Pentru ce afectiuni sunt bune bananele?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Banane.

Conţine: conţine cele mai multe calorii dintre toate fructele (100calorii la 100g). Conţine serotonină Vitaminele B, B6, B12, C, E, acid folic, calciu, magneziu, potasiu (348mg/100g), glucide 20%, proteine 2g, 4g fibre vegetale, 36 g carbohidraţi, zinc, seleniu.

Acţiuni: înlătură senzaţia de căldură, lubrefiează plămânii şi intestinele, scade presiunea arterială datorită potasiului, ajută la întărirea sistemului imunitar, ajută la intoxicaţii cu alcool. Este un bun energizant al organismului, contribuind la o mai bună contractare a muşchilor, prevenind crampele musculare. Datorită faptului că are zaharuri este indicat ca cei cu greutate suplimentară să nu consume decât o dată la două zile o banană. Este antiacidă şi protejează de ulcer stomacal. Ajută la refacerea celulelor stomacului. Conţin substanţe antioxidante care ajută în special activitatea digestivă şi renală, inclusiv cancer. Inhibitorii proteazei ajută la eliminarea bacteriei Helyobacter pylori. Este contra indicată în curele de slăbire. Datorită faptului că are foarte mult potasiu care are un rol deosebit în funcţionarea sistemului nervos se indică să se consume în toate afecţiunile nervoase. Datorită vitaminei A este indicat în afecţiunile oculare şi ajută de asemenea la formarea oaselor sau la afecţiunile osoase (osteoporoză, fracturi, etc).

Aliment bogat în vitamine şi săruri minerale, banana este fructul cu cel mai mare aport energetic şi îţi menţine tonusul de-a lungul zilei. Bananele au multiple utilizări medicale fiind folosite în cadrul multor afecţiuni (vezi mai jos), având însă şi un rol important în creşterea capacităţii de concentrare. Cercetătorii britanici au făcut un test pe două grupe de elevi. O grupă a primit la fiecare masă o banană, iar cealaltă nu. Elevii care au mâncat cele 3 banane pe zi au obţinut rezultate mai bune la examene datorită cantităţii mari de potasiu din acest fruct.

Se poate folosi la următoarele afecţiuni: aciditate gastrică, afecţiuni dermatologice, afecţiuni ale nervilor, afecţiuni oculare, afecţiuni renale, anemie, artrită, avitaminoze, cancer în special renal, constipaţie, creştere, depresii, digestie, fracturi, gută, hemoroizi, hipertensiune, ihtioză, imunitate scăzută,  infecţii respiratorii, intoxicaţii cu alcool, osteoporoză, psoriazis, sete, slăbirea organismului, stres, suprasolicitări nervoase, tuse, ulcer stomacal sau duodenal.

Modul de preparare:

Cele mai sănătoase sunt cele punctate cu negru, pentru că acestea nu conţin cantitate aşa de mare de amidon. Se vor consuma imediat ce se decojesc pentru că se oxidează foarte repede.

Alifie- se macină coaja şi se amestecă cu vaselină şi lanolină în părţi egale apoi se aplică în cazurile rănilor, ulcerelor varicoase sau chiar psoriazisului sau ihtiozei. Se poate aplica în aceste cazuri şi coaja fructului.

Modul de folosire pe afecţiuni:

Aciditate gastrică- este un fruct neutralizant al acidului gastric din organism. Consumul bananelor contribuie la dispariţia acidităţii gastrice şi totodată formează o peliculă protectoare pe pereţii stomacului.

Afecţiuni dermatologice- Alifie- se macină coaja şi se amestecă cu vaselină şi lanolină în părţi egale apoi se aplică în cazurile rănilor, ulcerelor varicoase sau chiar psoriazisului sau ihtiozei. Se poate aplica în aceste cazuri şi coaja fructului.

Afecţiuni nervoase- datorită faptului că 100 g de banane au 348 mg de potasiu sunt foarte indicate în toate afecţiunile sistemului nervos sau în reglarea tensiuni arteriale. De asemenea conţine complexul vitaminic B care şi el este foarte util tonificării sistemului nervos.



Afecţiuni oculare- consumul bananelor este foarte indicat datorită faptului că are multă provitamină A care contribuie la consolidarea vederii şi chiar la formarea sistemului osos.

Afecţiuni renale- sunt indicate datorită faptului că ele conţin potasiu.

Anemie- Datorită vitaminei A este indicat în afecţiunile oculare şi ajută de asemenea la formarea oaselor sau la afecţiunile osoase (osteoporoză, fracturi, etc).

