Tumora Neuroendocrina Pancreatica tratata cu Streptozocina

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Un pacient cu o tumoră neuroendocrină pancreatică și metastaze hepatice multiple a obținut un răspuns parțial pe termen lung la tratamentul cu streptozocină din linia a treia

Ghidul japonez pentru tratamentul tumorii neuroendocrine gastroenteropancreatice recomandă everolimus sau sunitinib ca tratament de primă linie pentru tumorile neuroendocrine pancreatice nerezecabile (PNETs). Streptozocină (STZ) este recomandată ca alternativă. Am întâlnit un pacient cu PNET care a avut metastaze hepatice multiple și care a arătat un răspuns remarcabil la STZ de linia a treia. Pacientul era un bărbat de 50 de ani, cu o tumoare pancreatică cu un diametru de 32 mm.

 Ne-am propus să efectuăm pancreaticoduodenectomia care conservă subtotal stomacul, dar a abandonat rezectarea pancreasului în timpul operației, după descoperirea unei tumori hepatice mici cu diametrul de 3 mm, examinarea secțiunilor înghețate a evidențiat un adenocarcinom slab diferențiat. Cu toate acestea, examenul patologic final a relevat că nodulul hepatic a fost un PNET; prin urmare, am completat pancreaticoduodenectomia care conservă stomacul subtotal la 5 săptămâni după prima laparotomie. Pacientul nu a primit chimioterapie adjuvantă după operație. 

Douăzeci și unu de luni mai târziu, am descoperit 20 de metastaze hepatice împrăștiate prin tomografie computerizată; acestea au fost considerate nerezecabile. Prin urmare, am administrat everolimus timp de 7 luni, dar pacientul a dezvoltat pneumonie interstițială și a înregistrat progresie metastatică. Ulterior administrarea de sunitinib timp de 6 luni a fost ineficientă. În cele din urmă, am ales STZ (1000 mg / m 2 , săptămânal) ca tratament de linie a treia, care a produs un răspuns parțial timp de 10 luni. 

Pacientul rămâne în viață la 38 de luni de la depistarea recurenței. Deoarece nu a fost determinată ordinea în care medicamentele anti-cancer trebuie administrate pentru a trata PNET, ar trebui să fie investigați predictori suplimentari ai eficacității terapeutice a acestora.

Informatii detaliate aici.

Nume de marcă: Zanosar

Nume generic: streptozocin

 • Ce este streptozocina (Zanosar)?
 • Care sunt posibilele efecte secundare ale streptozocinei (Zanosar)?
 • Care sunt cele mai importante informații despre streptozocină (Zanosar)?
 • Ce ar trebui să discut cu furnizorul meu de asistență medicală înainte de a primi streptozocină (Zanosar)?
 • Cum se administrează streptozocină (Zanosar)?
 • Ce se întâmplă dacă pierd o doză (Zanosar)?
 • Ce se întâmplă dacă supradozaj (Zanosar)?
 • Ce trebuie sa evit in timp ce primesc streptozocina (Zanosar)?
 • Ce alte medicamente vor afecta streptozocina (Zanosar)?
 • Unde pot obține mai multe informații (Zanosar)?

Ce este streptozocina (Zanosar)?

Streptozocina este un medicament împotriva cancerului care interferează cu creșterea și răspândirea celulelor canceroase în organism.

Streptozocin este utilizat pentru a trata cancerul pancreatic.

Streptozocin poate fi, de asemenea, utilizat în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Care sunt posibilele efecte secundare ale streptozocinei (Zanosar)?

Obțineți asistență medicală de urgență dacă aveți semne de reacție alergică: urticarie; respirație dificilă; umflarea feței, a buzelor, a limbii sau a gâtului.

 

Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți:

 • puțin sau deloc urinare, umflare, creștere rapidă în greutate;
 • confuzie, pierderea poftei de mâncare, vărsături, durere în partea laterală sau spate;
 • vânătăi ușoare, sângerări neobișnuite (nas, gură, vagin sau rect), pete subțiri purpurii sau roșii sub piele; sau
 • febră, gingii umflate, răni dureroase la nivelul gurii, durere la înghițire, răni ale pielii, simptome la rece sau gripa, tuse, probleme de respirație.

Reacțiile adverse frecvente pot include:

 • ușoară greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, diaree;
 • somnolenţă;
 • depresie; sau
 • umflarea, înroșirea, arsura sau sensibilitatea la care a fost injectat medicamentul.

Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare, iar altele pot apărea. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți să raportați reacții adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

 

Care sunt cele mai importante informații despre streptozocină (Zanosar)?

Nu trebuie să primiți streptozocină dacă aveți afecțiuni renale sau hepatice, o tulburare de sângerare sau coagulare a sângelui sau o supresie a măduvei osoase.

Streptozocina vă poate afecta ficatul sau rinichii și poate provoca vărsături sau diaree severă.

