Blefarospasm – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Oare de ce mi se zbate ochiul? Din cauza Blefarospasmului

Ce este si care sunt cauzele Blefarospasmulului?

            Blefarospasmul , i se mai spune “zbaterea ochiului”, spasme oculare, este o contracţie spastică , contractie involuntara, brusca a muşchiului orbicular al pleoapelor (muşchii circulari ai pleoapelor, responsabili de închiderea acestora), de obicei bilaterală. Debutul acestuia este cel mai frecvent unilateral, afectând în special pleoapa inferioară a unuia dintre ochi.  Se manifestă prin clipiri puternice repetate şi involuntare ale pleoapelor.

Cauzele Blefarospasmului :

 Primul gând este că suntem obositi, stresaţi, am băut preaă cafea sau avem lipsă de magneziu. Dacă totuşi, simptomele persistă, este indicat să ne adresam unui specialist – medicul oftalmolog este cel mai în măsură să facă acest lucru. El poate examina pleoapele şi globul ocular şi poate identifica o cauză locală, oculară, a blefarospasmului – cel mai frecvent, sindromul de ochi uscat. Examinarea se poate face cu ajutorul biomicroscopului de la Sanconfind, care poate vedea ochiul mărit de 8 până la 16 ori.

In stadiile avansate de boală, se ajunge la “orbire funcţională” – pacientul nu poate ţine ochii deschişi, astfel încât activităţile de zi cu zi devin imposibile. In cazul în care zbaterea ochiului este însoţită de spasme ale hemifetei (jumătate de faţă), un consult neurologic este obligatoriu în vederea stabilirii unui diagnostic şi a unei conduite terapeutice adecvate.

Blefarospasmul poate apărea şi în cazul unor tumori pe creier. In acest caz este nevoie de o serie de investigaţii mai amănunţite, pe care le recomandă medicul curant.

Blefarospasmul nu trebuie confundat cu alte afectiuni ale pleoapelor, cum ar fi ptoza palpebrală – căderea pleoapelor cauzate de slăbiciunea sau paralizia muschiului pleoapei superioare, sau blefarita – inflamaţia pleapelor cauzata de infecţii sau alergii.

Tratamentul Naturist al Blefarospasmului

Tratamentul cuprinde schimbarea stilului de viaţă: un somn odihnitor, evitarea excesului de cofeină, suplimente alimentare (magneziu), tratamentul clinic al afecţiunilor oftalmologice (blefarita, sindrom de ochi uscat), cu picături şi geluri, injecţii cu botox în zona perioculară, iar în stadii avansate, tratament chirurgical.

Tratamentul naturist vine în complectarea tratamentului medicamentos. Acest tic nu prezintă o mare gravitate, fiind de multe ori declanşat de contractura muşchiului ochiului. El poate fi legat de oboseală şi survine de cele mai multe ori la sfârşitul zilei.

Odihna şi în caz de recidive frecvente, o cură cu magneziu îl înlătură definitiv.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, arnică, brusture, ciuboţica cucului, crin, fenicul, gălbenele, nalbă mare, păducel, pătrunjel, plop, roiniţă, silur, sunătoare, tei, ţintaură, valeriană.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Albastrele(Centaurea cyanus) 1 linguriţă de plantă mărunţită de albastrele , se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.



Arnică – (Arnica montana) tamponări cu tinctură de arnica (se găseşte la toate magazinele naturiste) 1 linguriţă pusă la 100 ml apă. Se face de mai multe ori pe zi. Este utilă datorită faptului că este un bun antibiotic cu un spectru larg de acţiune.

Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită de brusture se va pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se pun comprese pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită de ciubotica cucului se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ. Rădăcina- 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se pun comprese pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.

Crin alb (Lilium candidum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori sau bulb) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.

Fenicul (Foeniculum vulgare)1 linguriţă de seminţe de fenicul se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi vasul timp de 10 minute. Se strecoară, apoi se va face compresă cu pânză muiată în acest ceai. Se aplică caldă pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.

Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită de galbenele se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.

Nalbă mare (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită de nalba se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori şi frunze) de paducel se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1 linguriţă de plantă mărunţită (rădăcină) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ. Intern se poate pune 100g de rădăcină mărunţită la 500 ml apă şi se fierbe apoi până scade apa la 250 ml. Se consumă datorită faptului că ajută la curăţirea organismului de toxine.

Plop Negru (Populus nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (muguri zdrobiţi) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.

Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită de roinita se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.

