Nedocromil – Astm Bronsic

Sharing

Nedocromil
Actiune terapeutica: Antiastmatic
Categorie de risc pentru sarcina: B

MOD DE ACTIUNE

Este un stabilizator al mastocitelor. Nu are activitate intrinseca bronhodilatatoare, antihistaminica sau glucocorticoida; de asemenea, biodisponibilitatea sistemica este scazuta. T ½: 3,3 h. Se leaga în proportie de proximativ 89% de proteine plasmatice; se excreta nemodificat în urina. Doar aproximativ 4% din produsul oftalmic se absoarbe sistemic.

 

INDICATII

Sistemic. Terapia de întretinere pentru adulti si copii (de 6 ani sau mai mari) cu astm bronsic usor pâna la mediu.

Oftalmic. Prurit asociat conjunctivitei alergice la adultii si copii cu vârsta peste 3 ani.

 


 

 

CONTRAINDICATII

 

Folosirea pentru combaterea bronhospasmului acut, în special a starii de rau astmatic.

 


 

 

PRECAUTII

 

Folositi cu precautie în timpul lactatiei. Siguranta si eficacitatea administrarii al copii cu vârsta mai mica de 6 ani nu a fost stabilita. Nu a fost dovedit ca poate înlocui doza totala de corticosteroizi.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Dupa utilizarea sistemica. Respiratorii: tuse, faringite, rinite, ICRS, eliminarea crescuta de sputa, bronsita, dispnee, sinuzita, pneumonii cu eozinofile, bronhospasm . GI: G&V, dispepsii, uscaciunea gurii, diaree. SNC: cefalee (poate fi severa), ameteli, disfonie. Cutanat: rash, senzatii de caldura. Manifestari sistemice: durere toracica, oboseala, artrite, febra, tremor, anafilaxie . Diverse: infectii virale.
Dupa utilizarea oftalmica. Cefalee, senzatii de arsuri oculare, iritatie, întepaturi, gust neplacut, congestie nazala, astm, conjunctivita, înrosirea ochilor, fotofobie, rinita.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

INHALATOR GRADAT
Astm bronsic

Adulti si copii cu vârsta peste 12 ani: doua inhalari de patru ori pe zi la intervale regulate pentru a asigura 14 mg/zi. Daca pacientul este bine controlat cu patru administrari pe zi (adica nu necesita beta-agonisti orali sau inhalatori mai des de doua ori pe saptamâna, sau nu apare agravarea simptomelor odata cu infectiile respiratorii), poate fi încercata o doza mai redusa. În asemenea cazuri, reduceti doza la 10,5 mg/zi (în patru prize). Apoi, dupa câteva saptamâni în care boala este bine controlata, doza poate fi redusa la 7 mg/zi (în doua prize).
SOLUTIE OFTALMICA
Conjunctivita alergica

1 sau 2 picaturi în fiecare ochi, de 2 ori/zi. Continuati tratamentul pâna trece sezonul polenului, sau pâna când expunerea la alergen înceteaza.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Revedeti procedura corecta pentru administrare; respectati pas cu pas instructiunile ce se gasesc în interiorul cutiei. Folositi solutia oftalmica dupa indicatii în timpul sezonului cu polen. Anuntati efectele adverse / lipsa raspunsului. Efectele de prevenire, benefice nu se vor obtine daca nu se foloseste corect prin administrare topica pulmonara. Continuati montorizarea nivelelor respiratorii maxime si anuntati scaderea sau piedrea functiei pulmonare. Nu încetati folosirea tratamentului inhalator în timpul perioadelor asimptomatice; trebuie administrat la intervale regulate. Continuati folosirea în asociatie cu celelalte medicamente prescrise. Anuntati orice cefalee persistenta, gust neplacut în gura ce interfera cu alimentatia, greata persistenta, sau durere toracica. Daca se observa tuse, wheezing, bronhospasm dupa administrarea medicamentului, atunci acesta trebuie încetat. Faceti o evaluare pulmonara si înlocuiti cu o terapie alternativa.

 


 

 

 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Nedocromil – Astm Bronsic
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!