Artrită- în cazul pacienţilor cu artrită sau gută este recomandată o dietă cu banane doar pentru 3-4 zile. Pacientului i se dă să mănânce 8-9 banane pe zi şi nimic altceva în această perioadă, exceptând consumul de apă plată.

Avitaminoze- datorită conţinutului mare în vitamine şi a mineralelor este foarte indicat consumul acestui fruct în special în perioada iernii.

Cancer- se indică folosirea a minimum 3 banane pe zi, pentru foarte multele vitamine şi minerale conţinute, de asemenea conţinut mare de potasiu ceea ce le face foarte utile în special în cancerul renal.

Constipaţie- consumând banane se poate regla foarte bine constipaţia datorită fibrelor vegetale şi potasiului conţinut. Se indică în cazurile uşoare consumul unei banane înaintea meselor.

Creştere- Datorită vitaminei A este indicat în afecţiunile oculare şi ajută de asemenea la formarea oaselor sau la afecţiunile osoase (osteoporoză, fracturi, etc).

Depresii- bananele conţin triptofan care stimulează serotonina (hormonul stării de bine) şi se poate consuma zilnic cel puţin 3-4 banane.

Digestie- uşurează digestia datorită fibrelor alimentare.

Fracturi- Datorită vitaminei A este indicat în afecţiunile oculare şi ajută de asemenea la formarea oaselor sau la afecţiunile osoase (osteoporoză, fracturi, etc).

Gută – în cazul pacienţilor cu artrită sau gută este recomandată o dietă cu banane doar pentru 3-4 zile. Pacientului i se dă să mănânce 8-9 banane pe zi şi nimic altceva în această perioadă, exceptând consumul de apă plată.

Hemoroizi- consumul bananelor ajută la reglarea constipaţiei şi prin aceasta la lupta contra hemoroizilor. Extern se poate face o pastă cu pulpă de banană în amestec cu smântână şi aplicat cu ajutorul unui pansament, care se ţine în funcţie de toleranţa individuală.

Hipertensiune- datorită faptului că 100 g de banane au 348 mg de potasiu sunt foarte indicate în toate afecţiunile sistemului nervos sau în reglarea tensiuni arteriale.

Ihtioză- Alifie- se macină coaja şi se amestecă cu vaselină şi lanolină în părţi egale apoi se aplică în cazurile rănilor, ulcerelor varicoase sau chiar psoriazisului sau ihtiozei. Se poate aplica în aceste cazuri şi coaja fructului.

Imunitate scăzută- Datorită vitaminei A este indicat în afecţiunile oculare şi ajută de asemenea la formarea oaselor sau la afecţiunile osoase (osteoporoză, fracturi, etc). Ajută la creşterea imunităţii organismului.





Infecţii respiratorii- sunt indicate în special pentru faptul că conţin vitamina C. Poate preveni infecţiile respiratorii şi afecţiunile ivite în sezonul rece.

Intoxicaţii cu alcool- se consumă banane pentru faptul că ajută la eliminarea din organism a toxinelor acumulate şi totodată fac un pansament gastric util pentru protejarea stomacului.

Osteoporoză- Datorită vitaminei A este indicat în afecţiunile oculare şi ajută de asemenea la formarea oaselor sau la afecţiunile osoase (osteoporoză, fracturi, etc).

Psoriazis- Alifie- se macină coaja şi se amestecă cu vaselină şi lanolină în părţi egale apoi se aplică în cazurile rănilor, ulcerelor varicoase sau chiar psoriazisului sau ihtiozei. Se poate aplica în aceste cazuri şi coaja fructului.

Sete- în cazul apariţiei senzaţiei de sete este suficient să se consume o banană şi această senzaţie va trece.

Slăbirea organismului- dacă datorită anumitor afecţiuni aţi slăbit şi doriţi să vă redresaţi greutatea soluţia este consumul bananelor, pentru că 2 banane pot să suplinească foarte bine o masă. Deci consumul lor suplimentar va aduce organismului foarte multe substanţe nutritive.

Stres- bananele conţin triptofan care stimulează serotonina (hormonul stării de bine) şi se poate consuma zilnic cel puţin 3-4 banane.



Suprasolicitare nervoasă- bananele conţin triptofan care stimulează serotonina (hormonul stării de bine) şi se poate consuma zilnic cel puţin 3-4 banane.

Tuse- se consumă banane la apariţia tusei şi se opreşte tusa.

