AINS, inclusiv inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2, trebuie evitată. 

Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pe durata tratamentului cât mai scurt posibil, si este necesar pentru a controla simptomele ulterioare.

 Administrare cu precauție la pacienții cu reacții alergice pre-existente sau alergie. 

Pacienții cu afecțiuni gastro-intestinale sau antecedente trebuie monitorizați cu atenție pentru apariția tulburărilor digestive, în special hemoragia gastro-intestinale. Atunci când sângerarea sau ulcerarea gastrointestinală la pacienții care primesc 80 mg granule tratament OKI ar trebui să fie întrerupt. 

La unii pacienți copii și adolescenți tratați cu ketoprofen s-au găsit hemoragii gastro-intestinale, boala ocazional severe, și peptic ulcer (vezi “Efecte adverse “); 

Prin urmare, produsul trebuie administrat sub supravegherea medicului care trebuie să evalueze de fiecare dată programul de dozare necesar. Ca în cazul tuturor AINS, medicamentul poate crește azotul din uree și creatinina plasmatică. 

Ca și în cazul altor inhibitori ai sintezei de prostaglandine, medicamentul poate fi asociată cu efecte adverse asupra sistemului renal, care poate conduce la nefrita glomerulară, papilar cenale necroză, sindrom nefrotic și insuficiență renală acută. 

Ca și în cazul altor AINS, medicamentul poate provoca, creșteri mici tranzitorii ale unor parametrii de ficat, și, de asemenea, creșteri semnificative ale GOT și GPT (a se vedea “Reacții adverse”). În cazul în care este o creștere semnificativă a acestor parametri, tratamentul trebuie întrerupt. 

OKI 80 granule mg trebuie administrat cu precauție la pacienții cu tulburări hematopoietice, lupus eritematos sistemic sau boală mixtă de țesut conjunctiv. Ca și în cazul altor AINS, ketoprofen poate masca simptomele de boli infecțioase. 

Se recomandă prudență în cazul pacienților cu antecedente de hipertensiune arterială și / sau insuficiență cardiacă, deoarece, în asociere cu terapia cu AINS, s-au raportat retenție de fluide și edem. Se recomandă prudență în cazul unor modificări ale funcției hepatice, funcției renale (vezi “Doza, metoda și timpul de administrare”) sau insuficiență cardiacă, precum și în prezența altor afecțiuni care predispun la retenție de lichide. 

În aceste cazuri, utilizarea AINS poate determina o deteriorare a funcției renale și retenție de lichide. Precauția este necesară, de asemenea, la pacienții care fac obiectul unui tratament cu diuretice sau ipnvolemici, deoarece este probabil să crească riscul de nefrotoxicitate. 

Pot apare grave reacții la nivelul pielii, unele dintre ele letale, inclusiv dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson și necroliza epidermică toxică, au fost raportate foarte rar în asociere cu cu utilizarea de AINS (vezi “Reacții adverse”). În stadiile incipiente ale tratamentului, pacientii par a fi cel mai mare risc de debutul reacției fiind, în majoritatea cazurilor, în prima lună de tratament. 

OKI 80 granule mg trebuie întrerupt la prima apariție de erupție cutanată, de leziuni ale mucoasei sau orice alt semn de hipersensibilitate. 

Hemoragie gastro-intestinale, ulceratii si perforatie: in timpul tratamentului cu AINS, în orice moment, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave au fost raportate hemoragii gastro-intestinale, ulceratii si perforatie, care pot fi fatale, mai ales la pacienții vârstnici, care au o frecvență crescută a reacțiilor adverse la AINS. Unele dovezi epidemiologice sugerează că ketoprofen poate fi asociat cu un risc mai mare de toxicitate gastro-intestinale decât alte AINS, în special la doze mari (vezi “Contraindicații”). Pacienții vârstnici sunt mult mai predispusi la scaderea functiei renale, cardiovasculare sau de ficat. 

La vârstnici și la pacienții cu antecedente de ulcer, în special dacă a fost complicat cu hemoragie sau perforație (vezi “Contraindicatii”), riscul de sângerare, ulcerare sau perforare este mai mare cu creșterea dozelor de AINS. Acești pacienți trebuie să înceapă tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă și să se raporteze orice simptome abdominale neobișnuite (în special sângerare gastrointestinală) mai ales în etapele inițiale ale tratamentului.

 Utilizarea concomitentă de agenți de protecție (de exemplu inhibitori de pompă de protoni) misoprostol sau ar trebui să fie luate în considerare pentru acesti pacienti si, de asemenea, pentru pacienții care necesită concomitent doze mici de aspirina sau alte medicamente care pot crește riscul de evenimente gastro-intestinale (vezi mai jos și pct. Interacțiuni). 

Se recomandă precauție la pacienții tratați concomitent cu medicamente care pot crește riscul de ulcerație sau sângerare, cum ar fi anticoagulantele scurte , costeroidi orale, cum ar fi warfarina, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei sau antiagregante plachetare cum ar fi acidul acetilsalicilic (vezi pct. “Interacțiuni”) . 

