Prospect Arcoxia

Simtiti ca va dor picioarele, si sunt umflate,aveti dureri articulare, dureri din cauza ciocurilor in talpa si nu puteti calca Arcoxia va poate ajuta.

Prospect Arcoxia pentru dureri si inflamatii articulare

Prospect pentru utilizator

ARCOXIA PROSPECT 60 mg

(etoricoxib) Comprimate filmate, 60 mg

ARCOXIA PROSPECT 90 mg

(etoricoxib) Comprimate filmate, 90 mg

ARCOXIA PROSPECT 120 mg

(etoricoxib) Comprimate filmate, 120 mg

VĂ RUGĂM SĂ CITIŢI ÎNTREGUL PROSPECT Arcoxia CU ATENTIE ÎNAINTE DE A ÎNCEPE SĂ LUAŢI ACEST MEDICAMENT, CHIAR DACĂ DOAR ATI REÎNNOIT O PRESCRIPŢIE MAI VECHE. O PARTE DINTRE INFORMAŢIILE DIN PROSPECTUL Arcoxia ANTERIOR S-AR FI PUTUT MODIFICA.

Păstraţi acest prospect Arcoxia . S-ar putea să doriţi să-l recitiţi.

CE CONŢIN COMPRIMATELE FILMATE ARCOXIA?

Substanţa activă din comprimatul filmat Arcoxia este etoricoxib. Comprimatele filmate Arcoxia se prezintă în trei concentraţii diferite:

–       comprimate filmate de 60 mg, biconvexe, verde închis, în formă de măr, inscripţionate “ARCOXIA 60” pe una dintre feţe şi “200” pe cealaltă, conţinând 60 mg etoricoxib;

–       comprimate filmate de 90 mg, biconvexe, albe, în formă de măr, inscripţionate “ARCOXIA 90” pe una dintre feţe şi “202” pe cealaltă, conţinând 90 mg etoricoxib;

–       comprimate filmate de 120 mg, biconvexe, verde deschis, în formă de măr, inscripţionate “ARCOXIA 120” pe una dintre feţe şi “204” pe cealaltă, conţinând 120 mg etoricoxib.

Excipienţi: hidrogenofosfat de calciu anhidru, ceară Carnauba, croscarmeloză sodică, hipromeloză, lactoză monohidrat, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, dioxid de titan (El 71) şi triacetat de glicerol. Comprimatele de 60 mg şi 120 mg mai conţin şi oxid galben de fer (El 72, colorant) şi indigo carmin lac (El 32, colorant).

arcoxia
arcoxia

 CE ESTE ARCOXIA Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ ? Cititi acest prospect Arcoxia

Arcoxia este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Arcoxia face parte din AINS inhibitoare selective de ciclooxiqenază-2 (COX-2). Ciclooxigenaza este o enzimă responsabilă de sinteza prostaglandinelor, substanţe chimice care sunt produse în mod normal în organism şi pot induce durere şi inflamaţie. Sinteza de prostaglandine de către enzima COX-2 este crescută în anumite boli cum sunt artritele. Arcoxia reduce cantitatea de prostaglandine eliberate, prin blocarea COX-2, reducând astfel durerea şi inflamaţia. Arcoxia nu este un narcotic. Medicul dumneavoastră v-a prescris aceste comprimate pentru combaterea simptomelor bolii artrozice, poliartritei reumatoide sau gutei.

Ce este boala artrozică?

Boala artrozică este o boală a articulaţiilor, provocată de distrugerea gradată a cartilajelor care protejează extremităţile oaselor, ducând la inflamaţie, durere, sensibilitate, blocare articulară şi impotenţă funcţională.

Ce este poliartrita reumatoidă?

Poliartrita reumatoidă este o boală cronică a articulaţiilor. Aceasta produce durere, blocare articulară, tumefacţie şi pierdere progresivă a funcţionalităţii articulaţiilor afectate, precum şi inflamaţie la nivelul altor

Ce este guta?

Guta este o suferinta caracterizata prin accese bruste, recurente de artrita foarte dureroasa, care pot duce la tumefactie si inflamatie. Ea este provocata de depozitarea de cristale minerale in articulatie.

Inainte sa utilizati ARCOXIA cititi acest prospect.

Nu luati Arcoxia daca prezentati una dintre urmatoarele situatii:

-ulcer gastric active sau sangerari gastrice sau intestinale;

–    alergie ia oricare dintre componentele medicamentului;

–     boală hepatică gravă;

–     boală renală gravă;

–    antecedente de boli după tratament cu acid acetilsalicilic sau cu alte medicamente antiinflamatoare, inclusiv inhibitori de COX-2: astm bronşic (respiraţie şuierătoare sau dificultate în respiraţie), iritaţie nazală, polipi nazali sau simptome alergice cum sunt tumefierea feţei, buzelor, limbii sau laringelui şi/sau eritem pruriginos al pielii;

–    sunteţi sau puteţi deveni însărcinată sau alăptaţi (a se vedea Sarcina şi alăptarea);

–    aveţi vârsta sub 16 ani;

–     boală inflamatorie intestinală;

–     medicul dumneavoastră v-a diagnosticat probleme cardiace inclusiv insuficienţă cardiacă (formă moderată sau severă), angină pectorală (durere în piept) sau dacă aţi avut un atac cardiac, bypass chirurgical, boală arterială periferică (artere îngustate sau blocate) sau orice fel de accident vascular cerebral (inclusiv accident vascular cerebral minor, accident ischemic tranzitor sau AIT). Etoricoxib poate creşte uşor riscul dumneavoastră de atac cardiac şi accident vascular cerebral şi de aceea nu trebuie utilizat la cei care au avut deja probleme cardiace sau accident vascular cerebral.

–    aveţi hipertensiune arterială care nu este controlată prin tratament (verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră sau asistenta în cazul în care nu sunteţi sigur/sigură dacă tensiunea dumneavoastră arterială este controlată adecvat).

Dacă ştiţi că suferiţi de una dintre bolile/stările enumerate mai sus, nu luaţi comprimatele până nu aţi discutat

cu medicul dumneavoastră.

Acum se mai citeste