Ulcer stomacal sau duodenal– este un fruct neutralizant al acidului gastric din organism. Consumul bananelor contribuie la dispariţia acidităţii gastrice şi totodată formează o peliculă protectoare pe pereţii stomacului. De asemenea ajută la regularizarea tranzitului intestinal.

Reţetă de vară- Fă-ţi o salată răcoritoare de vară pentru zilele toride. Ai nevoie de 2 banane, 50g ananas, 50g caşcaval, o linguriţă de miere şi sucul unei jumătăţi de portocală. Taie bananele, ananasul şi caşcavalul cubuleţe, pune-le într-un bol şi amestecă-le cu sucul de portocală şi cu miere.

 

Pericolul ascuns din banane.

Dr. Kenthans E.V. de la Universitatea Harvard (SUA), a constatat în iunie 2002 că banana conţine 24 compuşi derivaţi ai serotoninei, substanţă chimică considerată în mod eronat de către unii biologi „hormonul plăcerii”. O echipă de cercetători americani de prestigioasa Universitate Harvard, a dovedit că bananele, mai ales în curs de coacere, conţin unii compuşi chimici asemănători serotoninei fabricată de creier, care produc grave tulburări hormonale. Un exemplu este cel oferit de cercetătorii psihologi şi biochimişti coordonaţi de dr Kenthans E.V. Aceştia au constatat, anul acesta că 20% din sinuciderile din SUA sunt „ajutate” de efectul represiv al unor infime cantităţi de substanţe serotoninice, întâlnită în banană. Un studiu mai amănunţit efectuat de către psihiatrii de la Cornell univ- Medical Center (New York), au demonstrat că presupusele gene ale suicidului (de 12 ori mai frecvente la femeie) sunt mai receptive la substanţele de tip serotoninic, fabricate de către „creierul feminin adolescent” supus începerii unei vieţi sexuale abuzive, în cazul populaţiei europene.

S-a demonstrat apoi că şi femeile care au depăşit vârsta adolescenţei târzii (24 ani) pot suferi crize ale tentaţiei de suicid, în urma unui consum zilnic de 300g de banane, pe o perioadă care depăşeşte 120-140 zile.

Cercetătorii americani au scos în evidenţă o certă legătură între serotoninele din banane şi efectul acestora asupra producerii unor hormoni din creier (hipotalamus), capabile de a declanşa reacţii psihice care conduc spre automutilare, sado-mascochism şi nu în ultimul rând spre accese nervoase ce produc un tip aparte de descărcare agresivă, care în cazul femeilor sensibile se manifestă prin decizia sinuciderii. Se recomandă ca vara persoanele cu un psihic labil, cu tendinţe depresive, să consume cât mai rar banane şi niciodată asociate cu tării ori lichioruri.

Din punct de vedere statistic în statul Missouri (SUA) una din 5 femei care s-au sinucis din dragoste vara, erau consumatoare zilnice de banane, iar una din 4 femei sinucigaşe din Florida (Miami) aveau acelaşi obicei.



Nici în Europa lucrurile nu stau foarte bine; una din 10 spaniole care se sinucid din dragoste vara sunt dependente de banane, ca şi 1 din 12 italience, care consumă zi de zi banane.

În România datorită preţurilor acestor fructe, se pare că se înregistrează mai puţine victime în rândul îndrăgostiţilor.

 

Mai puţin cunoscut este faptul că starea de bine nu este influenţată doar de evenimentele din viaţa noastră, ci şi de alimentele pe care le consumăm.

Ni se întîmplă tuturor să avem din cînd în cînd zile mai proaste, în care nimic nu ne poate binedispune. Mai puţin cunoscut este faptul că starea de bine nu este influenţată doar de evenimentele din viaţa noastră, ci şi de alimentele pe care le consumăm. Funcţionarea sistemului nervos, combaterea stresului şi buna dispoziţie depind în mare măsură de alimentaţie. Efectul cel mai puternic asupra centrilor plăcerii din creier îl au bananele, îndeosebi cele coapte. Ele conţin triptofan, substanţă care stimulează secreţia de serotonină, supranumită şi “hormon al fericirii”. Bananele sînt de asemenea o sursă bogată în vitamine precum A, C, E, B1 sau B2 şi în minerale precum fierul, sodiul, potasiul, magneziul, calciul şi fosforul. Ele reechilibrează sistemul nervos şi înlătură stresul, depresia, astenia sau suprasolicitarea nervoasă. Sînt motivele pentru care bananele au fost numite “fructele fericirii”.

  Combate Stresul

Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.

Arsurile la stomac:

Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.

Mahmureala:

Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close