Prospect Mydocalm - Midocalm - Prospecte Medicamente & Suplimente Naturiste

Prospect Mydocalm – Midocalm

Sharing

Mydocalm   Prospect

Tratamentul acut sau cronic al hipertoniei muscula­turii striate, apărută pe fondul unei tulburări neuro­logice organice (mono – sau hemipareză spastică, survenită după un accident vascular cerebral, scle­roză multiplă, mielopatie, traumatisme ale măduvei spinării).

Tratamentul contracturii reactive a muşchilor striaţi, determinată de afecţiuni locomotorii degenerative, cum sunt artroza articulaţiilor mari, spondiloza, spondilartroza, discopatia. Adjuvant în terapia de recuperare după intervenţii chirurgicale ortopedice şi traumatologice. TratamentuLbolilor vasculare oblitergnte ca şi sin­dromul ce se dezvoltă în baza unei inervaţii vas­culare deficitare (de ex. acrocianoza, disbazia angioneurotică intermitentă). Tratamentul bolii Little (diplegie spastică infantilă) şi al altor encefalopatii însoţite de distonieja copii.

Midocalm

Indicaţii terapeutice

50 mg comprimate filmate

150 mg comprimate filmate

Clorhidrat de tolperison

 Compoziţie Mydocalm 50 mg

Un comprimat conţine clorhidrat de tolperison 50 mg şi excipienţi: acid citric, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc,celulozâ microcristalină, amidon de porumb, lactoză monohidrat, dioxid de titan (El71), macrogol 6000, hipromeloză.

Mydocalm 150 mg

Un comprimat conţine clorhidrat de tolperison 150 mg şi excipienţi: acid citric, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, celuloză microcristalină, amidon de porumb, lactoză monohidrat, dioxid de titan (El71), macrogol 6000, hipromeloză.

Grupa farmacoterapeuticâ: miorelaxante centrale

mydocalm prospect

mydocalm prospect

 

Contraindicaţii / Cititi acest prospect Mydocalm

Contraincatii absolute

Hipersensibilitate la tolperisone sau la oricare dintre excipienţi.

Miastenia gravis.

Nu este recomandat în perioada alăptării.

Contraindicaţii relative, cititi acest prospect Mydocalm:

Sarcină, în special în primul trimestru (vezi pct. Sar­cina şi alăptarea).

Precauţii Mydocalm

Nu se utilizează la sugari şi la copii. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactoză (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Interacţiuni Mydocalm

Administrarea în asociere cu alte miorelaxante sau cu tranchilizante care au efect miorelaxant (de ex. benzodiazepine) creşte efectul tolperisonului, fă­când necesară scăderea dozelor, în funcţie de cele ale medicamentului folosit concomitent. Nu există interacţiuni cu alte medicamente, care să limiteze folosirea tolperisonului. Deşi tolperisonul are acţiune la nivelul sistemului nervos central, aceasta nu afectează funcţiile corticale şi vigilenţa, spre deosebire de alte miorelaxante cu acţiune centrală, astfel încât, Mydocalm, se poate administra împreună cu hipnotice, sedative şi tranchilizante. Tolperiso- nui nu produce dependenţă psihică sau fizică. Nu potenţează efectele deprimante centrale ale alcoolului etilic..

Eficacitatea terapeutică este superioară în condiţiile asocierii tolperisonului cu analgezice, antipiretice şi antiinflamatoare. Mydocalm măreşte efectul acidu­lui nifluminic, de aceea trebuie luată în calcul redu­cerea dozei de acid nifluminic în cazul administrării concomitente.

 

Afla mai multe despre...
Prospect Mirtilene Puro

Atenţionări speciale pentru Mydocalm

Copii

Nu se administrează la copii sub 6 ani.

Vârstnici

La vârstnici nu este necesara reducerea dozelor.

Sarcina şi alăptarea

In cadrul studiilor privind efectele asupra reproduce­rii la animale, nu s-au observat efecte teratogene. Deoarece studiile efectuate la iepure au semnalat efecte fetotoxice, se recomanda ca Mydocalm să fie folosit în timpul sarcinii numai atunci când bene­ficiul terapeutic justifica riscul potenţial pentru fât. Nu se ştie daca tolperisonul se excretâ în laptele matern, de aceea Mydocalm nu trebuie adminis­trat în timpul alâptârii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pe baza profilului farmacodinamic cu Mydocalm s-a putut afirma câ, spre deosebire de alte miorela- xante cu acţiune centrală, produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare. Cititi atent acest prospect Mydocalm.

Doza este de 150-450 mg pe zi. La vârstnici nu este necesara reducerea dozelor. Nu este necesara ajustarea dozelor în caz de insu­ficienţa renală sau hepatică.

