Prospect Piafen – Dureri Moderate

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Piafen Comprimate

Indicatii terapeutice:

 • in tratamentul durerilor moderate si în tratamentul simptomatic al sindroamelor algice intense însoţite de spasme ale musculaturii netede: cefalee, dureri dentare, colici biliare şi colici renale, colica biliara, cistalgii, dismenoree, dureri postoperatorii şi posttraumatice.

Compoziţie Piafen

Un comprimat conţine

 • metamizol sodic 500 mg,
 • clorhidrat de pitofenonă 5 mg,
 • bromometilat de fenpipramidă 0,1 mg
 • şi excipienţi: celuloză microcristalină, amidon pregelatinizat, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutică: anticolinergice sintetice în combinaţie cu analgezice, combinaţii

Contraindicaţii ale Piafenului

 • Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului, la alţi pirazoli (noraminopirină sau amidopirină), sau la antiinflamatoare nesteroidiene. Agranulocitoză.
 • Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază.
 • Porfirie hepatică.
 • Glaucom cu unghi închis, adenom de prostată, stenoză pilorică.
 • In timpul alăptarii.
 • La copii.

Precauţii in utilizarea Piafenului

Dacă în timpul tratamentului cu Piafen apare febră nejustificată şi/sau angină şi/sau ulceraţii bucale, tratamentul trebuie întrerupt imediat şi efectuată hemoleucograma. Depistarea agranulocitozei impune spitalizarea.

Piafen pentru dureri moderatePiafen pentru dureri moderate

Interacţiuni cu alte medicamente

Asocierea cu dorpromazina poate produce hipotermie uneori intensă, având ca efect reducerea eficacităţii produsului.

In timpul tratamentului cu cefalosporine, concentraţia plasmatică a acestora poate să scadă.

Atenţionări speciale

în timpul tratamentului se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice.

Datorită acţiunii de tip atropinic a fenpipramidei, se recomandă prudenţă în cazul administrării la pacienţi cu insuficienţă hepatică, insuficienţă renală, insuficienţă coronariană, tulburări de ritm, hipertiroidie, bronşită cronică, ileus paralitic, megacolon, infarct miocardic acut.

Sarcina şi alăptarea

Nu se recomandă utilizarea produsului in timpulsarcinii, in timpul alăptării produsul este contraindicat deoarece metamizolul se excretă în laptele matern.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Prin reacţiile adverse pe care le determină, produsul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Aceste reacţii pot fi amplificate de consumul de băuturi alcoolice.

Doze şi mod de administrare ale Piafenului

Adulţi: doza recomandată este de1 – 2 comprimate Piafen de1-3 ori pe zi.

Reacţii adverse

-agranulocitoză, şoc

– urticarie, erupţii maculopapuloase, sindrom Lyell, sindrom Stevens-Johnson;– insuficienţă renală acută sau nefropatie interstiţială;

– anemie, trombopenie;

crize de astm bronşic, mai ales la pacienţii sensibili la acid acetiisalicilic;

– coloraţie roşie a urinii, care se poate datora unui metabolit (acid rubazoic);

– uscăciunea gurii şi a ochilor, tulburări de acomodaţie, tahicardie, palpitaţii, constipaţie, retenţie urinară, hipervâscozitate a secreţiilor bronşice, excitaţie psihomotorie;

– la vârstnici: confuzie mentală.

Supradozaj cu Piafen

în cazul unei supradoze, pot apărea următoarele simptome: vărsături, dureri abdominale, ameţeli, somnolenţă şi în final comă. în caz de supradozaj trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

– Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Piafen, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

– Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect Piafen sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul.

– Păstraţi acest prospect Piafen. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, lucruri neclare, privind continutul acestui prospect Piafen, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament Piafen a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

– Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect Piafen .

Păstrati prospectul Piafen şi toate comprimatele rămase pentru a le arăta medicului pentru viitoarele vizite la medic.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere a câte 10 comprimate. Cutie cu 150 blistere a câte 10 comprimate.

Producător

Antibiotice SA, laşi, România

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă Antibiotice SA

 Data ultimei verificări al acestui Prospect Piafen Iunie

Tipuri de dureri

Ce este colica renala?

Colica renală reprezintă o durere lombo-abdominală produsă de iritaţia renală sau uretrală (din cauza inflamaţiei, infecţiei sau calculilor) sub forma unei senzaţii dureroase puternice, care apare brusc în regiunea lombară, în zona rinichiului, sub ultima coastă. Durerea resimţită iradiază spre abdomen, spre membrul inferior corespondent şi spre organele genitale externe. Durerea are caracter alternativ şi evoluţie ondulantă.