AINS trebuie administrate cu precauție la pacienții cu antecedente de boli gastro-intestinale (colita ulceroasa, boala Crohn), deoarece aceste afecțiuni pot fi exacerbate (vezi pct. “Reacții adverse”).

Interacțiuni

– risc crescut de ulcerare sau sângerare gastrointestinală (vezi secțiunea “Precauții pentru utilizare”): corticosteroizi. 

Anticoagulante: AINS pot crește efectele anticoagulante, cum ar fi warfarina, vezi secțiunea “Măsuri de precauție pentru utilizare”) 

antiplachetar si inhibitori ai recaptării serotoninei (SSRI):un risc crescut de sângerare gastrointestinală, vezi sectiunea “Precautii de utilizare”) 

Următoarele interacțiuni implica AINS in general

Asocieri nerecomandate: 

• Alte medicamente AINS, inclusiv doze mari de salicilați ( > 3 g / zi): Administrarea concomitentă a altor AINS poate crește riscul de ulcere si sangerari gastro-intestinale, pentru un efect sinergic. 

• anticoagulante orale, heparina parenterală și ticlopidină: risc crescut de sângerare prin inhibarea funcției plachetare și afectării . mucoasei gastro-intestinale 

• Litiu (descris cu mai multe AINS): AINS distruge nivelurile plasmatice de litiu (Menale scăzut excreția de litiu), care poate atinge valori toxice. Prin urmare, acest parametru trebuie să fie monitorizată în timpul inițierii, ajustarea dozei și după întreruperea tratamentului cu ketoprofen. 

• Metotrexat, utilizat în doze mari de 15 mg / săptămână sau mai mult: creșterea toxicității hematologice a metotrexatului la o scădere în clearance-ul renal din cauza agenti anti-inflamatorii in general. 

• hidantoine și sulfonamide: efectele toxice ale acestor substanțe poate fi crescută. 

Asociațiile cu alte medicamente care necesită măsuri de precauție: 

• Diuretice, inhibitori ai ECA și antagoniștii angiotensinei II: AINS pot reduce efectul diureticelor și al altor medicamente antihipertensive. La unii pacienți cu compromisă funcție Menale (de exemplu pacienți deshidratați sau pacienți vârstnici cu funcția renală compromisă), co-cortrosyn a unui inhibitor ACE sau un antagonist și medicamente care inhibă ciclooxigenaza poate duce la angiotensinei II o deteriorare suplimentară a funcției renale, inclusiv o posibilă insuficiență renală acută, de obicei, reversibilă. Aceste interacțiuni trebuie luate în considerare la pacienții care iau OKI 80 mg granule pentru soluție orală în combinație cu inhibitori de EPA sau antagoniști de angiotensină II. De aceea, combinația trebuie administrată cu prudență, în special la pacienții vârstnici. Pacienții trebuie hidratați adecvat și trebuie monitorizată funcția renală după inițierea tratamentului concomitent. 

Metotrexat, utilizat la doze mici mai mici de 15 mg / săptămână: creșterea toxicității hematologice a metotrexatului la o scădere a clearance-ul renal din cauza agenților antiintiarnmatori în general. Rulați monitorizarea săptămânală a emocitornetrico în primele săptămâni ale asociației. Creșterea monitorizarea în prezența chiar și o ușoară deteriorare a funcției renale, precum și la pacienții vârstnici. 

Pentoxifilina, risc crescut de sângerare. Creșterea monitorizare clinică și controlul mai frecvent timpului de sângerare. 

Zidovudină: risc de toxicitate crescută pe linia de celule rosii de acțiune pe reticulocite, cu anemie severă, care are loc la o săptămână după începerea tratamentului cu AINS. Verificați emocitometrico complet de examinare și de reticulocite numărul de una sau două săptămâni după începerea tratament cu AINS. 

• sulfoniluree: AINS pot crește efectul hipoglicemiant de sulfoniluree spiazzandole de la site-uri de legare de proteinele plasmatice. 

Asocieri ce trebuie să fie luate în considerare: 

• Beta-blocante: tratamentul cu AINS poate reduce anti-hipertensivelor prin inhibarea sintezei de prostaglandine. 

• Ciclosporină și tacrolimus: nefrotoxicitate poate fi crescută de către AINS pentru efectele renale mediate ale prostaglandinei . In timpul terapiei combinate, funcția renală trebuie măsurată. 

4 thoughts on “Prospect OKI – plicuri – Ketoprofen 80mg”

  1. Bunã ziua, vã rog spune-ți cum sã fac tratament cu Oki , câte plicuri sã iau pe zi…. Am reumatism . Vã mulțumesc!

  2. Buna ziua! Puteti lua maxim 3 plicuri OKI pe zi, dupa mesele principale. La aceasta doza insa cresc riscurile de a va confrunta cu disconfort gastric dupa o perioada, de aceea fie asociati un antiacid, fie luati timp de 2 saptamani doua plicuri pe zi, apoi reduceti doza la un plic pe zi. Reduceti consumul de sare si menajati-va stomacul!

  3. Bună seara dacă alăptez bebe 10 luni pot lua oki pt durerile e masele groaznice precizez că doar cu ăsta îmi trece durerea…Mulțumesc

Comments are closed.

Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila