Prospect OKITASK 40 mg – Dureri de cap, articulare

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Prospect Okitask

Indicatii terapeutice

Ketoprofen indicat in tratamentul durerilor ușoare până la moderate de altă natură și origine decat inflamatii, care pot fi  dureri de cap, dureri articulare și musculo-scheletice, dureri menstruale, dureri musculare. Formula orală în plicuri permite  absorbția mai rapidă a ingredientului activ.

Pentru ce este recomanat Okitask?

Dureri de origine și natură diferite, în special: dureri de cap, dureri de dinți, nevralgii, dureri menstruale, dureri musculare și oase și dureri la articulații.

Contraindicații Okitask

Când nu trebuie si cine nu trebuie sa ia Okitask ?

1.Pacienții cu antecedente de reacții de hipersensibilitate la bronhospasm, atacuri de astm, rinită acută, urticarie, erupții cutanate sau alte reacții de tip alergic la ketoprofen sau substanțe cu acțiune similară (de exemplu, acid acetilsalicilic sau alte AINS);

2.La acești pacienți au fost observate reacții anafilactice severe, rareori fatale;

3.Pacienți cu hipersensibilitate la oricare dintre excipienți;

4. In al treilea trimestru de sarcină, sarcina este diagnosticată sau suspectată, în timpul „alăptării” și la copiii cu vârsta sub 15 ani;

5.insuficiență cardiacă severă;

6.pacienți cu ulcer gastric sau duodenal, gastrită cronică și dispepsie; indivizi cu leucopenie sau trombocitopenie cu sângerare activă sau diateză hemoragică, în timpul tratamentului cu anticoagulante; pacienți cu insuficiență renală sau hepatică severă;

7.pacienții supuși unei intervenții chirurgicale majore;

8.Si „nu este recomandat, în plus, administrarea concomitentă cu alte medicamente antiinflamatoare și acid acetilsalicilic; ulcer peptic activ / hemoragie sau istoric de ulcer / hemoragie peptică recurentă (două sau mai multe „episoade distincte de ulcerație sau sângerare dovedită); antecedente de sângerare gastrointestinală, ulcerații sau perforații legate de tratamentul anterior cu AINS.

ketifexin plicuricumpara acum 

Dozare Okitask 

Cum trebuie administrat medicamentul Okitask?

Adulți și copii peste 15 ani: 1 plic, o singură doză, sau repetat de 2-3 ori pe zi, în forme dureroase, de intensitate mai mare .Conținutul plicului poate fi plasat direct pe limbă. Se dizolvă cu saliva: aceasta permite utilizarea fără apă. Este mai bine să luați produsul pe stomacul gol complet.

Nu depășiți doza recomandată: în special, pacienții vârstnici trebuie să urmeze doza minimă menționată mai sus. Durata terapiei va fi „limitată la depășirea episodului dureros” .

Avertizări

La ce ar trebui să aveți grijă când luați Okitask? Care sunt precauțiile care trebuie luate în timpul tratamentului cu Okitask?

Efectele secundare pot fi reduse la minimum utilizarea celei mai „mici doze eficiente” pentru cea mai scurtă durată de tratament necesară pentru controlul simptomelor. Atenție la pacienții care primesc medicamente concomitente, care ar putea crește riscul de ulcerație sau sângerare. Evitați utilizarea simultană a medicamentului cu alte AINS.

Au fost raportate hemoragii, ulcerații și perforații gastro-intestinale, care pot fi fatale. La vârstnici și la pacienții cu istoric de ulcer, în special dacă este complicat cu hemoragie sau perforație, riscul de sângerare gastrointestinală, ulcerație sau perforație „Mai mult” cu doze mai mari de AINS. Acești pacienți trebuie să înceapă tratamentul la cea mai mică doză posibilă.

Terapia combinată cu agenți protectori (de exemplu, misoprostol sau inhibitori ai pompei de protoni) ar trebui să fie luată în considerare pentru acești pacienți, precum și pentru pacienții care primesc concomitent doze mici de aspirină sau alte medicamente care pot crește riscul de evenimente gastrointestinale.

Pacienții cu antecedente de toxicitate gastrointestinală, în special dacă sunt vârstnici, trebuie să raporteze orice simptome abdominale (în special hemoragii GI) în special în stadiile inițiale ale tratamentului. Vârstnicii au o frecvență crescută de reacții adverse la AINS, în special sângerare gastrointestinală și perforație care poate fi fatală.

Când sângerarea GI sau ulcerații la pacienții care urmează tratamentul medicamentos trebuie întreruptă. Reacții grave ale pielii, unele fatale, inclusiv dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson și necroliza epidermică toxică, au fost raportate foarte rar în asociere cu utilizarea AINS.

În stadiile incipiente ale terapiei, pacienții par a fi cu un risc mai mare: debutul reacției care apare în majoritatea cazurilor în prima lună de tratament.

