Prospect Flixotide Inhaler

FLIXOTIDE ® 50 INHALER CFC-Free

aerosol-suspensie de inhalat, 50 pg/doză

FLIXOTIDE ® 125 INHALER CFC-Free

aerosol-suspensie de inhalat, 125 pg/doză

FLIXOTIDE ® 250 INHALER CFC-Free

aerosol-suspensie de inhalat, 250 pg/doză

Ce trebuie să ştiţi despre Flixotide Inhaler CFC-Free?

Acest prospect se referă numai la medicamentul Flixotide Inhaler CFC-Free. Vă rugăm să-l citiţi cu atenţie înainte de a începe să luaţi medicamentul. El va furnizează informaţiile esenţiale despre medicamentul dumneavoastră. Pentru informaţii suplimentare sau sfaturi întrebaţi-! pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

S-a realizat o nouă formă a produsului Flixotide prin îndepărtarea celor doi freoni propulsori, care nu influenţau siguranţa în administrare a medica­mentului, dar puteau să afecteze stratul de ozon. Flixotide Inhaler CFC-Free conţine un agent propulsor fără CFC, numit HFA 134a, care nu are efecte nocive asupra mediului înconjurător.

Dacă aţi utilizat anterior Flixotide Inhaler, veţi constata că produsul Flixotide Inhaler CFC-Free prezintă un gust puţin diferit.Flixotide
Flixotide


Numele medicamentului dumneavoastră

Numele medicamentului dumneavoastra este Flixotide Inhaler CFC-Free.

Ce este medicamentul dumneavoastră?

Flixotide Inhaler CFC-Free, care este un aerosol-suspensie de inhalat vă permite dumneavoastră să inhalaţi medicamentul direct în căile respiratorii, acolo unde este necesar. Flixotide 50 Inhaler CFC-Free

O doză (un puf) conţine propionat de fluticazonă 50 jjg si excipient, agent propulsor, HFA 134a (1,1,1,2-tetrafluoroetan). Flixotide 125 Inhaler CFC-Free

O doză (un puf) conţine propionat de fluticazonă 125 pg şi excipient, agent propulsor, HFA 134a (1,1,1,2-tetrafluoroetan). Flixotide 250 Inhaler CFC-Free

O doză (un puf) conţine propionat de fluticazonă 250 pg şi excipient, agent propulsor, HFA 134a (1,1,1,2-tetrafluoroetan).

Flixotide 50 Inhaler CFC-Free este disponibil în flacoane a 120 doze (puf-uri). Flixotide 125 Inhaler CFC-Free şi Flixotide 250 Inhaler CFC-Free sunt disponibile în flacoane a 60, respectiv 120 doze (puf-uri).


Cum acţionează medicamentul dumneavoastră?


Propionatul de fluticazonă aparţine grupului de medicamente numit glucocorticoizi, numiţi şi steroizi.

Glucocorticoizii sunt utilizaţi în tratamentul astmului bronşic, datorită acţiunii lor antiinflamatorii, reducând edemul şi iritaţiaîn pereţii căilor aeriene mici din plămâni şi ameliorând astfel problemele respiratorii. De asemenea, glucocorticoizii ajută la prevenirea crizelor de astm bronşic. Propionatul de fluticazonă nu trebuie confundat cu alţi steroizi cum sunt steroizii anabolizanţi, utilizaţi greşit de unii atleţi şi administraţi sub formă de comprimate sau soluţii injectabile.


Pentru ce afecţiuni este utilizat Flixotide Inhaler CFC-Free?

Medicul dumneavoastră a decis că acest medicament este potrivit pentru afecţiunea dumneavoastră.

Flixotide Inhaler CFC-Free este indicat pentru a preveni simptomele de astm bronşic la pacienţii la care este necesar tratament regulat şi la adulţii cu boli pulmonare cronice obstrucive (BPCO), o boală cronică cu îngreunarea trecerii aerului prin căile respiratorii mici din plămâni.


înainte de a lua medicamentul

înainte de a lua acest medicament spuneţi medicului dumneavoastră dacă răspunsul este “Da” la oricare dintre următoarele întrebări:

–    sunteti însărcinată sau este probabil să deveniţi în curând?

–    alăptaţi?

–    vi s-a spus vreodată că sunteţi alergic la Flixotide, propionat de fluticazonă sau la celălat component al produsului?

–    aţi avut vreodată afte la nivelul gurii?

–    sunteţi tratat sau aţi fost tratat de tuberculoză (TBC)? Asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie ce alte medicamente luaţi, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.

Atenţionare pentru sportivi: produsul conţine o substanţă activă care poate produce o reacţie pozitivă la testele de control antidoping.


Cum se administrează Flixotide Inhaler CFC-Free?

Medicamentul (substanţa activă) din Flixotide Inhaler CFC-Free trebuie inhalat în plămâni.

Instrucţiunile pentru utilizarea aerosolului sunt prezentate pe partea cealaltă a prospectului.

Dacă aveţi probleme sau nu înţelegeţi instrucţiunile, întrebaţi medicul sau farmacistul.

Flixotide Inhaler trebuie inspirat pe gură.

Luaţi medicamentul aşa cum v-a recomandat medicul. Medicul vă va spune cât de mult şi cât de des să luaţi. Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul sau farmacistul. Astm bronsic

Adulţi şi copii peste 16 ani: doza uzuală este de 100 – 1000 pg propionat de fluticazonă de 2 ori pe zi.

Copii cu vârsta peste 4 ani: doza uzuală este de 50 – 200 |jg propionat de fluticazonă de 2 ori pe zi.

Copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 4 ani: doza uzuală este de 100 pg

propionat de fluticazonă de 2 ori pe zi.

Adulţi:doza uzuală este de 500 |jg propionat de fluticazonă de 2 ori pe zi. (Notă: In cazul BPCO, nu este potrivită folosirea aerosolilor cu doze mici). Va dura câteva zile până să observaţi beneficiul acestui medicament şi este foarte important să-l luaţi regulat, în fiecare zi. Nu întrerupeţi tratamentul chiar dacă vă simţiţi mai bine, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă aceasta.

Nu utilizaţi acest medicament pentru tratarea atacurilor de dispnee apărute brusc – nu vă va ajuta. Veţi avea nevoie de alt tip de medicament. Dacă luaţi mai multe medicamente, aveţi grijă să nu le confundaţi. Unor pacienţi li se pare dificil să elibereze o doză (un puf) de medicament imediat după ce au început să inspire. Un dispozitiv de administrare (de exemplu Volumatic) vă ajută să rezolvaţi această problemă. Medicul dumneavoastră, asistenta sau farmacistul pot să vă sfătuiască în legătură cu aceasta.

Unii copii mici pot avea nevoie să utilizeze dispozitivul pentru administrare Babyhaler.

Medicul dumneavoastră, asistenta sau farmacistul pot să vă sfătuiască în legătură cu aceasta.


Ce este de făcut dacă aţi luat o doză mai mare?

Este important să respectaţi doza recomandată. Dacă în mod accidental aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată, informaţi medicul cât mai curând posibil.


Ce este de făcut dacă aţi uitat să luaţi o doză?

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi următoarea doză la momentul stabilit.

Acum se mai citeste