Prospect: Informatii pentru utilizator
CEAI DIN MARUL LUPULUI
Marul Lupului, chiar daca pare greu de crezut, are efecte in foarte multe afectiuni: ulcer gastro-duodenal, ulcer varicos, pancreatita, hemoroizi, caderea parului, pelada, slabirea organismului, viermi intestinali, giardia, colita, dispepsie, constipatii, dureri de gat, stari depresive, neliniste, insomnii, acnee, candidoze si herpes bucal, anexite violente, fibrom uterin, ulceratii uterine, chisturi ovariene, cancere uterine, ciroze, boli ale sistemului nervos, noduli hormonali si ganglionari, infectii externe grave, arsuri, muscaturi de orice fel, rani deschise etc.
Dupa cum vedeti Marul Lupului este o planta cu valoare terapeutica deosebita – tratament ulcer. In cazul tumorilor maligne (gradul I-III), important este ca bolnavii sa o foloseasca in faza incipienta. La cancer, Marul Lupului stabilizeaza boala, oprind inmultirea necontrolata a celulelor si ridicand imunitatea organismului.
Aceasta planta a fost utilizata inca din Egiptul antic pentru muscaturile de sarpe si mai tarziu a fost folosit in promovarea contractiilor uterine la nastere. Vom prezenta cateva afectiuni la care foloseste aceasta planta:
- piele: eczeme, dermatoze, infectii cu ulceratii, rani, taieturi, arsuri, opariri, regenerarea pielii (stimularea colagenului si elastinei), stimuleaza formarea de noi celule;
- circulatie: ulcer varicos;
- aparatul gastrointestinal: hemoroizi externi, colon iritat;
- aparatul genital la femei: reglarea ciclului, sterilitate, vaginite, trichomoniaze, prurit vaginal, vulvita, gonoree, fibrom uterin, chisturi ovariene, chisturi mamare, infectii mamare (galactoforite, fisuri mamelonare, limfangite, abcese).
- aparat genital masculin: cancer de prostata.
Efect terapeutic: diaforetic, febrifug, Ceai din Marul Lupului, antibacterial, antifungal, depurativ. Mod de intrebuintare:
Produsul se poate prezenta sub forma de: ceai, tinctura sau alifie. Se va utiliza astfel: Infuzia: peste o lingurita de marul lupului
introducem 200 ml apa clocotita, lasandu-se cu vasul acoperit pana ce va deveni caldut, se strecoara cantitatea consumandu-se in cursul zilei.
Uz intern:
Colon iritat include si combinatia de plante pentru tumori canceroase consumandu-se in paralel si ceaiul de napraznic.
Uz extern:
Peste o lingurita de marul lupului se introduc 250 ml apa clocotita, se lasa vasul acoperit, cand este caldut se strecoara si se va tampona locul afectat cat mai des, peste noapte se vor pune comprese pentru urmatoarele afectiuni: eczeme, dermatoze, infectii cu ulceratii, rani, taieturi, arsuri de orice fel, regenerarea pielii, stimularea formarii de noi celule, ulcer varicos. Pentru aparatul genital la femei dupa acelasi mod de intrebuintare, dar se vor face spalaturi (cu irigatorul) seara la culcare si se vor consuma in paralel combinatiile de plante uz extern.
Tinctura:
Alcoolica (38% alcool secara) se va adauga cate o lingurita in ceai de galbenele pentru tumori canceroase. Pentru colon iritat cate o lingurita de
tinctura in fiecare ceai din combinatia pentru colon. Pentru: spalaturi vaginale cate o lingurita de tinctura in ceaiul de marul lupului sau de galbenele.
A nu se depasi doza, planta contine o substanta otravitoare asemanatoare colicinei alcaloide.
Marul lupului
Factorul curativ: toata planta.
Afectiuni pentru care se recomanda: de la boli hepatice si infectii recidivante la dermatoze rezistente la orice alta forma de tratament, tumori benigne si maligne sau boli ginecologice; rani; infectii genitale cu trichomonas, papiloma, chlamidya; abcese, furuncule, eczeme infectioase; hemoroizi.
Prezentare generala
Denumirea uzuala: Marul lupului (lat. Aristolochia clematitis), denumiri alternative: curcubetica, buruiana de remf.