Silur (Euphrasia officinalis) se pun 2 linguriţă de plantă mărunţită de silur la 250 ml apă clocotită. Se fierbe apoi 2 minute. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se spală apoi local cu un tampon de vată sau comprese sterile.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită cu flori de sunatoare, se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.





Tei (Tylia tomentosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori fără bractee) de tei se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.

Ţintaură (Centaurea cyanus)- 2 linguriţe de plantă mărunţită de tintaura se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte sub formă de comprese de mai multe ori pe zi. Este foarte indicată pentru efectul uşor astringent şi dezinfectant pe care-l are.

Valeriană (Valeriana officinalis) se poate folosi cel mai bine tinctură de valeriana, care se va lua câte 5-10 picături înainte de culcare seara cu 2-3 ore. Este o plantă care se foloseşte în special în cazurile când din cauza spasmului este perturbat somnul.

O serie de minerale si vitamine Magneziul, Potasiul, Vitamina B 6 ajuta la eliminarea “ticurilor” , a spasmelor oculare,  “carceilor in gamba, talpa” , crampe musculare(zgarci) de ordin functional. 

Magneziu. Dacă este vorba despre menţinerea tonusului şi bunei dispoziţii magneziul este cel mai indicat. El participă în mod esenţial la elaborarea energiei în celulele corpului, la sinteza anticorpilor (elemente imunitare ce luptă împotriva agresiunilor externe) şi interferonului, o puternică substanţă antivirală. Efectul anti-stres al magneziului este foarte cunoscut şi lipsa acestui mineral este cauza scăderii tonusului, producând oboseala cronică, palpitaţii, anxietate.

Magneziu contribuie la:

  • Funcționarea normală a sistemului muscular
  • Sprijină transportul electroliților (potasiu, calciu) și a altor nutrienți
  • Reducerea oboselii și extenuării
  • Metabolismul energetic normal

Deficitul de magneziu afectează multă lume, și este datorat unei alimentații necorespunzătoare, bogată în alimente procesate, stilului de viață, anumitor medicamente și efortului fizic intens.



Crampele cauzate de scăderea nivelului de magneziu pot fi persistente și neplăcute, cu o durată de la câteva secunde până la câteva minute. În astfel de situații, mușchii devin atât de rigizi încât pot duce chiar la apariția vânătăilor.

În cazul unui deficit de magneziu, trebuie să ținem cont că nu putem furniza necesarul zilnic doar prin alimentație, prin urmare este nevoie de utilizarea de suplimente alimentare.

Se găseşte magneziu în: banane, ciocolată, migdale, alune, fructe uscate, legume uscate,  fructe de mare, orez ne decorticat, apă minerală.

Se vor folosi intern calmante şi sedative sub formă de ceai din care se vor putea consuma 2-3 căni de ceai pe zi. De asemenea se mai poate folosi tinctura care se va lua de la 10 picături la 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată cu 100 ml apă.

Potasiul.

Contribuie la:

  • Funcționarea normală a sistemului muscular
  • Menținerea tensiunii arteriale normale

Este prezent în diferite tipuri de alimente cum ar fi hrișcă, carne (pui, curcan), produse din cereale integrale, germeni de grâu, drojdie, soia, banane, produse lactate, pește, ouă.

Potasiul împiedică pătrunderea sodiului în interiorul celulelor, asigurând astfel echilibrul de electroliți și lichide din organism. Potasiul previne, de asemenea, crampele musculare deoarece participă la transmiterea impulsurilor în sistemul nervos și muscular. Asigură funcționarea corectă a contracțiilor musculare și este responsabil de rezistența și puterea sistemului muscular.



Potasiul este un element care se găsește în fructe uscate, avocado, banane, cartofi, roșii, citrice și legume cu frunze verzi.

Vitamina B6

Contribuie la:

  • Funcționare normală a sistemului nervos
  •  

  • Reducerea oboselii și extenuării

Un aport insuficient de vitamina B6 poate avea consecințe negative asupra organismului, cum ar fi indispoziție, insomnii, scăderea imunității. Toate acestea se manifestă deoarece piridoxina este responsabilă de transformarea aminoacizilor, grăsimilor și carbohidraților.

De asemenea, ajută la stocarea energiei și la formarea normală a globulelor roșii. În mușchi, piridoxina influențează schimbul de glucoză în glicogen, precum și procesul de descompunere a glicogenului. Ce este interesant este faptul că vitamina B6 este, de asemenea, un potențial de absorbție al magneziului.

Anticarcel – este un produs pentru eliminarea, carceilor, ticurilor nervoase.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close