În cazul calculilor renali, aceştia au o suprafaţă rugoasă, aspră, lezând uretra şi mucoasa căilor urinare pe parcursul migraţiei. Senzaţia dureroasă în sine este provocată de excitaţia filetelor nervoase regăsite la nivelul submucoasei şi de spasmul care se declanşează din nevoia de contractare a uretrei pentru împiedicarea migraţiei calcului. Colica renală reprezintă una dintre cele mai importante urgenţe din medicina internă, din cauza apariţiei unui obstacol în calea evacuării secreţiei urinare 

Durerile în piept trădează boli de inimă sau plămâni, durerile de cap-de la tulburări menstruale la tumori, durerile lombare ascuţite- pietre la rinichi, iar cele de picioare- diabet sau cheaguri de sânge.

Durerea este o stare de disconfort prin care organismul încearcă să semnaleze o boală. Există o scală a durerii- uşoară, moderată şi severă. Primul stadiu, durerea uşoară corespunde, pe o scală de la 1 la 10, nivelului 1-3 şi este o simplă jenă. Durerea moderată (intervalul 3-7) afectează concentrarea, iar durerea severă (de la 7 la 10) este insuportabilă. Iată şapte tipuri de dureri care nu trebuie ignorate şi care ar putea ascunde boli mai grave.

Dureri în piept

Durerea persistentă în piept apare când inima nu primeşte suficient sânge şi oxigen şi poate semnala probleme ale inimii, caz în care senzaţia de presiune se extinde adesea spre umăr, braţul stâng sau maxilar. Un atac de cord nu este exclus, mai ales în cazul celor peste 40 de ani.”Durerea în piept poate semnala şi un junghi intercostal (inflamaţia muşchilor şi tendoanelor dintre coaste), pneumonie, astm”, explică Remus Lupu, doctor primar medicină de familie. Uneori, durerile în piept (localizate spre capul pieptului) pot semnala şi probleme digestive (ulcer, calculi biliari, indigestie, arsuri, reflux gastroesofagian).

Durere de cap severă

Durerile de cap persistente pot semnala tulburări ale ciclului menstrual, probleme de vedere, hipertensiune arterială, lipsă de calciu şi magneziu, tulburări metabolice, iar în cazuri extreme, o tumoră intracraniană sau un anevrism.Durerea de cap severă, însoţită de greaţă, ameţeală sau amorţeli ale feţei, poate trăda un accident vascular sau meningită (ceafa e ţeapănă şi apare fotofobia). 

Dureri de spate şi furnicături – boli neurologice

Dureri de dinţi pulsatile

Dacă resimţiţi o durere pulsatilă a dinţilor este foarte posibil ca nervul să fie afectat. “În cel mai simplu caz, este vorba de un abces dentar, însă există situaţiii grave când nervul trebuie scos”, adaugă medicul Remus Lupu. Alte cauze ale durerilor sunt cariile, bolile gingivale sau apariţia măselelor de minte.Dureri lombare ascuţite

Durerea ascuţită de spate poate semnala prezenţa pietrelor la rinichi şi altor probleme renale (de la litiaze la nefrite), a bolilor osteoarticulare – artrite, discopatii lombare şi, mai grav, a unui anevrism aortic.

Durere de spate cu furnicăturiale degetelor de la picioare

“Acest tip de durere poate ascunde tulburări neurologice sau circulatorii, ceea ce înseamnă că trebuie să faceţi o radiografie la coloană sau să fiţi consultat de un neurolog”, recomandă medicul Remus Lupu. Senzaţia de furnicături şi amorţeală dureroasă în zona picioarelor este cauzată de circulaţia deficitară a sângelui, însă, dacă persistă, poate fi un semn de leziune a nervilor. Această afecţiune are mai multe cauze: diabet zaharat, abuz de alcool, deficit de vitamina B12, zona zoster etc.

Disconfort abdominal însoţit de gaze şi balonare

Durerile de stomac ascund fie o dietă bogată în grăsimi, fie tulburări de alimentaţie (colite) şi enzimatice, sindromul de colon iritabil, afecţiuni ale ficatului şi pancreasului. În cazuri extreme, poate ascunde cancer gastric sau colorectal.