Opriți medicația la prima apariție a erupțiilor cutanate, a leziunilor mucoasei sau la orice alt semn de hipersensibilitate ‘. datele clinice și epidemiologice sugerează că „Utilizarea unor AINS (în special la doze mari și în tratamentul pe termen lung) poate fi asociată cu un risc crescut de evenimente trombotice arteriale.

Sunt disponibile date insuficiente pentru a exclude un astfel de risc pentru ketoprofen și când sunt administrate la o doză de un pachet, ca o singură doză, sau repetate de 2-3 ori pe zi. Produsul conține aspartam ca îndulcitor.

Ce alimente pot interfera cu Okitask?

Medicamentul nu are efect asupra dietelor cu conținut scăzut de calorii sau controlat și poate fi administrat pacienților diabetici. Pacienții cu ulcer peptic activ sau istoric de ulcer peptic. Administrarea AINS trebuie utilizată cu precauție la pacienții cu antecedente de boală gastrointestinală, deoarece „aceste afecțiuni pot fi exacerbate.

La începutul tratamentului, funcția ”rinichiul trebuie monitorizat cu atenție la pacienții cu insuficiență cardiacă, ciroză și nefroză, la pacienții care beneficiază de terapie diuretică, la pacienții cu insuficiență renală cronică, mai ales dacă pacienții sunt vârstnici. La acești pacienți, administrarea de ketoprofen poate „determina o scădere a fluxului sanguin renal cauzat de„ inhibarea prostaglandinei și poate duce la o insuficiență renală.

Atenție și „cerere înainte de inițierea tratamentului la pacienții cu istoric de hipertensiune arterială și / sau insuficiență cardiacă congestivă ușor până la moderat, deoarece” în asociere cu tratamentul cu AINS s-au raportat retenție de lichid, hipertensiune arterială și edem. În prezența unei infecții, trebuie să luați în considerare că proprietățile antiinflamatorii, analgezice și antipiretice ale ketoprofenului pot masca simptomele infecției progresului comun, cum ar fi febra.

La pacienții cu valori anormale ale funcției hepatice sau antecedente de boală hepatică, nivelurile de transaminază trebuie evaluate periodic, în special în timpul terapiei de lungă durată. Utilizarea ketoprofenului, au fost cazuri rare de icter și hepatită.

Se poate lua Okitask pe timpul sarcinii sau alăptării?

Folosirea AINS poate „reduce fertilitatea” feminină și nu este recomandată la femeile care planifică sarcina, așa că „folosesc orice medicament care inhibă sinteza prostaglandinelor și ciclooxigenazei. Administrarea de AINS trebuie întreruptă la femeile care au probleme de fertilitate „sau care sunt supuse investigației fertilității”.

Pacienții cu astm asociat cu rinită cronică și alergici, sinuzită cronică și / sau polipoză nazală prezintă un risc crescut de aspirină și / sau AINS de reacție alergică decât restul populației. Administrarea acestui medicament poate „provoca atac de astm sau bronhospasm, în special la subiecții alergici la„ acidul acetilsalicilic sau AINS.

Prin urmare, la acești subiecți, precum și „în cazul unei boli pulmonare obstructive cronice sau a unei boli renale, produsul trebuie utilizat numai sub supraveghere medicală. Pacienții cu hipertensiune arterială necontrolată, insuficiență cardiacă congestivă, boală cardiacă ischemică stabilită, boală arterială periferică și / sau boli cerebrovasculare trebuie tratate cu ketoprofen numai după o examinare atentă.

Trebuie luate în considerare similară înainte de inițierea tratamentului pe termen lung a pacienților cu factori de risc pentru boli cardiovasculare. În caz de tulburări de vedere, cum ar fi vederea încețoșată și „trebuie să opriți tratamentul. După câteva zile de tratament, fără rezultate apreciabile, consultați medicul. Administrați cu precauție la pacienții cu antecedente de alergii sau reacții alergice.

Pacienții cu boală gastro-intestinală sau cu antecedente ar trebui să fie monitorizați cu atenție pentru apariția tulburărilor digestive, în special hemoragii gastro-intestinale. Când produsul „utilizat la pacienții cu porfirie hepatică și„ solicită atenție pentru că ”medicamentul poate declanșa un atac. Unele dovezi epidemiologice sugerează că ketoprofenul poate fi „asociat cu un risc mai mare de toxicitate severă” gastrointestinală în comparație cu alte AINS, în special în doze mari. Pacienții vârstnici sunt mai „predispuși la funcționalitate redusă” renală, cardiovasculară sau hepatică.

Interacţiuni

Ce medicamente pot interfera cu Okitask? Ce medicamente NU ar trebui luate cu Okitask?