Scurta descriere:
Modesta ca infatisare, conduce in topul celor mai puternice plante medicinale din Romania. Creste prin vii, la margini de camp si prin locuri virane. Este inalta de jumatate de metru, uneori mai mult, iar frunzele ei amintesc oarecum de cele ale fasolei. Are florile galbene, un miros foarte puternic si destul de inecacios, fiind ocolita de insectele daunatoare, precum si de bolile virale si bacteriene ale plantelor. Pare ca este una din cele mai puternice plante medicinale din flora noastra.
Marul-lupului este una dintre cele mai utilizate plante inca din cele mai vechi timpuri. In medicina noastra populara este consemnata folosirea acestei plante in foarte multe zone ale tarii. De asemenea, se foloseste pentru a face parul sa creasca frumos, pentru a indeparta cosurile de pe fata si a infrumuseta pielea.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Principiul activ imunostimulator secretat de ea este acidul aristolochic.
Recomandari:
– cataplasma din pulbere de marul-lupului impotriva diferitelor dureri: un tifon bine imbibat cu tinctura se pune pe locul afectat vreme de 30 de minute, dupa care se indeparteaza compresa si se lasa pielea sa se zvante pentru macar o jumatate de ora. Abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament – se pune pe locul afectat o cataplasma cu marul-lupului vreme de trei-patru ore pe zi, dupa care se lasa pielea sa se zvante in aer liber, timp de o ora. Se repeta aplicatia zilnic.
– se pune pe locul afectat o cataplasma cu tataneasa si marul-lupului o data pe zi, tinandu-se timp de o ora. Viteza de vindecare va creste simtitor, iar cicatricele vor deveni cu timpul abia vizibile.
– baie de sezut din macerat de marul-lupului impotriva hemoroizilor, inflamatiilor anale, infectiilor genito-urinare recidivante In cancerul genital la femei se face o clisma la doua zile si o irigatie vaginala (cu acelasi tip de preparat ca si la clisme) o data la trei-patru zile.
Infectii genitale cu trichomonas, papiloma, chlamidya – se fac spalaturi vaginale cu un ceai preparat la fel ca cel pentru clisme. Tratamentul se face vreme de 7-10 zile, cu doua saptamani de pauza, pentru refacerea florei vaginale. La barbati se fac zilnic bai de sezut cu marul-lupului, pentru sporirea imunitatii locale. Mai ales in infectii cu chlamidya si in cele bacteriene va fi respectat cu strictete tratamentul cu antibiotice prescris de medic, cele doua terapii mergand foarte bine in paralel. Foarte utile sunt si baile de sezut cu marul-lupului, care vor fi facute o data la doua-trei zile – impotriva hemoroizilor.
– clisma cu macerat din marul-lupului impotriva cancerului intestinal, genital, de rect, de prostata, de piele
Se recomanda clismele cu marul-lupului, facute o data la doua zile. In cazul in care clismele sunt contraindicate, se fac zilnic bai de sezut. Cancerul de piele – se face o data la doua zile o clisma cu marul-lupului si in plus se aplica zilnic o cataplasma cu tataneasa si marul-lupului. Aplicarea cataplasmelor se repeta pana la disparitia totala a leziunii.
. – tinctura din frunze de marul-lupului impotriva diferitelor rani sau dureri
Rani purulente, greu vindecabile la degetele de la maini si de la picioare – se umple pe jumatate un paharel ingust cu tinctura de marul-lupului, dupa care se inmoaie in el degetul afectat vreme de 20-30 de minute. In cateva zile infectia se va retrage si apoi va disparea. Sunt multe cazuri de pacienti carora trebuia sa le fie amputat degetul si l-au salvat ca prin minune doar cu acest tratament simplu.
– unguentul din tinctura de marul-lupului impotriva abceselor, furunculelor, eczemelor infectioase
Contra hemoroizilor – se foloseste unguentul, cu care se fac aplicatii locale de doua-trei ori pe zi.
– ceai din planta de marul lupului impotriva cancerului esofagian, la limba etc.
Se face gargara cu ceai de marul-lupului, tataneasa si musetel, preparat intocmai ca si cel pentru clisme. In cadrul aceluiasi tratament se vor realiza totodata clisme cu marul-lupului, o data la doua zile.