Dureri de picioare în soţite de inflamaţie şi tumefiere

Senzaţia de arsură în tălpi este un semn al diabetului-neuropatie periferică. “Durerea localizată la nivelul coapsei sau gambei poate semnala un blocaj arterial, tromboză venoasă- un cheag de sânge la nivelul venei, care poate ajunge la plămâni, împiedicând oxigenarea acestora”, subliniază medicul. Picioarele umflate semnalează şi probleme ale inimii, precum cardiomiopatia sau insuficienţa cardiacă. “Pe lângă boli de inimă, durerea în piept poate semnala un junghi intercostal şi afecţiuni pulmonare.” 

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

Remedii Naturiste contra durerilor de orice fel 

 1. Salcia

Decoctul din scoarţa de salcie este cel mai eficient remediu împotriva durerilor puternice de cap. De fapt, dacă bei o cană cu decoct, migrena dispare în cel mult o jumătate de oră, susţin specialiştii. Explicaţia este că scoarţa de salcie conţine salicină, substanţă cu efect analgezic, care stă la baza aspirinei.

Cu toate acestea, salcia este lipsită de efectele adverse ale aspirinei. Prepară decoctul dintr-o lingură de scoarţă măcinată şi 250 ml de apă. Pune la fiert ceaiul timp de 10 minute şi strecoară. Poţi bea până la două-trei căni cu decoct într-o zi.

 1. Busuiocul şi schinduful

Busuiocul este recunoscut pentru proprietatea de a reduce tensiunea de la nivelul capului indusă de migrene şi, de asemenea, de a înlătura senzaţia de greaţă care însoţeşte durerile puternice de cap.

Este de preferat realizarea unui amestec de busuioc uscat şi schinduf. Câte două linguriţe din fiecare plantă se pun într-un litru de apă şi se lasă o noapte la macerat. Se beau maximum două căni pe zi. 1. Dafinul

Frunzele de dafin au fost utilizate secole de-a rândul ca remedii împotriva durerilor de cap. Datorită conţinutului lor bogat în substanţe cu efect analgezic, frunzele de dafin pot fi utilizate ca medicamente naturale pentru tratarea migrenelor de orice fel.

Prepară un ceai din trei-patru frunze de dafin la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute şi bea ceaiul de două ori pe zi.

 1. Menta

Această plantă, Menta,  are efect calmant în special în cazul durerilor de cap cauzate de infecţia sinusurilor. Un alt avantaj al acestei plante este că reduce simptomele care însoţesc migrena: greaţă, sensibilitate la lumină etc. Poţi face un ceai de mentă dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă sau, la fel de bine, poţi pune câteva picături de ulei esenţial de mentă amestecate cu ulei de măsline pe mijlocul frunţii.

De asemenea, specialiştii recomandă inhalaţiile cu mentă: se pun trei-patru linguri de plantă la un litru de apă, se fierb şi se fac inhalaţii, maximum cinci minute.

 1. Muşeţelul

Deşi nu este implicat în mod direct în tratarea durerilor de cap, muşeţelul este un remediu excelent pentru a reduce nivelul stresului, al tensiunii şi al oboselii, principalii factori care declanşează migrenele.

De asemenea, dacă durerea de cap nu este prea supărătoare şi, prin urmare, nu vrei să apelezi la plantele cu efect antalgic puternic, poţi bea un ceai de muşeţel preparat din 40 g de plantă uscată la un litru de apă fierbinte. Lasă amestecul la infuzat o oră şi bea maximum trei
căni în 24 de ore.

 1. Ghimbirul

Durerile localizate la nivelul frunţii pot fi remediate cu ajutorul ghimbirului. Poţi bea suc de ghimbir îndoit cu apă sau poţi face comprese cu ghimbir. Dă pe răzătoare o rădăcină de ghimbir şi adaugă câteva linguri de apă. Pune amestecul pe o cârpă curată şi aplică această compresă pe frunte, dar nu o lăsa mult timp, pentru că poate da senzaţii de arsură.

 1. Cicoarea

Durerile de cap care apar la femei odată cu ciclul menstrual pot fi combătute cu ajutorul infuziei sau decoctului din flori de cicoare. Infuzia se face dintr-o linguriţă de flori la o cană cu apă clocotită, iar decoctul, dintr-o lingură de plantă care se fierbe în 250 ml de apă timp de 10 minute.

Pentru un efect sporit, cicoarea se combină cu creţişoara, o altă plantă care vine în ajutorul femeilor în perioada ciclului menstrual. Se pune câte o linguriţă de plantă la o jumătate de litru de apă şi se beau câte două căni de amestec pe zi, pe toată durata menstruaţiei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close