În timp ce primiți streptozocină, ar trebui să puteți ajunge repede la un spital sau o cameră de urgență în cazul în care aveți un efect secundar grav. Este posibil să aveți nevoie de teste de sânge frecvente pentru a vă asigura că streptozocina nu provoacă efecte dăunătoare.

 

Ce ar trebui să discut cu furnizorul meu de asistență medicală înainte de a primi streptozocină (Zanosar)?

Nu trebuie să utilizați streptozocină dacă sunteți alergic la aceasta.

Pentru a vă asigura că streptozocina este sigură pentru dumneavoastră, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți:

 • boală de rinichi;
 • boală de ficat;
 • o tulburare de sângerare sau de coagulare a sângelui; sau
 • supresia măduvei osoase.

Utilizarea streptozocinei poate crește riscul de apariție a altor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de stomac. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre riscul dumneavoastră specific.

Nu utilizați streptozocină dacă sunteți gravidă. Ar putea dăuna copilului nenăscut. Utilizați un control eficient al contracepției și spuneți medicului dumneavoastră dacă rămâneți gravidă în timpul tratamentului.

Nu se știe dacă streptozocina trece în laptele matern sau dacă poate dăuna unui copil care alăptează. Nu trebuie să alăptați în timp ce utilizați acest medicament.

Cum se administrează streptozocină (Zanosar)?

Streptozocina este injectată într-o venă printr-un IV. Un furnizor de asistență medicală vă va oferi această injecție.

Streptozocina poate scădea celulele din sânge care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să vă ajute să coaguleze sângele. Sângele dvs. va trebui să fie testat frecvent. Tratamentele pentru cancer pot fi amânate pe baza rezultatelor acestor teste.

Ce se întâmplă dacă pierd o doză (Zanosar)?

Adresați-vă medicului pentru instrucțiuni dacă vă pierdeți o întâlnire pentru injecția cu streptozocină.

 

Ce se întâmplă dacă supradozaj (Zanosar)?

Deoarece acest medicament este administrat de un medic de familie într-un cadru medical, este puțin probabil să apară un supradozaj.

Ce trebuie sa evit in timp ce primesc streptozocina (Zanosar)?

Evitați să vă apropiați de persoanele bolnave sau de infecții. Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă prezentați semne de infecție.

Nu primiți un vaccin “viu” în timp ce utilizați streptozocină și evitați să intrați în contact cu oricine care a primit recent un vaccin viu. Există o șansă ca virusul să vi se mai poată fi transmis. Vaccinurile vii includ rujeola, oreion, rubeola (MMR), rotavirus, tifoid, febra galbena, varicela (varicela), zoster (zona zoster) si vaccinul antigripal nazal (gripa).

Acest medicament poate trece în fluidele corpului (urină, fecale, vărsături). Pentru cel puțin 48 de ore după ce ați primit o doză, evitați să vă permiteți fluidele corporale să intre în contact cu mâinile sau alte suprafețe. Îngrijitorii trebuie să poarte mănuși de cauciuc în timp ce curăță fluidele corporale ale pacientului, manipulează coșurile contaminate sau spălarea rufelor sau schimbă scutecele. Spălați-vă mâinile înainte și după îndepărtarea mănușilor. Spălați hainele și lenjeria murdară separat de alte rufe.

Ce alte medicamente vor afecta streptozocina (Zanosar)?

Alte medicamente pot interacționa cu streptozocină, inclusiv medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală și medicamente fără prescripție medicală, vitamine și produse pe bază de plante. Spuneți fiecăruia dintre furnizorii dvs. de îngrijire a sănătății despre toate medicamentele pe care le utilizați acum și despre orice medicament pe care îl începeți sau îl opriți.

Unde pot obține mai multe informații (Zanosar)?

Medicul dumneavoastră sau farmacistul pot furniza mai multe informații despre streptozocină.

Amintiți-vă, păstrați acest medicament și toate celelalte medicamente la îndemâna copiilor, nu distribuiți niciodată medicamentele altora și utilizați acest medicament numai pentru indicarea prescrisă.

S-au făcut toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Cerner Multum, Inc. (“Multum”) sunt exacte, actualizate și complete, dar nu există nici o garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Multe informații au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Multum nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se specifică altfel. Informațiile despre medicamentele Multum nu aprobă medicamentele, nu diagnostichează pacienții sau nu recomandă tratamentul. Informațiile despre medicamentele Multum sunt o resursă informațională destinată asistenților medicali licențiați în îngrijirea pacienților lor și / sau pentru a servi consumatorii care văd acest serviciu ca supliment și nu pentru un substitut pentru expertiza, priceperea, cunoștințele și judecata medicilor din domeniul sănătății. Absența unui avertisment pentru o anumită combinație medicamentoasă sau medicament nu trebuie interpretată în nici un fel pentru a indica faptul că combinația de medicamente sau de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Multum nu își asumă nici o responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrate cu ajutorul informațiilor furnizate de Multum. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările, indicațiile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări cu privire la medicamentele pe care le luați, adresați-vă medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close