Combinații nerecomandate. Alte AINS (inclusiv inhibitori selectivi de ciclooxigenaza-2) și salicilați de doză mare: Risc crescut de ulcerații gastrointestinale și sângerare. Anticoagulante (heparină și warfarină) și agregazionepiastrinica inhibitorilor (ticlopidină, clopidogrel): risc crescut de sângerare. Dacă administrarea concomitentă și „inevitabilă”, pacienții trebuie monitorizați îndeaproape. Litiu: risc de creștere a concentrațiilor plasmatice de litiu, care pot atinge niveluri toxice datorită scăderii excreției renale de litiu.

Dacă este necesar, concentrațiile plasmatice de litiu trebuie monitorizate îndeaproape și doza de litiu trebuie ajustată în timpul și după terapia cu AINS. Metotrexat, în doze mai mari de 15 mg / săptămână: risc crescut de toxicitate a sângelui de metotrexat, în special dacă este administrat în doze mari (> 15 mg / săptămână), posibil legat de deplasarea de la proteine ​​obligatorii metotrexat și scăderea clearance-ului renal.

Prin urmare, pacienții tratați cu astfel de medicamente trebuie să consulte medicul înainte de a lua acest produs. Combinații care necesită precauție. Diuretice: Pacienții care iau diuretice și, în special, cei deshidratați prezintă un risc crescut de a dezvolta insuficiență renală secundar unei reduceri a fluxului sanguin renal cauzat de inhibarea prostaglandinei.

Acești pacienți trebuie rehidratați înainte de începerea administrării concomitente și „trebuie să monitorizeze îndeaproape funcția” rinichilor după începerea tratamentului. AINS pot reduce efectul diuretic. Inhibitorii ACE și angiotensina II a antagoniștilor la pacienții cu funcție afectată ‘co-administrarea renală a unui inhibitor ACE sau a unui angiotensină II antagonistă și agenți care inhibă ciclooxigenază pot duce la o deteriorare suplimentară a funcției renale, inclusiv o posibilă insuficiență renală acută . Prin urmare, combinația trebuie administrată cu prudență, în special la pacienții vârstnici.

Pacienții trebuie hidratați adecvat și trebuie luată în considerare monitorizarea funcției renale după „începerea terapiei concomitente. Metotrexat în doze mai mici de 15 mg / săptămână: efectuați o monitorizare săptămânală a „examinării cuprinzătoare emoitometrico” în primele săptămâni ale asociației.

Măriți frecvența monitorizării în prezența chiar a unei ușoare deteriorări a funcției „rinichi, deci” ca la vârstnici. Corticosteroizi: risc crescut de ulcerații gastrointestinale sau sângerare. Pentoxifilină: risc crescut de sângerare. Controalele clinice sunt mai frecvente și monitorizează timpul sângerării. Acestea trebuie să țină seama de interacțiunile posibile cu următoarele medicamente: antidiabetice orale.Asocieri care trebuie luate în considerare:

Medicamente antihipertensive (beta-blocante, inhibitori ai ACE și angiotensină II antagoniști, diuretice): tratamentul cu AINS poate „reduce” efectul medicamentelor antihipertensive prin inhibarea sintezei prostaglandinelor vasodilatatoare. Agenți trombolitici și antiplachetare: risc crescut de sângerare. inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS): risc crescut de sângerare gastrointestinală. Probenecid: Administrarea concomitentă de probenicid poate reduce semnificativ clearance-ul plasmatic al ketoprofenului.

Difenilhidantoina și sulfonamidele: deoarece „legarea de proteine ​​a ketoprofenului și„ mare ”poate fi necesară pentru a reduce doza de difenilhidantoină sau medicamente sulfa care pot fi administrate simultan.

Efecte secundare

Care sunt reacțiile adverse ale OKITASK? Ce efecte secundare are acest medicament?

Tractul gastrointestinal: evenimentele adverse mai frecvent întâlnite sunt de natură gastrointestinală. Pot apărea ulcere peptice, perforație sau sângerare gastrointestinală, uneori fatale, în special la vârstnici. Frecvența și „entitatea” acestor efecte sunt reduse considerabil prin luarea medicamentului cu alimente.

În cazuri excepționale, manifestările de hipersensibilitate pot adopta caracterul reacțiilor sistemice severe (edem al laringelui, edem glotis, dispnee, palpitație) până la șoc anafilactic. În aceste cazuri, aveți nevoie de o asistență medicală imediată. Clasificarea frecvențelor preconizate: Foarte frecventă (1/10); comun (1/100 până la <= 1/10), neobișnuit (1/1000 până la <= 1/100), rar (de la 1/10000 la <= 1/1000), foarte rar (<= 1/10000), necunoscut. >> Adulți. Sistem sanguin și limfatic.