Reacţii adverse a Midocalm

Rareori pot sa apară greaţă, disconfort abdominal,

evenimente adverse la nivel nervos central – vertij, slăbiciune musculară şi fatigabilitate – hipotensiune arterială uşoară, reacţii de hipersensibilitate(prurit, eritem, erupţii cutanate, dispnee, şoc anafilactic). Reacţiile adverse menţionate anterior sunt, de obi­cei, moderate şi pot fi eliminate prin scăderea do­zelor.

Rar, pot apărea reacţii de hipersensibilitate (prurit, eritem, urticarie, edem angionevrotic, şoc anafilac­tic, dispnee).

 

Supradozaj cu Mydocalm

Nu există date disponibile privind supradozajuL Tolperisonul are un indice terapeutic mare. în stu­diile preclinice de toxicitate acută s-au observat la  doze mari (peste doza maxima tolerată) ataxie, convulsii tonico-clonice, dispnee şi paralizia muş- mmm chilor respiratori. Probabil că simptomatologia supradozajului la om este similară.

în cazul supradozajului, neexistând un antidot specific, se recomandă tratament de susţinere a funcţi­ilor vitale şi tratament simptomatic.

Păstrare

A se păstra la temperaturi între 15-30°C, în amba­lajul original.

Ambalaj

Cutie cu.3 blistere din PVC/Al a 10 comprimate filmate.

Producător

Budapesta , Ungaria

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Gedeon Richter România S.A.,

Str. Cuza-Vodă, nr. 99-105, 540306 Târgu Mureş,

România

Data ultimei verificări a acestui prospect Mydocalm

Octombrie 2009.

 

Despre tulburarile neurologice

Boli neurologice :
GeneralitatiBolile neurologice sunt boli ale sistemului nervos central sau periferic. Acestea pot afecta organismul prin aparitia unor tumori sau procese inflamatorii, prin infectii cu diferiti microbi sau prin modificarea procesului de formare normala a mediatorilor chimici. Tratamentul bolilor neurologice nu este foarte bine pus la punct datorita faptului ca motivul aparitiei lor nu este bine clarificat, acesta concentrandu-se mai ales pe atenuarea simptomelor.
Boli neurologice :
Cum se manifestaSimptomele bolilor neurologice se intind de la unele mai comune, precum durerea de cap, pana la altele mai rar intalnite, precum miscarile involuntare. Aparitia durerilor de cap sau a migrenelor poate fi precedata de anumite senzatii precum greata, varsatura sau tulburari vizuale. Pierderea tranzitorie a constientei, ameteala si vertijul reprezinta alte simptome care ar putea apare in bolile neurologice. Acestea trebuie bine clarificate din punct de vedere al caracteristicilor si circumstantelor in care apar. Pierderea auzului si tinitusul (tiuituri) pot apare in urma unei inflamatii localizate la nivelul urechii si dispare apoi, sau pot fi datorate unei afectiuni neurologice. Printre alte simptome care apar in aceste boli se numara delirul, slabirea brusca a fortei in membre si miscarile involuntare care pot apare in repaus sau in timpul miscarii.
Boli neurologice :
Principalele cauze
Simptomele care apar in bolile neurologice se pot datora afectarii sistemului nervos la nivel central sau periferic. Acesta poate fi afectat central in cazul producerii unui accident vascular cerebral, care poate fi ischemic (producandu-se datorita scaderii debitului sanguin intr-un anumit sector) sau hemoragic (care apare datorita pierderii de sange ce se va acumula, putand comprima numeroase structuri ce nu mai pot functiona normal). Alte cauze care pot duce la aparitia bolilor neurologice sunt infectiile cu virusuri sau bacterii, ateroscleroza, neurodegenerarea, diferite leziuni sau boli. Exista unele boli neurologice ale caror cauze sunt inca necunoscute.
Boli neurologice :
Ce trebuie facut imediatIn cazul aparitiei vreunui simptom caracteristic bolilor neurologice trebuie cerut sfatul unui medic pentru a se stabili cauza aparitiei acestuia. Dupa cateva intrebari si investigatii, acesta va putea spune daca simptomul aparut se datoreaza unei afectiuni grave sau nu.

Afla mai multe despre...
Mydocalm Prospect

Boli neurologice :Cand trebuie mers la medicTrebuie cerut sfatul unui medic atunci cand simptomele bolii neurologice isi schimba caracteristicile, apar mai des, nu mai raspund la medicatie sau incep a fi insotite de alte simptome noi.
Boli neurologice :La cine apare mai frecventBolile neurologice pot apare la orice persoana in anumite conditii; totusi acestea apar mai des la varstnici, la persoanele afectate de ateroscleroza sau la cei care au suferit diferite accidente. Folosirea inadecvata a unor medicamente poate duce la aparitia unor simptome caracteristice acestor afectiuni.
Boli neurologice :RecomandariOdata experimentate aceste simptome este bine ca pacientul sa mearga la un consult medical. In urma acestuia, individul va trebui sa urmeze instructiunile medicului si sa-si ia medicatia prescrisa in mod regulat.

Sharing

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 5 -voturi, Media: 4,40 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
16 + 17 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Prospect Mydocalm – Midocalm