Preparare
Cataplasma
Se macina fin iarba de marul-lupului cu ajutorul unei rasnite de cafea, iar pulberea obtinuta se combina in proportii egale cu pulbere de radacina de tataneasa. Peste amestecul de pulbere de marul-lupului si tataneasa se adauga apoi apa calduta, amestecand mereu, asa incat sa se formeze o pasta cat mai omogena. Aceasta pasta se aplica printr-un tifon pe zona afectata vreme de o ora.
Baia de sezut
O mana de plante se lasa sa se macereze in 2 l de apa, vreme de 8-10 ore (de dimineata pana seara), dupa care se filtreaza. Planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca 2 l de apa clocotita, dupa care se acopera, se lasa sa se raceasca si se filtreaza din nou. In final, se combina cele doua extracte intr-un lighean, in care se va sta cu sezutul vreme de 20 de minute (adaugand din cand in cand apa calda, daca este nevoie). Este un leac foarte bun pentru hemoroizi, inflamatii anale, infectii genito-urinare recidivante.
Clisma
Preparatul pentru clisma se obtine dintr-o lingura rasa de pulbere de marul-lupului, o lingura de radacina de tataneasa si o lingura de flori de musetel, care se lasa la inmuiat in jumatate de litru de apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in jumatate de litru de apa pana cand scade la jumatate. Se lasa la racit decoctul, dupa care se combina cu maceratul. Cu preparatul astfel obtinut se fac clisme cu ajutorul irigatorului. Lichidul se tine in intestin vreme de 10 minute inainte de a fi eliminat.
Tinctura
Intr-un borcan cu filet se pun frunze de marul-lupului bine pisate ori macinate cu rasnita de cafea, pana se umple borcanul. Apoi se adauga alcool alimentar de minimum 70°, atat cat cuprinde, amestecand din cand in cand, astfel ca planta sa fie bine patrunsa de alcool. Se inchide borcanul si se lasa la macerat vreme de 14 zile, dupa care se filtreaza prin tifon. Se pun comprese pe locurile afectate cu tinctura astfel obtinuta.
Unguent
Sase linguri de tinctura se pun pe o farfurioara curata si se lasa sa se evapore pana isi reduc volumul de circa trei ori, obtinandu-se aproximativ doua linguri dintr-o pasta groasa si usor lipicioasa, cu miros puternic de planta. Aceasta pasta va fi adaugata peste un sfert de pachet de unt (usor inmuiat in prealabil in apropierea unei surse de caldura, fara sa-l topeasca complet), amestecand bine cu o lingura pana se omogenizeaza perfect aceasta combinatie, care apoi va fi pastrata la frigider.
Precautii, contraindicatii si alte comentarii
Intoxicatia cu marul-lupului apare la adulti atunci cand se depaseste doza de 6 grame pe zi si se manifesta prin: greata, varsaturi, scaune numeroase (uneori sangvinolente), urinari dese, inflamatii severe ale rinichilor, tulburari circulatorii. Utilizat extern, nu prezinta nici un fel de inconveniente, cu conditia sa fim atenti la manipularea si depozitarea sa corecta. Toate tratamentele interne vor fi facute sub directa indrumare si supraveghere a unui medic. Puneti la indemana si antidotul elementar – carbunele medicinal, care trebuie administrat imediat, pana ajungeti la cea mai apropiata unitate sanitara. Prezinta fara doar si poate riscuri, deoarece marul-lupului, fara a fi atat de toxic ca spanzul, matraguna sau rostopasca, are o anumita actiune nefasta la nivelul rinichilor si a tubului digestiv, in doze mari dand reactii adverse severe. Se pare ca in doze mici, de pana la 1,5 grame pe zi pentru un adult, administrat o perioada limitata de timp (maximum o luna), nu prezinta nici un inconvenient, fiind chiar un remediu rapid in tratarea cancerului pulmonar, de piele, la san si la intestin, a hepatitelor virale, precum si a infectiilor intestinale. Totusi, trebuie consultat medicul inainte de a apela la aceasta planta. Tratamentele externe sunt insa lipsite de pericole, au o eficienta foarte mare si se aplica unei game foarte largi de boli.