Rare: anemie hemoragică; necunoscut: trombocitopenie, agranulocitoză, modificare a insuficienței hipoplaziei. Tulburări ale sistemului imunitar. Nu se cunoaște: reacții anafilactice (inclusiv șoc), hipersensibilitate ‘. tulburari psihiatrice. Nu se cunoaște: starea de spirit a modificărilor. Tulburări ale sistemului nervos. Mai puțin frecvente: dureri de cap, amețeli, somnolență; rar: parestezie; necunoscut: convulsii, disfagie.

Ochiul patologiilor. Rare: vedere încețoșată. Urechea și labirintul patologiilor. Rare: tinitus. Tulburări cardiace. Nu se cunoaște: insuficiență cardiacă. Tulburări vasculare. Nu se cunoaște: hipertensiune arterială, vasodilatație. Tulburări respiratorii, toracice și mediastinale. Rare: astm; necunoscut: bronhospasm (predominant la pacienții cu hipersensibilitate ‘au constatat tot’ acidul acetilsalicilic și alte AINS), rinită, respirație șuierătoare, edem laringian, edem al glotei.

Tulburări gastrointestinale. Frecvente: dispepsie, greață, dureri abdominale, vărsături; Mai puțin frecvente: constipație, diaree, flatulență, gastrită; rare: stomatită, ulcer peptic; necunoscut: exacerbarea colitei și a bolii Crohn, sângerare și perforație gastrointestinală, stomatită ulceroasă, melena, hematemeză, ulcer și perforație duodenală.

Tulburări hepatobiliare. Rare: hepatită, creșterea transaminazelor, niveluri serice de bilirubină crescute din cauza afecțiunilor hepatice. Pielea și țesutul subcutanat. Mai puțin frecvente: erupții cutanate, mâncărime; necunoscut: reacții de fotosensibilitate ‘, alopecie, urticarie, angioedem, erupții buloase, inclusiv sindromul Stevens-Johnson și necroliză epidermică toxică, edem, erupții cutanate.

Tulburări renale și urinare. Nu se cunoaște: insuficiență renală acută, tubulă nefrite interstițială, sindrom nefritic, teste ale funcției renale anormale. Tulburări generale și condiții ale locului de administrare. Mai puțin frecvente: oboseală, edem. Investigații. Rare: greutate crescută. datele clinice și epidemiologice sugerează că „utilizarea unor AINS (în special la doze mari și în tratamentul pe termen lung) poate fi asociată cu un risc mic crescut de evenimente trombotice arteriale (de exemplu, infarct miocardic sau accident vascular cerebral).

Graviditate

Se poate lua Okitask pe timpul sarcinii?

Inhibarea sintezei prostaglandinei poate afecta negativ sarcina și / sau embrionul / fătul. Rezultatele studiilor epidemiologice sugerează un risc crescut de avort și de malformație cardiacă și gastroschiză după „utilizarea unui inhibitor de sinteză a prostaglandinei în sarcina timpurie. Sa considerat că riscul crește odată cu doza și durata terapiei.

La animale, administrarea de inhibitor de sinteză a prostaglandinei s-a dovedit a provoca o creștere a pierderii pre- și post-implantare și a mortalității ’embrion-fetal. În plus, a fost raportată o incidență crescută a diferitelor malformații, inclusiv cardiovasculare, și la animalele cărora li s-au administrat inhibitori de sinteză a prostaglandinei, în perioada organogenezei.Astfel, ketoprofenul nu trebuie administrat în timpul primului și celui de-al doilea trimestru de sarcină decât dacă este necesar. Dacă ketoprofenul și „utilizat de o femeie în timpul concepției sau în timpul primului și celui de-al doilea trimestru de sarcină, doza trebuie să fie menținută cât mai” posibil pe durata tratamentului, cât mai scurtă.

În timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină, toți inhibitorii de sinteză a prostaglandinei pot expune fătul la: toxicitate ‘cardiopulmonară (cu închiderea prematură a ductus arteriosus și hipertensiune pulmonară); disfuncție renală, care poate „progresa până la insuficiență renală cu oligo-hidroamniosis; mama și nou-născutul, la sfârșitul sarcinii, pentru: posibila prelungire a timpului de sângerare și efect antiplachetar care poate apărea chiar și în doze foarte mici; inhibarea contracțiilor uterine care duce la o muncă întârziată sau prelungită.

În consecință, ketoprofen și „contraindicat în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină. Nu există informații disponibile despre „excreția ketoprofenului în laptele uman.

Se poate Okitask să se ia în timpul alăptării?

Nuse poate lua, deoarece este Ketoprofen și este contraindicat în timpul alăptării.

Prezentare

  • 10 plicuri orale a 40 mg fiecare
  • Absorbție rapidă

➡️Mai vezi produs similar Oki Plicuri  ,  Ketoprofen 

Medicamentul Okitask produs in Italia

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close